Kontrollera dina exponeringar och CTR

Använd fliken Räckvidd i YouTube Analytics för att förstå videons trafik. Ta reda på hur många gånger videominiatyrerna har visats på YouTube och hur exponeringarna omvandlas till visningar och visningstid. Läs mer om hur du använder data om exponeringar och klickfrekvens.

Hämta data om exponeringar och CTR

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Analytics på menyn till vänster.
  3. Överst på sidan väljer du Räckvidd.

Kortet med viktiga mätvärden högst upp på fliken Räckvidd ger dig en överblick över exponeringar, CTR, visningar och unika tittare över tid. Datan finns tillgänglig inom några timmar efter att du har publicerat videon.

Exponeringar och hur de ledde till visningstid

Rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid ger dig en bild av hur exponeringar av miniatyren ledde till visningar och visningstid. Du kan också se hur stor andel av exponeringarna som härrör från att YouTube har rekommenderat dina videor för tittarna.

Impressions and how they led to watch time funnel

Obs! Mätvärdena på kortet med viktiga mätvärden och i rapporten Exponeringar och hur de ledde till visningstid kan skilja sig åt. Det beror på att datan på kortet med viktiga mätvärden uppdateras oftare och är mer aktuell.

Läs mer om exponeringar och CTR

Vad är exponeringar?

Ett exponering registreras när en videominiatyr visas för användare på YouTube. Exponeringar registreras bara om miniatyren visas i mer än en sekund och minst 50 % av miniatyren syns på skärmen.

Dessutom registreras exponeringar bara när miniatyren visas på vissa platser. Exempelvis registreras exponeringar när miniatyren visas i sökresultaten på YouTube, men inte när miniatyren visas på en annan webbplats. Du kan läsa mer om när exponeringar registreras nedan.

Var registreras exponeringar?

Exponeringar registreras Exponeringar registreras inte
  • Sökresultat
  • YouTubes startsida
  • YouTube-flöden (Prenumerationer, Populärt, Historik, Titta senare)
  • Kommer härnäst-rekommendationer till höger om videospelaren (med automatisk uppspelning)
  • Videor i spellistor
  • Externa webbplatser och appar (länkar och inbäddningar utanför youtube.com)
  • YouTubes mobilwebbplats
  • Videor i apparna YouTube TV, YouTube Kids, YouTube Music och YouTube Gaming
  • Innehåll i videospelaren (t.ex. i kort eller slutskärmar)
  • Videor i e-postmeddelanden eller pushmeddelanden
  • Videor som spelas på bakgrundsfliken (ingen synlig visning)
  • Videor vars miniatyrbilder är mindre än 50 % synliga och/eller synliga i mindre än en sekund
  • TrueView Video Discovery-annonser

Vad är CTR?

Klickfrekvensen för exponeringar (CTR) visar hur stor andel av dina exponeringar som blir visningar. Detta mäter hur ofta tittarna har tittat på en video efter att ha sett miniatyren.

Tänk på att tittarna kan hitta dina videor på många olika sätt, och alla visningar kommer inte från exponeringar. Vissa visningar kan komma från andra källor, till exempel visningar på andra webbplatser.

CTR brukar vara som högst precis efter att videon har laddats upp, eftersom dina mest hängivna fans och prenumeranter ser videon på startsidan. Det är normalt att CTR minskar efteråt, eftersom fler tittare ser videominiatyren.

Tips: Hälften av alla kanaler och videor på YouTube har en CTR på mellan 2 och 10 %. För nya kanaler och videor med färre än 100 visningar kan intervallet vara större än så.

Mätvärden att känna till

Exponeringar Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.
Klickfrekvens för exponeringar Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.
Unika tittare Uppskattat antal personer som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningar från exponeringar Visningar som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.
Visningstid (minuter) Den tid som en tittare har tittat på en video. Det ger dig en bättre överblick över vilket innehåll användarna verkligen tittar på, och vilket innehåll de klickar på men sedan lämnar.
Visningstid från exponeringar Visningstid som härrör från exponeringar under det valda datumintervallet.