Se dina bästa videor och spellistor

På fliken Engagemang i YouTube Analytics ser du dina bästa videor och spellistor på hela kanalen. Där kan du också se hur många tittare som har gillat eller ogillat varje video.

Som standard visas visningstid och genomsnittlig visningslängd på kortet med viktiga mätvärden på fliken Engagemang. De videor som intresserar tittarna mest har både hög visningstid och hög genomsnittlig visningslängd. Det betyder att videon har visats ofta och att tittarna har sett nästan hela eller hela videon.

Se dina bästa videor och spellistor

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. I menyn högst upp väljer du Engagemang.

Toppvideor

Rapporten Toppvideor visar dina populäraste videor. Som standard visar rapporten de bästa videorna efter visningstid. Klicka på rapporten för att välja olika mätvärden, till exempel visningar eller exponeringar.

Toppspellistor

Rapporten Toppspellistor visar vilka av dina spellistor som har mest visningstid. Det spelar ingen roll om vissa av videorna på spellistan kommer från andra kanaler. Du kan se data om spellistor även om du aldrig har laddat upp en video.

Gilla-markeringar (i förhållande till ogilla-markeringar)

Rapporten Gilla-markeringar (i förhållande till ogilla-markeringar) visar en sammanfattning av hur många som har gillat och ogillat dina videor. Det här kortet visas bara när du har valt en viss video. Du kan också lägga till mätvärdet Gilla-markeringar (i förhållande till ogilla-markeringar) när du har utökat kortet på video- eller kanalnivå.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte se data för en viss spellista?

Med YouTube Analytics visas bara data för offentliga spellistor som har spelats upp under den valda tidsperioden.

Måste jag själv äga alla videor i spellistan?

Nej. Rapporten visar information oavsett vem som äger videon.

Kan jag se data för min bästa spellista om jag aldrig har laddat upp en video?

Ja. Du kan se data om spellistor även om du inte har laddat upp egna videor.

Varför ändrades antalet gilla-markeringar?

Du kan se att antalet gilla-/ogilla-markeringar ändras eftersom vissa kan markeras som ogiltiga och periodvis tas bort från antalet. Läs mer om vår policy för gilla-markeringar
I sällsynta fall kan du se fler gilla-/ogilla-markeringar än visningar eftersom de mätvärdena justeras efter andra verifieringssystem.

Varför har videon ett annat antal gilla-markeringar i Analytics än på visningssidan?

Antalet gilla-/ogilla-markeringar i YouTube Analytics kan vara annorlunda än antalet som syns på visningssidan under videon. Detta är ett känt problem och vårt team arbetar för att åtgärda detta. Under tiden visas det mest korrekta antalet på videons visningssida.

Mätvärden att känna till

Genomsnittlig visningslängd Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för den valda videon under det valda datumintervallet.
Exponeringar Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.
Klickfrekvens för exponeringar Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.
Gilla-markeringar (i förhållande till ogilla-markeringar) Andelen gilla-markeringar för din video.
Antal spelliststarter Antalet gånger som tittare började spela upp en spellista.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningstid (minuter) Den tid som en tittare har tittat på en video. Det ger dig en bättre överblick över vilket innehåll användarna verkligen tittar på, och vilket innehåll de klickar på men sedan lämnar.