Gör dig redo! Nya sätt att tjäna pengar med Shorts och uppdateringar av YouTubes partnerprogram kommer snart. Läs mer i YouTube-bloggen, och all information finns i vårt hjälpcenter.

YouTubes riktlinjer för communityn

När du använder YouTube interagerar du med en grupp människor från hela världen. Riktlinjerna nedan är till för att alla ska trivas på YouTube.

Om du tror att ett visst innehåll strider mot riktlinjerna kan du använda flaggningsfunktionen och skicka in det för granskning av vår YouTube-personal.

Spam och bedrägligt beteende

YouTube-gemenskapen bygger på förtroende. Innehåll som är avsett att lura, vilseleda eller spamma andra användare är inte tillåtet på YouTube.

Känsligt innehåll

Vi hoppas kunna skydda tittare, kreatörer och särskilt minderåriga. Därför har vi regler som handlar om sex, nakenhet, självskada och att skydda barn. Läs vad som är tillåtet på YouTube och vad du ska göra om du ser innehåll som inte följer dessa policyer.

Våldsamt eller farligt innehåll

Hatretorik, exploatering, våldsskildringar, skadliga attacker och innehåll som främjar skadligt eller farligt beteende är inte tillåtet på YouTube.

Reglerade varor

Vissa varor får inte säljas på YouTube. Ta reda på vad som är tillåtet och vad som är förbjudet.

Felaktig information

Vissa typer av vilseledande och bedrägligt innehåll som skapar stor risk för allvarlig skada är förbjudet på YouTube. Det här omfattar vissa typer av felaktig information som kan orsaka skada i verkligheten, som främjande av skadliga botemedel eller behandlingar, tekniskt manipulerat innehåll eller innehåll som stör demokratiska processer.

Få tips för kreatörer om YouTubes policyer och riktlinjer.

Ta de här reglerna på allvar. Om en YouTube-kreatörs beteende på och utanför plattformen kan skada användarna, communityn, anställda eller ekosystemet på YouTube kan vi anta åtgärder utifrån ett antal faktorer, inklusive men inte begränsat till, hur allvarligt deras beteende är och om det skadliga beteendet utgör ett mönster. Våra åtgärder kan vara allt från att tillfälligt stänga av en kreatörs behörigheter till att avsluta kontot.