Oppdag videotrafikkilder

Bruk trafikkilderapportene på Rekkevidde-fanen i YouTube Analytics til å finne ut hvordan brukerne finner innholdet ditt. Få tips om hvordan du kan analysere trafikkilder.

Se trafikkilder

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Velg Rekkevidde øverst på siden.
  4. Klikk på Trafikkilder-rapporten.

Se en detaljert oversikt over trafikkildene

Du kan bruke de andre trafikkilderapportene på Rekkevidde-fanen til å få mer informasjon.

• Ekstern: Oppdag konkrete eksterne nettsteder og apper der seerne dine fant videoene dine.
  • Foreslåtte videoer: Se hvilke videoer seerne så på da videoene dine kom opp som forslag.
  • Spillelister: Finn ut hvilke spillelister som skaper trafikk til videoene dine.
  • YouTube-søk: Se hvilke søketermer seerne brukte da de fant videoene dine.

Forstå trafikkildetypene

Trafikk til videoene dine kan komme fra YouTube eller fra eksterne kilder. Du ser begge disse kildene på «Trafikkilder»-kortet.

Trafikk fra YouTube
Surfefunksjoner Trafikk fra startsiden, abonnementsfeeden, Se senere-spillelisten og andre surfefunksjoner.
Kanalsider Trafikk fra YouTube-kanalen din eller andre YouTube-kanaler.
Kampanjekort Trafikk fra kampanjeoverleggskort til innholdseiere.
Sluttskjermer Trafikk fra sluttskjermer skapere har laget.
Varsler Trafikk fra varsler og e-post som er sendt til abonnentene dine.
  Pushvarslinger til abonnenter som har slått på bjellevarsler Trafikk fra pushvarslinger som er sendt til abonnenter med «Alle varsler» slått på for kanalen din og YouTube-varsler aktivert på enheten sin.
  E-postoppdateringer  Trafikk fra e-post som er sendt til abonnenter.
  Andre appvarsler Trafikk fra personlig tilpassede varsler, innboks og sammendrag.
Andre YouTube-funksjoner Trafikk fra YouTube som ikke faller innenfor en annen kategori, for eksempel avspillinger fra partnerkampanjer eller kontrollpanelet.
Spillelister

Trafikk fra hvilken som helst spilleliste som inneholder en av videoene dine. Dette kan være din egen eller en annen brukers spilleliste. Denne trafikken omfatter også brukernes «Likte videoer»- og «Favorittvideoer»-spillelister.

Du kan se konkrete spillelister som skapte trafikk til videoene dine, ved å gå til «Trafikkilde: spillelister»-kortet på Rekkevidde-fanen.

Foreslåtte videoer Trafikk fra forslag som vises ved siden av eller etter andre videoer, og fra linker i videobeskrivelser. Du kan se de konkrete videoene på «Trafikkilde: foreslåtte videoer»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Overleggskort i videoer Trafikk som kommer fra et kort i en annen video.
YouTube-annonsering

Hvis videoen din brukes som annonse på YouTube, er «YouTube-annonsering» angitt som trafikkilde.

Merk at avspillinger fra annonser som kan hoppes over, og som varer i mer enn ti sekunder, bare telles hvis de spilles av i minst 30 sekunder eller helt til de er ferdige. Annonser som ikke kan hoppes over, kvalifiserer aldri som avspillinger i YouTube Analytics.

YouTube-søk Trafikk fra YouTube-søkeresultatene. Du kan se konkrete søketermer på «Trafikkilde: YouTube-søk»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Trafikk fra eksterne kilder
Eksterne kilder Trafikk fra nettsteder og apper der YouTube-videoen din er innebygd, eller som linker til den. Du kan se de konkrete eksterne kildene og nettstedene på «Trafikkilde: ekstern»-kortet på Rekkevidde-fanen.
Direkte eller ukjente kilder Trafikk fra nettadresser som er skrevet inn direkte, samt bokmerker, avloggede brukere og uidentifiserte apper.

Beregninger du bør kjenne til

Gjennomsnittlig seertidsbruk Beregnet antall minutter som er sett per avspilling i gjennomsnitt for den valgte videoen og datoperioden.
Gjennomsnittlig andel sett Hvor stor prosentandel av en video seerne dine ser per avspilling i gjennomsnitt.
Visninger Hvor mange ganger miniatyrbildene for videoene dine ble vist til seerne på YouTube via registrerte visninger.
Klikkfrekvens for visninger Hvor ofte seerne har spilt av en video etter å ha sett videoens miniatyrbilde.
Unike seere Anslått antall personer som så på innholdet ditt i løpet av den valgte datoperioden.
Avspillinger Antallet ekte avspillinger i kanalene eller av videoene dine.
Seertid (minutter) Hvor lenge en seer har sett på en video. Dette gir deg et inntrykk av hva slags innhold seerne faktisk ser på (i motsetning til videoer som de klikker på og deretter forlater).