Yleisön pysyvyyden avainhetkien tunnistaminen

Yleisön pysyvyyden avainhetkiä käsittelevästä raportista näkyy, kuinka hyvin videon eri hetket pitivät yleisön mielenkiintoa yllä. Raportti tarjoaa hyödyllisiä tietoja videon toimivista ja parannettavista kohdista. Yleisön pysyvyystietojen käsittelyyn menee yleensä 1–2 päivää.

Huom. Yleisön pysyvyys ‐raportti on saatavilla YouTuben Tilastoissa vain videotasolla.

Yleisön pysyvyyden avainkohtien selvittäminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  5. Valitse joko Yleiskatsaus- tai Aktivointi-välilehti, niin näet Yleisön pysyvyys ‑raportin. Klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ näet, miten videosi vertautuu muihin samanmittaisiin YouTube-videoihin.

Yleisön pysyvyyden avainkohtien ymmärtäminen

Yleisön pysyvyys ‑kortin avainhetkissä voi olla neljä erilaista korostettua kohtaa: Tyypillisen pysyvyyden avulla voit vertailla kymmentä edellistä samanpituista videotasi.

Alut

Tämä kertoo, kuinka suuri prosenttiosuus katsojista jatkoi videon katselua ensimmäisen 30 sekunnin jälkeen.

Korkea alkuprosentti voi tarkoittaa seuraavia asioita:

• Ensimmäisen 30 sekunnin sisältö vastasi katsojan mielestä videon pikkukuvan ja nimen luomia odotuksia.
  • Sisältö piti yleisön mielenkiintoa yllä.

Suosituksia alkuprosentin parantamiseksi:

• Voit muuttaa videon pikkukuvaa ja nimeä vastaamaan paremmin videon sisältöä.
  • Muuta videon ensimmäistä 30 sekuntia ja kokeile erilaisia tyylejä, joilla saisit pidettyä katsojien mielenkiintoa yllä.

Huippuhetket

Näissä kohdissa lähes kukaan ei lopettanut videon katsomista.
Suosituksia huippuhetkien parantamiseen
  • Jos huippuhetket ovat videon loppupuolella, voit harkita mielenkiintoisen sisällön siirtämistä videon alkupuolelle. Yleisön koko yleensä pienenee videon loppua kohden.
  • Voit laajentaa huippuhetkeä luomalla siihen liittyvää uutta sisältöä.

Piikit

Näitä kohtia on katsottu uudelleen tai jaettu.
Piikit voivat tarkoittaa seuraavia asioita:
  • Kyseisiä segmenttejä on katsottu aiempia segmenttejä enemmän.
  • Yleisö on joutunut katsomaan kohdan uudelleen sisällön epäselvyyden takia.

Piikkejä tarkastelemalla tiedät paremmin, miksi pysyvyys nousi.

Notkahdukset

Näissä kohdissa katsojat siirtyivät muihin kohtiin tai videon katselu loppui kokonaan.
Notkahdukset voivat tarkoittaa, että kyseisiä segmenttejä on katsottu muita segmenttejä vähemmän. Suosittelemme tarkastamaan notkahdukset, jotta tiedät paremmin, miksi katsojat menettivät mielenkiintonsa kyseisissä segmenteissä.

Huom. Videossa ei välttämättä ole kaikkia näitä kohtia. Ne korostetaan vain, jos niitä havaitaan. Videon on lisäksi oltava vähintään 60 sekuntia pitkä ja sillä on oltava ainakin sata katselukertaa.

Yleisön pysyvyys ‑kaavion muoto kertoo, mitkä videosi kohdat ovat katsojien mielestä eniten ja vähiten kiinnostavia.

Kun kaavion viiva on tasainen, kyseinen videon kohta katsotaan kokonaisuudessaan.
Tasainen lasku tarkoittaa, että katsojien mielenkiinto häviää pikku hiljaa. Yleisesti YouTube-videoiden katselukäyrä on laskeva.
Piikkejä näkyy kohdissa, joissa videolla on enemmän katselijoita ja joita katsottiin uudelleen tai jaettiin eteenpäin.
Notkahdukset tarkoittavat, että katsojat lopettivat videon katselun tai siirtyivät johonkin toiseen videon kohtaan.

Yleisön pysyvyystiedot segmenttityypin mukaan

Huom. Sinun on ehkä otettava Edistynyt tila käyttöön, jotta näet tietyn datan. Lue lisää lisäominaisuuksien käyttöönotosta.

Yleisön pysyvyyden segmenttikohtaisesta raportista näet, miten hyvin videosi aktivoivat erilaisia katsojia. Voit vertailla uusia ja palaavia katsojia sekä tilaajia ja muita kuin tilaajia. Jos videoissasi näkyy mainoksia, voit eritellä katsojat sen mukaan, ovatko he löytäneet sisältösi orgaanisen vai maksetun liikenteen kautta. Näet myös ohitettavien videomainosten ja Display-mainosten liikenteen.

Orgaaninen liikenne ja maksettu liikenne

Orgaaninen liikenne

Nämä ovat näyttökertoja, jotka ovat seurausta käyttäjien tarkoituksellisista toimista. Liikenne on maksutonta esimerkiksi silloin, kun katsoja hakee videota, klikkaa ehdotettua videota tai selaa kanavaa.

Maksullinen liikenne

Nämä ovat näyttökertoja videoista, joissa on maksettua sijoittelua.

• Ohitettavat videomainokset: Näyttökerrat mainoksille, jotka toistetaan automaattisesti ennen videota ja jotka katsoja voi ohittaa viiden sekunnin kuluttua.
  • Display-mainokset: Katselukerrat videoista, joissa käyttäjä klikkaa Display-mainosta. Mukaan lasketaan sekä hakutulosten yhteydessä että muiden videoiden katselusivuilla näkyvät mainokset.

Lue lisää Google Ads videoille ‑palvelun videomainosmuodoista.

Uudet ja palaavat katsojat

Uudet katsojat

Uudet katsojat ovat katsoneet kanavaasi ensimmäistä kertaa valitulla ajanjaksolla.

Palaavat katsojat

Palaavat katsojat voivat olla katsojia, jotka ovat katsoneet kanavaasi aiemmin ja palanneet katsomaan sitä uudelleen.

Lue lisää palaavien ja uusien katsojien datasta.

Tilaajat ja muut kuin tilaajat

Tilaajat

Tilaajat ovat kanavasi tilanneita katsojia. Näet reaaliaikaisen tilaajamäärän ja tilaajamäärän kasvun ajan mittaan.

Muut kuin tilaajat

Muut kuin tilaajat ovat katsojia, jotka katsovat videoitasi tilaamatta kanavaasi.

Lue lisää YouTuben Tilastoista.

Yleisön pysyvyyden tarkempi selvittäminen

Yleisön pysyvyys ‐kohdassa on yksityiskohtainen toimintaraportti, josta näet katselukertojen kokonaismäärän videon eri osissa. Näet myös, kuinka moni katsoja aloitti ja lopetti videon katselun eri kohdissa.

Perehtymällä videon katselun aloitus- ja lopetuskohtiin voit parantaa sisältöäsi ja pitää yllä katsojien mielenkiintoa.

Huom. Videon joidenkin osien katselukertojen kokonaismäärä voi hyvinkin olla videon katselukertoja suurempi. Tämä johtuu siitä, että yhdellä videon katselukerralla joitain videon osia voidaan katsoa useita kertoja.

Olennaiset mittarit

Katselukerran keskimääräinen kesto Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla
Katseluaika (tunteina) Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu