De verkeersbronnen van video's ontdekken

Gebruik de verkeersbronrapporten op het tabblad Bereik in YouTube Analytics om te zien hoe gebruikers je content vinden. Ontvang tips voor de analyse van je verkeersbronnen.

Verkeersbronnen bekijken

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Bereik bovenaan de pagina.
  4. Klik op het rapport Typen verkeersbronnen.

Uitsplitsingen van verkeersbronnen bekijken

De andere verkeersbronrapporten op het tabblad Bereik geven je meer informatie.

• Extern: Ontdek via welke specifieke externe websites en apps kijkers je video's hebben gevonden
  • Aanbevolen video's: Bekijk welke video's kijkers bekeken toen ze je video's als aanbeveling zagen
  • Afspeellijsten: Ontdek welke afspeellijsten leiden tot verkeer voor je video's
  • YouTube-zoekopdracht: Bekijk welke termen kijkers hebben gebruikt om te zoeken toen ze je video's vonden

Typen verkeersbronnen begrijpen

Het verkeer naar je video's kan afkomstig zijn van YouTube of van externe bronnen. Je ziet ze allebei op de kaart 'Typen verkeersbronnen'.

Verkeer vanuit YouTube
Browsefuncties Verkeer afkomstig van het startscherm, de abonnementsfeed, 'Later bekijken' en andere browsefuncties.
Kanaalpagina's Verkeer afkomstig van je YouTube-kanaal of andere YouTube-kanalen.
Campagnekaarten Verkeer via campagnekaarten van contenteigenaren.
Eindschermen Verkeer via eindschermen van videomakers.
Meldingen Verkeer afkomstig van meldingen en e-mails die zijn verzonden naar je abonnees.
Andere YouTube-functies Verkeer binnen YouTube dat niet onder de overige categorieën valt, zoals weergaven via partnerpromoties of het dashboard.
Afspeellijsten

Verkeer afkomstig van een afspeellijst met een van je video's. Dit kan je eigen afspeellijst zijn of de afspeellijst van een andere gebruiker. Hierbij hoort ook verkeer via de playlists 'Gelikete video's' en 'Favoriete video's' van gebruikers.

Op de kaart 'Verkeersbron: playlists' op het tabblad 'Bereik' kun je specifieke playlists bekijken die verkeer naar je video's hebben geleid.

Aanbevolen video's Verkeer afkomstig van aanbevelingen die naast of na video's verschijnen en van links in videobeschrijvingen. Je kunt specifieke video's bekijken op de kaart 'Verkeersbron: aanbevolen video's' op het tabblad 'Bereik'.
Videokaarten Verkeer afkomstig van een kaart in een andere video.
Advertenties op YouTube

Als je video wordt gebruikt als advertentie op YouTube, zie je 'YouTube-advertentie' als verkeersbron.

Houd er rekening mee dat weergaven van advertenties die kunnen worden overgeslagen en die langer dan 10 seconden duren, alleen worden geteld als ze ten minste 30 seconden of helemaal worden bekeken. Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden nooit beschouwd als weergaven in YouTube Analytics.

Zoeken op YouTube Verkeer via YouTube-zoekresultaten. Je kunt specifieke zoektermen bekijken op de kaart 'Verkeersbron: zoeken op YouTube' op het tabblad 'Bereik'.
Verkeer afkomstig van externe bronnen
Externe bronnen Verkeer afkomstig van websites waarop en apps waarin je YouTube-video is ingesloten of met een link naar je video. Je kunt specifieke externe sites en bronnen bekijken op de kaart 'Verkeersbron: extern' op het tabblad 'Bereik'.
Directe of onbekende bronnen Verkeer afkomstig van rechtstreeks ingevoerde URL's, bladwijzers, uitgelogde gebruikers en onbekende apps.

Handige statistieken

Gemiddelde weergaveduur Het geschatte gemiddelde aantal minuten bekeken per vertoning voor de geselecteerde video en periode.
Gemiddeld percentage bekeken Het gemiddelde percentage van een video dat je kijkers per weergave bekijken.
Vertoningen Hoe vaak je thumbnails zijn getoond aan kijkers op YouTube via geregistreerde vertoningen.
Klikfrequentie voor vertoningen Hoe vaak kijkers een video hebben bekeken nadat ze een thumbnail hebben gezien.
Unieke kijkers Geschat aantal mensen dat je content heeft bekeken in de geselecteerde periode.
Weergaven Het aantal legitieme weergaven voor je kanalen of video's.
Kijktijd (minuten) Hoe lang een kijker een video heeft bekeken. Hiermee kun je beter bepalen welke video's echt door kijkers worden bekeken (en dus niet alleen worden aangeklikt en vervolgens weer weggeklikt).