Kontrollera dina exponeringar och dina klickfrekvens

Använd fliken Innehåll (eller fliken Räckvidd på videonivå) i YouTube Analytics för att förstå videons trafik. Ta reda på hur många gånger videominiatyrerna har visats på YouTube och hur exponeringarna omvandlas till visningar och visningstid. Läs mer om hur du använder data om exponeringar och klickfrekvens.

Se data om exponeringar och klickfrekvens

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Välj Innehåll i menyn längst upp.

Exponeringar och hur de ledde till visningstid

På fliken Alla kan du se rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid. Den ger en visuell översikt över miniatyrens exponeringar som ledde till visningar och visningstid. Du kan också se hur stor andel av exponeringarna som härrör från att YouTube har rekommenderat dina videor för tittarna.

Obs! Mätvärdena på kortet med viktiga mätvärden och i rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid kan skilja sig åt. Skillnaden beror på att datan på kortet med viktiga mätvärden uppdateras oftare.

På flikarna Videor, Shorts, Live och Inlägg finns en översikt över dina exponeringar på kortet med viktiga mätvärden. På det här kortet får du också information om visningar, klickfrekvens, genomsnittlig visningslängd, prenumeranter (Shorts), gilla-markeringar (Shorts), delningar (Shorts). Datan finns tillgänglig inom några timmar efter att du publicerat videon.

Var registreras exponeringar?

Exponeringar registreras om miniatyren visas i mer än en sekund och minst 50 % av miniatyren syns på skärmen. Du kan läsa mer om när exponeringar registreras nedan.

Exponeringar registreras:

Exponeringar registreras inte:

• YouTube på datorer, tv:ar, spelkonsoler, Android, iPhone och iPad
  • YouTube-sökning
  • YouTubes startsida (automatisk uppspelning ingår)
  • YouTube-flöden (Prenumerationer, Populärt, Historik, Titta senare)
  • Kommer härnäst-rekommendationer till höger om videospelaren (med automatisk uppspelning)
  • Spellistor
  • Externa webbplatser och appar (till exempel länkar och inbäddningar utanför YouTubes webbplats)
  • YouTubes mobilwebbplats
  • YouTube Kids-appen
  • YouTube Music-appen
  • Innehåll i videospelaren (till exempel på kort eller slutskärmar)
  • E-post eller aviseringar
  • Videor som spelas på bakgrundsfliken (ingen synlig exponering)
  • Videor vars miniatyrer är mindre än 50 % synliga eller synliga i mindre än en sekund
  • TrueView Video Discovery-annonser

Mätvärden att känna till

Exponeringar Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.
Klickfrekvens för exponeringar Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.
Unika tittare Uppskattat antal personer som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningar från exponeringar Visningar som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.
Visningstid (timmar) Hur länge tittarna har sett på din video.
Visningstid från exponeringar Visningstid som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.