Videon tavoittavuus

YouTuben Tilastojen videotason Tavoittavuus-välilehdeltä näet, miten yleisö löytää sisältösi. Avainmittarikortilta näet impressiot, impressioiden klikkausprosentin, katselukerrat ja yksittäiset katsojat. Huom. Kaikki raportit eivät välttämättä ole käytettävissä mobiililaitteilla.

Tavoittavuusraporttien käyttäminen

YouTuben Android-sovellus

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Oma kanava.
  3. Napauta keskivalikosta Tilastot , niin näet yhteenvedon kanavasi tuloksista.

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Valitse video, jonka datan haluat nähdä.
  4. Napauta tilasto-osiosta NÄYTÄ LISÄÄ.
  5. Valitse ylävalikosta Tavoittavuus.

Liikenteen lähteiden tyypit

Liikenteen lähteiden tyypit ‑raportista näet, miten katsojat löysivät sisältösi YouTubesta ja ulkoista lähteistä.

Ulkoinen

Ulkoinen-raportista näet ulkoiset sivustot ja sovellukset, joista katsojat löysivät sisältösi.

Videoehdotukset

Videoehdotukset-raportista näet videot, joiden katselu sai alkunsa suosituksista.

Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen

Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen ‑raportissa havainnollistetaan, kuinka pikkukuvien impressiot ovat johtaneet videoiden katselukertoihin ja katseluaikaan. Katso lisää vinkkejä impressio- ja klikkausprosenttitietojen käyttöön.

Soittolistat

Soittolistat-raportista näet, mitkä soittolistat toivat liikennettä sisällöllesi.

YouTube-haku

YouTube-haku-raportista näet, millä hakusanoilla käyttäjät löysivät sisältösi.

Liikenteen lähteiden tyypit

Videoihisi voi tulla liikennettä joko YouTubesta tai ulkoisista lähteistä. Näet molemmat Liikenteen lähteiden tyypit ‑kortista.

Liikenne YouTubesta
Selausominaisuudet Liikenne etusivulta, tilauksista, Katso myöhemmin ‑listalta, Nousussa- ja Tutustu-sivuilta sekä muista selausominaisuuksista
Kanavasivut Liikenne omalta YouTube-kanavaltasi tai muilta YouTube-kanavilta
Kampanjakortit Liikenne sisällön omistajan kampanjakorteista
Päätösruudut Liikenne sisällöntuottajan päätösruuduista
Shorts-videot Liikenne vertikaalisesta Shorts-näkymästä
Ilmoitukset Liikenne tilaajille lähetetyistä ilmoituksista ja sähköposteista
  Ilmoitukset kelloilmoitukset valinneille tilaajille Liikenne niille tilaajillesi lähetetyistä ilmoituksista, jotka ovat tilanneet kanavasi kaikki ilmoitukset ja laittaneet YouTuben ilmoitukset päälle laitteellaan
  Muut sovellusilmoitukset Liikenne personoiduista ilmoituksista, sähköposti-ilmoituksista, postilaatikosta ja yhteenvedoista
Muut YouTube-ominaisuudet YouTuben sisäinen liikenne, joka ei lukeudu mihinkään muuhun luokkaan
Soittolistat

Liikenne kaikilta soittolistoilta, joilla on jokin videosi, yhtä lailla omilta kuin muiden käyttäjien soittolistoilta. Myös käyttäjien Tykätyt videot- ja Suosikkivideot-soittolistat sisältyvät liikenteeseen.

Näet yksittäiset soittolistat Tavoittavuus‑välilehden "Liikenteen lähde: soittolistat" ‑kortista.

Remiksatut videot Liikenne remiksatusta sisällöstä
Äänisivut Liikenne Shorts-videoiden pystysuuntaisen katselunäkymän jaetulta audiosivulta
Videoehdotukset Liikenne ehdotuksista, jotka näkyvät muiden videoiden vieressä tai jälkeen, ja videoiden kuvauksissa olevista linkeistä. Näet yksittäiset videot Tavoitettavuus‑välilehden Liikenteen lähde: videoehdotukset ‑kortista.
Videokortit Liikenne toisen videon kortista
YouTube-mainonta

Jos videotasi käytetään YouTubessa mainoksena, liikenteen lähteenä näkyy YouTube-mainonta.

Katselukerraksi lasketaan ohitettavat yli 10 sekunnin mainokset, jos ne on katsottu kokonaan tai vähintään 30 sekunnin ajan. Ei-ohitettavia mainoksia ei koskaan katsota katselukerraksi YouTuben Tilastoissa.

YouTube-haku Liikenne YouTube-hakutuloksista. Näet yksittäiset hakutermit Tavoittavuus‑välilehden Liikenteen lähde: YouTube-haku ‑kortista.
Tuotesivut Liikenne YouTuben tuotesivuilta
Liikenne ulkoisista lähteistä
Ulkoiset lähteet Liikenne sivustoilta ja sovelluksista, joille tai joihin YouTube-videosi on upotettu tai linkitetty. Näet yksittäiset ulkoiset sivustot ja lähteet Tavoitettavuus‑välilehden Liikenteen lähde: ulkoinen ‑kortista.
Suorat tai tuntemattomat lähteet Liikenne suorista URL-osoitteista, kirjanmerkeistä, uloskirjautuneista käyttäjistä ja tunnistamattomista sovelluksista

Olennaiset mittarit

Impressiot

Näin monta kertaa videoiden pikkukuvat näkyivät katsojille YouTubessa kirjattuina impressioina

Impressioiden klikkausprosentti

Näin usein katsojat katsoivat videon nähtyään pikkukuvan

Näyttökerrat fiidissä Näin monta kertaa Shorts-videosi on näkynyt Shorts-fiidissä
Katsottu (vs. pois pyyhkäisty) Shorts-videoidesi katselujen määrä verrattuna poispyyhkäisyjen määrään.

Katselukerrat

Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä

Yksittäiset katsojat

Sisältöäsi katsoneiden katsojien arvioitu määrä valittuna ajanjaksona

Katselukerran keskimääräinen kesto

Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla

Keskimääräinen katseltu osuus prosentteina

Videon keskimääräinen katseltu prosenttiosuus katselukertaa kohti.

Katseluaika (tunteina)

Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu