Så fungerar granskningar av annonsvänlig intäktsgenerering

Om din video får ”begränsad intäktsgenerering” eller en gul ikon kan du begära mänsklig granskning. När du begär granskning granskar en policyspecialist videon och fattar ett beslut om intäktsgenerering. I den här artikeln beskriver vi vad som händer under granskningen.

Vad granskare bedömer under en granskning

Våra specialister granskar allt innehåll relaterat till videon. De tittar noggrant på och bedömer allt innehåll, inklusive följande:

• Videoinnehåll
  • Namn
  • Miniatyr
  • Beskrivning
  • Taggar

Så här bedömer granskarna innehållet

Våra granskare granskar videon och relaterat innehåll i sin helhet. Videors lämplighet för annonser beror på sammanhanget.

Under granskningen utgår specialister från riktlinjerna för annonsvänligt innehåll och följande principer:

• Sammanhang
  • Fokus
  • Ton
  • Realism
  • Explicit innehåll

Den viktigaste principen är sammanhang. Vad är syftet med din video? Är det att informera och utbilda eller att chockera och uppmana? Om det till exempel är att informera och utbilda ska du ange sammanhanget i titeln, miniatyrerna, beskrivningen och taggarna. Sammanhanget hjälper granskarna att fatta rätt beslut om intäktsgenerering. Utan sammanhang kan granskarna kanske inte bedöma ditt innehåll på rätt sätt.

Det kan till exempel vara en video som innehåller svordomar som får annonser. Samtidigt kanske en annan video utan svordomar men en stor mängd våldsamt innehåll inte får några annonser.

Efter granskningen

När granskningen är klar får du ett e-postmeddelande med beslutet om intäktsgenerering. Granskarens beslut är slutgiltigt och videons status för intäktsgenerering kan inte längre ändras.

Varför det är viktigt med mänskliga granskningar

Våra system drivs av inlärningsteknik och miljontals manuella granskningar efter överklaganden. De utbildar och förbättrar systemet för att det ska fatta rätt beslut om intäktsgenerering för varje video. Tekniken jämför den mänskliga granskarens beslut och de automatiska besluten och använder informationen för att förbättra systemets precision.