Kontrollera dina exponeringar och dina klickfrekvens

Använd fliken Räckvidd i YouTube Analytics för att förstå videons trafik. Ta reda på hur många gånger videominiatyrerna har visats på YouTube och hur exponeringarna omvandlas till visningar och visningstid. Läs mer om hur du använder data om exponeringar och klickfrekvens.

Se data om exponeringar och klickfrekvens

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. I menyn högst upp väljer du Räckvidd.

På kortet med viktiga mätvärden högst upp på fliken Räckvidd får du en överblick över exponeringar, klickfrekvens, visningar och unika tittare över tid. Datan finns tillgänglig inom några timmar efter att du publicerat videon.

Var registreras exponeringar?

Exponeringar registreras om miniatyren visas i mer än en sekund och minst 50 % av miniatyren syns på skärmen. Du kan läsa mer om när exponeringar registreras nedan.

Exponeringar registreras:

Exponeringar registreras inte:

• YouTube på datorer, tv:ar, spelkonsoler, Android, iPhone och iPad
  • YouTube-sökning
  • YouTubes startsida
  • YouTube-flöden (Prenumerationer, Populärt, Historik, Titta senare)
  • Kommer härnäst-rekommendationer till höger om videospelaren (med automatisk uppspelning)
  • Spellistor
  • Externa webbplatser och appar (länkar och inbäddningar utanför youtube.com)
  • YouTubes mobilwebbplats
  • YouTube Kids-appen
  • YouTube Music-appen
  • Innehåll i videospelaren (t.ex. i kort eller slutskärmar)
  • E-post eller pushmeddelanden
  • Videor som spelas på bakgrundsfliken (ingen synlig visning)
  • Videor vars miniatyrbilder är mindre än 50 % synliga och/eller synliga i mindre än en sekund
  • TrueView Video Discovery-annonser

Exponeringar och hur de ledde till visningstid

Rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid ger dig en bild av hur exponeringar av miniatyren ledde till visningar och visningstid. Du kan också se hur stor andel av exponeringarna som härrör från att YouTube har rekommenderat dina videor för tittarna.

Impressions and how they led to watch time funnel

Obs! Mätvärdena på kortet med viktiga mätvärden och i rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid kan skilja sig åt. Det beror på att datan på kortet med viktiga mätvärden uppdateras oftare och är mer aktuell.

Mätvärden att känna till

Exponeringar Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.
Klickfrekvens för exponeringar Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.
Unika tittare Uppskattat antal personer som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningar från exponeringar Visningar som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.
Visningstid (minuter) Den tid som en tittare har tittat på en video. Det ger dig en bättre överblick över vilket innehåll användarna verkligen tittar på, och vilket innehåll de klickar på men sedan lämnar.
Visningstid från exponeringar Visningstid som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.