Slik fungerer videorekkevidde

Du kan bruke Rekkevidde-fanen på videonivå i YouTube Analytics til å finne ut hvordan seerne finner innholdet ditt. På kortet med viktige beregninger ser du visninger, klikkfrekvens for visninger, avspillinger og unike seere. Merk: Det kan hende enkelte rapporter ikke er tilgjengelige på mobilenheter.

Se rekkevidderapportene dine

YouTube-appen for Android

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Trykk på profilbildet ditt  etterfulgt av Kanalen din.
  3. På menyen i midten trykker du på Analytics for å se et kort sammendrag av kanalresultatene dine.

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst trykker du på Innhold .
  3. Velg videoen du vil se data for.
  4. I Analytics-delen trykker du på SE MER.
  5. På menyen øverst trykker du på Rekkevidde.

Trafikkildetyper

I Trafikkildetyper-rapporten ser du hvordan seerne fant innholdet ditt på YouTube og via eksterne kilder.

Ekstern

I Ekstern-rapporten ser du de spesifikke eksterne nettstedene og appene der seerne fant innholdet ditt.

Foreslåtte videoer

I Foreslåtte videoer-rapporten ser du hvilke videoer seerne har spilt av basert på forslag.

Visninger og hvordan de førte til seertid

Med rapporten Visninger og hvordan de førte til seertid får du en visuell oversikt over hvordan visninger av miniatyrbildet ditt førte til avspillinger og seertid. Få flere tips om hvordan du bruker visnings- og CTR-data.

Spillelister

I Spillelister-rapporten ser du hvilke spillelister som ga innholdet ditt trafikk.

YouTube-søk

I YouTube-søk-rapporten kan du se hvilke søkeord seerne brukte da de fant innholdet ditt.

Slik fungerer trafikkildetypene

Trafikk til videoene dine kan komme fra YouTube eller fra eksterne kilder. Du ser begge disse kildene på «Trafikkildetyper»-kortet.

Trafikk fra YouTube
Surfefunksjoner Trafikk fra startsiden, abonnementer, Se senere, På vei opp / Utforsk og andre nettleserfunksjoner.
Kanalsider Trafikk fra YouTube-kanalen din eller andre YouTube-kanaler.
Kampanjekort Trafikk fra kampanjeoverleggskort til innholdseiere.
Sluttskjermer Trafikk fra sluttskjermer som skapere har laget.
Shorts Trafikk fra vertikale Shorts-avspillinger.
Varsler Trafikk fra varsler og e-poster som er sendt til abonnentene dine.
  Varsler til abonnenter som har slått på bjellevarsler Trafikk fra varsler som er sendt til abonnenter med «Alle varsler» slått på for kanalen din og YouTube-varsler aktivert på enheten sin.
  Varsler fra andre apper Trafikk fra personlig tilpassede varsler, e-postvarsler, innboks og sammendrag.
Andre YouTube-funksjoner Trafikk fra YouTube som ikke hører inn under noen annen kategori.
Spillelister

Trafikk fra alle spillelister som inneholder en av videoene dine. Det kan være din egen spilleliste eller spillelisten til en annen skaper. Denne trafikken omfatter også brukernes «Likte videoer»- og «Favorittvideoer»-spillelister.

Du kan se spillelistene som helt konkret har generert trafikk til videoene dine, på kortet «Trafikkilde: spillelister» på Rekkevidde-fanen.

Remikset video Trafikk fra visuelle remikser av innholdet ditt.
Lyd-sider Trafikk fra resultatsiden for delt lyd i den vertikale Shorts-visningen.
Foreslåtte videoer Trafikk fra forslag som vises ved siden av eller etter andre videoer, samt fra linker i videobeskrivelser. Du kan se konkrete videoer på «Trafikkilde: foreslåtte videoer»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Videokort Trafikk som kommer fra et kort i en annen video.
YouTube-annonsering

Hvis videoen din brukes som annonse på YouTube, er «YouTube-annonsering» angitt som trafikkilde.

Avspillinger fra annonser som kan hoppes over, og som varer i over ti sekunder, telles hvis de spilles av i 30 sekunder eller helt til de er ferdige. Annonser som ikke kan hoppes over, kvalifiserer aldri som avspillinger i YouTube Analytics.

YouTube-søk Trafikk fra YouTube-søkeresultatene. Du kan se konkrete søketermer på «Trafikkilde: YouTube-søk»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Produktsider Trafikk fra YouTube-produktsidene.
Trafikk fra eksterne kilder
Eksterne kilder Trafikk fra nettsteder og apper der YouTube-videoen din er innebygd eller linket til. Du kan se konkrete eksterne nettsteder og kilder på «Trafikkilde: ekstern»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Direkte eller ukjente kilder Trafikk fra nettadresser som er skrevet inn direkte, samt bokmerker, avloggede seere og uidentifiserte apper.

Beregninger du bør kjenne til

Visninger

Hvor mange ganger miniatyrbildene dine er blitt vist til seere på YouTube via registrerte visninger.

Klikkfrekvens for visninger

Hvor ofte seerne har spilt av en video etter å ha sett et miniatyrbilde.

Vist i feeden Antallet ganger Shorts-videoene dine er vist i Shorts-feeden.
Så på (vs. sveipet bort) Her ser du ser du hvor mange prosent av seerne som har sett på Shorts-videoene dine, versus sveipet dem bort.

Avspillinger

Antall reelle avspillinger for kanalene eller videoene dine.

Unike seere

Anslått antall personer som så på innholdet ditt i løpet av den valgte datoperioden.

Gjennomsnittlig seertidsbruk

Anslått antall minutter som er sett i gjennomsnitt per avspilling for den valgte videoen og datoperioden.

Gjennomsnittlig andel sett

Hvor stor prosentandel av en video seerne dine ser per avspilling i gjennomsnitt.

Seertid (timer)

Hvor lenge seerne har sett på en video.