Mainostulojen tilastot

YouTuben Tilastojen mittareista näet YouTubesta saamasi tulot ja kanavasi tulokset. Jotkin mittareista näyttävät keskenään melko samanlaisilta, mutta niiden erot vaikuttavat olennaisesti YouTuben mainostulojen ymmärtämiseen.

Tuhannen katselukerran tulot

Tuhannen katselukerran tulot (RPM) ‑mittari kertoo, miten paljon olet ansainnut tuhatta videon katselukertaa kohti. RPM perustuu useisiin tulonlähteisiin, joita ovat esimerkiksi mainokset, kanavajäsenyydet, YouTube Premiumista saadut tulot, Super Chat ja Super Stickers.

Miksi RPM on matalampi kuin CPM?

RPM on matalampi kuin CPM, koska RPM
  • lasketaan YouTuben tulojen jaon jälkeen
  • sisältää kaikki katselukerrat, myös kaupallistamattomat.
Tulosi eivät ole muuttuneet RPM-mittarin lisäyksen seurauksena.

Mikä on RPM:n ja CPM:n ero?

CPM tarkoittaa tuhannen mainoksen katselukerran hintaa ennen YouTuben tulojen jakoa. RPM tarkoittaa tuhannen katselukerran kokonaistuloja (YouTuben tulojen jaon jälkeen).

RPM

CPM

• Sisällöntuottajakeskeinen mittari
  • Sisältää kaikki YouTuben Tilastoissa raportoidut tulot, esimerkiksi mainokset, YouTube Premium, kanavajäsenyydet, Super Chat ja Super Stickers
  • Sisältää videoiden katselukertojen kokonaismäärän, mukaan lukien videot, joita ei ole kaupallistettu
  • Todelliset tulot tulojen jaon jälkeen
  • Mainostajakeskeinen mittari
  • Sisältää vain tulot mainoksista ja YouTube Premiumista
  • Sisältää vain kaupallistettujen videoiden eli mainoksia sisältäneiden videoiden katselukerrat
  • Tulot ennen tulojen jakamista

Miksi RPM on tärkeä mittari?

RPM:n avulla näet, kuinka paljon rahaa ansaitset tuhannesta katselukerrasta. Se auttaa ymmärtämään, miten hyvin kaupallistaminen toimii kokonaistasolla.

Miten voin kasvattaa RPM:ää?

RPM:n kasvattamiseksi sinun tulee kasvattaa kokonaistuloja. Tässä muutama keino RPM:n kasvattamiseen:
  • Laita kaupallistaminen päälle kaikissa videoissasi.
  • Laita kesken videon näkyvät mainokset päälle.
  • Laita vaihtoehtoiset kaupallistamisominaisuudet (esim. jäsenyydet tai Super Chat) päälle tulovirtojen hajauttamiseksi.

Muista, että kullakin ominaisuudella on omat vaatimuksensa ja ohjeensa.

Mitä tarkoittaa, jos RPM nousee tai laskee?

RPM on karkea arvio YouTubessa ansaitsemiesi tulojen määrästä. Jos se nousee, ansaitset enemmän rahaa jokaisesta tuhannesta katselukerrasta. Jos se laskee, ansaitset vähemmän. RPM voi laskea, jos kaupallistamattomat katselukerrat lisääntyvät – vaikka tulot pysyisivät samoina.
Noususta tai laskusta riippumatta RPM osoittaa hyvin, mikä ansaintastrategiassa toimii ja mikä ei. Kun tiedät, mitkä tekijät vaikuttavat RPM:ään, voit paremmin tunnistaa kaupallistamisstrategiasi kehitystä kaipaavat osa-alueet.

Mitä RPM ei kerro tuloistani?

RPM on hyödyllinen kaupallistamismittari sisällöntuottajille, mutta se ei anna tuloista koko kuvaa. Seuraavat eivät sisälly RPM:ään:

• oheistuotteiden myynnistä tai oheistuotehyllyn käytöstä saadut tulot
  • brändisopimuksista tai sponsoroinneista saadut tulot (YouTube BrandConnectia lukuun ottamatta)
  • muut mahdolliset YouTubesta epäsuorasti saadut tulot (kuten palvelut, puheiden pitäminen ja konsulttipalkkiot).

RPM ei kerro, mistä tulonlähteestä kokonaistulojen vaihtelut johtuvat.

RPM:ään yhdistetään useita mittareita, joten se ei näytä, mikä tulonlähde aiheuttaa tulojen vaihtelut.

RPM saattaa esimerkiksi laskea, jos katselukerrat ovat nousussa mutta kaikki eivät ole sellaisia, joissa mainokset ovat käytössä. Toisaalta RPM saattaa nousta ilman katselukertojen merkittäviä muutoksia, jos kanavajäsenyyksiä tilataan enemmän.

Suosittelemme käyttämään kaikkia YouTuben tarjoamia tilastoja, jotta ymmärrät RPM:n muutokset perusteellisesti.

Tuhannen impression hinta

Tuhannen impression hinta (CPM) osoittaa, miten paljon rahaa mainostajat käyttävät mainosten näyttämiseen YouTubessa. YouTube Tilastoissa on muutamia eri CPM-mittareita:

• CPM: Miten paljon mainostaja maksaa mainoksen tuhannesta näyttökerrasta. Mainoksen näyttökerta lasketaan aina, kun mainos näytetään.
  • Toistoihin perustuva CPM: Kuinka paljon mainostaja maksaa tuhannesta videon toistokerrasta, joissa mainos näytetään.

Miten CPM ja toistoihin perustuva CPM eroavat toisistaan?

Yhdessä YouTube-videossa voi olla enemmän kuin yksi mainos. CPM kertoo mainoksen näyttökertojen kustannuksista, kun taas toistoihin perustuva CPM kertoo yhden tai useamman mainoksen sisältävän videon toistokertojen kustannuksista. Toistoihin perustuva CPM on usein korkeampi kuin CPM.
Sanotaan vaikka, että videotasi katsotaan 5 000 kertaa, joista 1 000 kerralla näytetään yksi mainos ja 500 kerralla kaksi mainosta. Videon katselukerroista siis yhteensä 1 500 oli sellaisia, joissa näytettiin mainoksia. Mainosten yksittäisiä impressioita oli 2 000, mutta videon kaupallisia toistoja vain 1 500.
Sanotaan, että mainostaja maksoi mainoksista yhteensä 7 $. Videon impressiokohtainen hinta on 7 $ jaettuna 2 000:lla mainoksen impressiolla eli 0,0035 $. CPM olisi silloin 0,0035 $ kertaa 1 000 eli 3,50 $. Toistoihin perustuva CPM olisi 7 $ jaettuna 1 500 kaupallistetulla toistolla kertaa 1 000 eli 4,67 $.

Miksi tuhannen katselukerran hinta on tärkeä?

Kun videossasi näytetään mainos, saat osan mainostajan maksamista rahoista. Mitä enemmän mainostaja maksaa mainoksesta, sitä enemmän rahaa ansaitset. Tuhannen katselukerran hinta kertoo paljon siitä, miten arvokkaina mainostajat pitävät videoitasi ja yleisöäsi omien tavoitteidensa kannalta.
Ansaitsemasi tulot eivät ole sama kuin tuhannen impression hinta kerrottuna videosi katselukerroilla, sillä tuhannen impression hinta kertoo vain mainostajien kustannuksista, ei sinun tuloistasi. Myöskään kaikilla videoiden katselukerroilla ei näy mainoksia. Jos video ei ole mainontaan sopiva, siinä ei voi näkyä mainoksia ollenkaan. Videossa ei myöskään näyt mainoksia silloin, jos saatavilla ei ole yhtään sopivaa mainosta. Mainoksia sisältäviä katselukertoja kutsutaan kaupallisiksi toistoiksi.

Miksi CPM muuttuu?

Tuhannen impression hinnan muuttuminen ajan mittaan on normaalia. Se voi johtua useista syistä:
  • Ajankohta: Mainostajien hintatarjoukset muuttuvat vuoden mittaan. Monet mainostajat esimerkiksi tekevät korkeampia hintatarjouksia ennen joulua.
  • Muutokset katsojien maantieteellisessä sijainnissa: Mainostajat voivat valita, millä maantieteellisillä alueilla heidän mainoksensa näkyvät. Mainosmarkkinoiden kilpailu vaihtelee alueittain, joten tuhannen impression hinnat ovat erilaisia eri alueilla. Jos katsojiesi maantieteellinen jakauma muuttuu, se voi vaikuttaa tuhannen katselukerran hintaan. Jos aiemmin suurin osa katselukerroista tuli alueilta, joilla on korkea tuhannen impression hinta, mutta nyt saat enemmän katselukertoja matalan hinnan alueilta, tuhannen impression hinta voi laskea.
  • Muutokset saatavilla olevien mainosmuotojen jakaumassa: CPM vaihtelee yleensä mainostyyppikohtaisesti. Jos esimerkiksi saatavilla on enemmän ei-ohitettavia mainoksia, CPM voi olla korkeampi.

Arvioidut tulot vs. arvioidut mainostulot

• Arvioidut tulot: Tulot kaikista tulonlähteistä, kuten kanavajäsenyyksistä, YouTube Premiumista ja Super Chatista. Tämä mittari on Tulot‑välilehdellä.
  • Arvioidut mainostulot: Tulot vain mainoksista, joita näytetään videoissasi. Tämä mittari on Tulolähteet-raportissa.

Katselukerrat, mainosten näyttökerrat ja arvioidut kaupalliset toistot

• Näyttökerrat: Kuinka monta kertaa videotasi on katsottu.
  • Mainoksen näyttökerrat: Kuinka monta kertaa videoissasi näytettiin yksittäisiä mainoksia.
  • Arvioidut kaupalliset toistot: Kuinka monella katselukerralla videossasi näytettiin mainoksia.

Jos videotasi on katsottu kymmenen kertaa, joista kahdeksalla näytettiin mainoksia, sinulla on kymmenen katselukertaa ja kahdeksan arvioitua kaupallista toistoa. Jos jossakin arvioidussa kaupallisessa toistossa näytettiin kaksi mainosta, sinulla on yhdeksän mainoksen näyttökertaa.

Kaikilla YouTube-videoiden katselukerroilla ei näytetä mainoksia. Se voi johtua seuraavista syistä:

• Video ei täytä mainostajille sopivan sisällön vaatimuksia.
  • Mainokset ovat pois päältä kyseisessä videossa.
  • Mainoksia ei ole saatavilla kyseiselle katsojalle. Mainostajat voivat kohdistaa mainoksiaan tietyille laitteille, kohderyhmille tai aihepiireille. Katsoja ei välttämättä vastaa näitä määrityksiä. Katso lisää videomainosten kohdistustavoista.
  • Syynä voi olla moni muukin tekijä, kuten katsojan maantieteellinen sijainti, kulunut aika edellisestä mainoksesta sekä Premium-tilaus.

Näistä syistä katselukertoja on yleensä enemmän kuin arvioituja kaupallisia toistoja.