DVR aanzetten voor livestreams

Als je de DVR-functie van YouTube aanzet, kunnen je kijkers je livestream tussentijds pauzeren, terugspoelen en hervatten. Als een kijker het afspelen hervat, wordt de livestream afgespeeld vanaf het punt waarop deze is onderbroken. Volg deze stappen om DVR in te schakelen:

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Klik op Maken en dan Live gaan.
  3. Begin nu een livestream op het tabblad Streamen of plan een livestream op het tabblad Beheren.
  4. Klik in het streamdashboard op DVR aanzetten.

Limieten

Als je livestream erg lang wordt, kunnen je kijkers maar tot een bepaald gedeelte terugspoelen, omdat de DVR-mogelijkheden beperkt of niet beschikbaar zijn voor streams langer dan 12 uur. Als je Apple TV, Apple AirPlay of een oudere app-versie gebruikt, gelden er lagere limieten.

Deze limieten zijn ook van toepassing wanneer een kijker de stream onderbreekt en hervat. Kijkers kunnen nooit terugspoelen naar een moment voordat je live ging.

DVR uitzetten

Als je ervoor kiest DVR uit te schakelen, kunnen kijkers niet terugspoelen terwijl je streamt. Ze kunnen wel een opname van je volledige stream bekijken zodra deze beschikbaar is. Je kunt DVR niet uitschakelen voor streams via webcams en mobiele apparaten.

Ben je al live gegaan en wil je toch graag een andere DVR-optie kiezen? Je kunt DVR aan- of uitzetten terwijl je livestreamt. De gewijzigde optie geldt echter alleen voor kijkers die je stream beginnen te kijken nadat je de wijziging hebt doorgevoerd.