Tjek dine eksponeringer og din klikrate

Brug fanen Rækkevidde i YouTube Analytics for at få overblik over trafikken på din video. Find ud af, hvor mange gange dine videominiaturebilleder er blevet vist på YouTube, og hvordan de eksponeringer af miniaturebilleder er blevet til visninger og visningstid. Få flere tip til at bruge data om eksponeringer og klikrate.

Få adgang til data om eksponeringer og klikrate

1. Log ind på YouTube Studio beta.
  2. Vælg Analytics i menuen til venstre.
  3. Vælg Rækkevidde øverst på siden.

Kortet med de vigtigste metrics øverst på fanen Rækkevidde giver dig et overblik over eksponeringer, klikrate, visninger og unikke seere over tid. Disse data er tilgængelige et par timer efter udgivelsen af din video.

Eksponeringer, og hvordan de fører til visningstid

Rapporten "Eksponeringer, og hvordan de fører til visningstid" giver dig et visuelt overblik over, hvordan dit miniaturebilledes eksponeringer har ført til visninger og visningstid. Du kan også se, hvor stor en procentdel af dine eksponeringer der kommer fra YouTubes anbefalinger af dine videoer til seere.

Impressions and how they led to watch time funnel

Få flere oplysninger om eksponeringer og klikrate

Hvad er eksponeringer?

Det tæller som en eksponering, når et videominiaturebillede vises for nogen på YouTube. Eksponeringer tæller kun, hvis miniaturebilledet er blevet vist i mere end ét sekund, og hvis minimum 50 % af miniaturebilledet er synligt på skærmen.

Desuden tælles eksponeringer kun med, når dit miniaturebillede bliver vist bestemte steder. F.eks. tælles eksponeringer med, når dit miniaturebillede vises i YouTube-søgeresultater, men ikke når dit miniaturebillede vises på et andet website. Se detaljer om, hvor eksponeringer tælles med nedenfor.

Hvor tælles eksponeringer med?

Eksponeringer tælles med Eksponeringer tælles ikke med
  • Søgeresultater
  • YouTubes startside
  • YouTube-feeds (Abonnementer, Hot lige nu, Historik, Se senere)
  • "Næste"-anbefalinger til højre for videoafspilleren (inkl. autoplay)
  • Videoer i playlister
  • Eksterne websites og apps (dvs. links og integreringer uden for youtube.com)
  • YouTubes mobilwebsite
  • Videoer i applikationerne YouTube TV, YouTube Kids, YouTube Music og YouTube Gaming
  • Indhold i videoafspilleren (dvs. i kort eller afsluttende skærmbilleder)
  • Videoer i mailnotifikationer eller push-notifikationer
  • Videoer, der afspilles på baggrundsfanen (ingen synlige eksponeringer)
  • Videoer med miniaturebilleder, der er mindre end 50 % synlige og/eller synlige i under ét sekund
  • TrueView video discovery-annoncer

Hvad er klikrate?

Klikrate for eksponeringer eller CTR viser dig, hvor stor en procentdel af dine eksponeringer der har ført til visninger. Den måler, hvor ofte seerne har set din video efter at have set dens miniaturebillede.

Husk, at seere finder dine videoer på mange måder, og ikke alle visninger stammer fra eksponeringer. Nogle visninger kan komme fra andre kilder, f.eks. visninger på andre websites.

Klikraten er ofte højest, lige efter din video er blevet uploadet, hvor dine mest passionerede fans og abonnenter ser videoen på deres startside. Det er normalt, at klikraten falder senere, efterhånden som et bredere publikum ser din videos miniaturebillede.

Tip! Halvdelen af alle kanaler og videoer på YouTube har en klikrate på mellem 2 % og 10 %. Nye kanaler og videoer med færre end 100 visninger har muligvis et endnu større interval.

Metrics, du bør kende

Eksponeringer Hvor mange gange dine miniaturebilleder er blevet vist for seere på YouTube gennem registrerede eksponeringer.
Klikrate for eksponeringer Hvor ofte seerne har set en video efter at have set et miniaturebillede.
Unikke seere Estimeret antal personer, der har set dit indhold inden for det valgte datointerval.
Visninger Antallet af legitime visninger for dine kanaler eller videoer.
Visninger fra eksponeringer Visninger, der kommer fra eksponeringer for det valgte datointerval.
Visningstid (minutter) Det antal minutter, en seer har afspillet din video. Dette giver dig et overblik over, hvilket indhold seere rent faktisk ser (i modsætning til videoer, seerne klikker på og derefter afbryder).
Visningstid fra eksponeringer Visningstid, der kommer fra eksponeringer for det valgte datointerval.