Gegevens van een livestream bekijken

Wanneer je live streamt op YouTube, kun je op het tabblad Betrokkenheid in YouTube Analytics zien hoe je stream presteert. Je kunt in je video ontdekken hoeveel kijkers je stream hebben bekeken.

Je kunt ook zien hoeveel berichten er door kijkers zijn verzonden in je live chat.

Het rapport over je live stream bekijken

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Selecteer een live stream op het tabblad Live.
  4. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  5. Selecteer Betrokkenheid in het menu bovenaan.
  6. Zoek het rapport Gelijktijdige kijkers.

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik het rapport 'Gelijktijdige kijkers' niet?

Het rapport 'Gelijktijdige kijkers' wordt alleen weergegeven wanneer je analysegegevens bekijkt voor een specifieke live stream.

Ik kan geen gegevens over chatberichten vinden. Waar bevindt dit zich?

Als je het aantal chatberichten wilt bekijken dat tijdens je live stream is verzonden, moet je eerst op het rapport 'Gelijktijdige kijkers' klikken. Gebruik vervolgens het dropdownmenu voor statistieken om van Gelijktijdige kijkers naar Chatberichten te schakelen.

Handige statistieken

Gelijktijdige kijkers Het maximum aantal kijkers dat je live stream tegelijkertijd bekijkt.
Chatberichten Het aantal chatberichten dat kijkers tijdens je live stream hebben verstuurd.