Super Chat en Super Stickers in- of uitschakelen

Met Super Chat en Super Stickers kun je via het YouTube-partnerprogramma inkomsten genereren met je kanaal. Met deze functies kunnen je kijkers opvallende chatberichten kopen en die in sommige gevallen bovenaan een chatfeed vastzetten. Meer informatie over de vereisten.

Als je Super Chat en Super Stickers gebruikt, is het jouw verantwoordelijkheid om alle wetten na te leven. Je moet dus ook zelf uitzoeken of je Super Chats en Super Stickers mag inschakelen, aanbieden, verzenden en of je er geld mee mag verdienen.

Super Chat of Super Stickers voor je kanaal in- of uitschakelen

Super Chat of Super Stickers inschakelen

1. Log in op studio.youtube.com.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat en dan Aan de slag en volg de instructies op het scherm.
  4. Nadat je alle instructies hebt gevolgd, zie je twee opties:
    • De tekst 'Super Chat staat AAN' naast een blauwe schakelaar.
    • De tekst 'Super Stickers staan aan' naast een blauwe schakelaar.

Super Chat of Super Stickers uitschakelen

1. Log in op studio.youtube.com.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat.
  4. Gebruik een of beide van de volgende opties.:
    • Klik op de schakelaar naast 'Super Chat staat aan'.
    • Klik op de schakelaar naast 'Super Stickers staan aan'.
  5. Vink in de pop-up het selectievakje aan naast 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' en dan Uitschakelen.

Super Chat inschakelen voor je netwerk

Netwerk toestaan Super Chat in te schakelen

1. Log op een computer in op je YouTube MCN-account.
  2. Ga naar www.youtube.com/owner_features.
  3. Klik op Inschakelen op de kaart 'Betaalde functies'.

Super Chat en Super Stickers voor Premières inschakelen

Super Chat en Super Stickers werken in YouTube Premières. Als je Super Chats en Super Stickers op je kanaal hebt ingeschakeld, zijn ze automatisch ingeschakeld als je een video in première laat gaan. Volg deze instructies als je een video met Super Chat of Super Stickers in première wilt laten gaan:

1. Log op een computer in bij YouTube met je kanaal waarvoor Super Chat of Super Sticker is ingeschakeld.
  2. Klik bovenaan de pagina op Uploaden of ga naar youtube.com/upload.
  3. Klik op Gepland in het dropdownmenu.
    • Als je 'Openbaar' selecteert, start de première meteen nadat de video is geüpload.
    • Je kunt verborgen video's niet in première laten gaan.
  4. Klik op de video die je vanaf je computer wilt uploaden.
  5. Schakel op de volgende pagina Première in.
  6. Selecteer de datum en tijd voor de première.
  7. Zodra de video is verwerkt, klik je rechtsboven op Première.