Video's automatisch afspelen

Met de autoplay-functie op YouTube hoef je niet meer te bedenken wat je volgende video wordt. Als autoplay aanstaat, wordt er automatisch een gerelateerde video afgespeeld nadat de huidige video is afgelopen.

How to Autoplay Videos on YouTube

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Houd rekening met het volgende:

• Voor YouTube-gebruikers tussen 13-17 jaar staat autoplay standaard uit. Als je 18 jaar of ouder bent, staat autoplay standaard aan.
  • Als je een account onder toezicht gebruikt, kun je autoplay misschien niet aan- of uitzetten als je ouder autoplay voor je heeft uitgezet. Meer informatie over instellingen voor accounts die onder ouderlijk toezicht staan
  • Je kunt autoplay anders instellen op elk apparaat. Zo kun je autoplay aanzetten in de YouTube-app op je mobiele apparaat, maar uitzetten als je YouTube op je computer bekijkt.
  • Als je verbonden bent met een mobiel netwerk, stopt autoplay automatisch als je 30 minuten inactief bent. Als je verbonden bent met wifi, stopt autoplay automatisch na 4 uur.

Autoplay op je mobiele apparaat of tablet

De videospeler toont aan het eind van de video welke video daarna wordt afgespeeld. De volgende video wordt niet automatisch afgespeeld als je omlaag scrollt of iets typt, zoals een reactie of zoekopdracht.

Autoplay aan- of uitzetten voor een video

1. Ga naar de weergavepagina van een willekeurige video.
  2. Tik bovenaan de videospeler op de autoplay-schakelaar om de functie aan of uit te zetten.

Autoplay aan- of uitzetten in je instellingen

1. Tik op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Autoplay.
  4. Zet autoplay aan of uit.
Tip: Als autoplay aanstaat, maar je geen volgende video wilt afspelen, tik je aan het einde van een video op Annuleren.

Autoplay op je computer

De videospeler toont aan het eind van de video welke video daarna wordt afgespeeld. De volgende video wordt niet automatisch afgespeeld als je omlaag scrollt of iets typt, zoals een reactie of zoekopdracht.

Autoplay aan- of uitzetten

1. Ga naar de weergavepagina van een willekeurige video.
  2. Klik onderaan de videospeler op de autoplay-schakelaar om de functie aan of uit te zetten.
Tip: Als autoplay aanstaat, maar je geen volgende video wilt afspelen, tik je aan het einde van een video op Annuleren.

Autoplay op je smart-tv of gameconsole

Autoplay in de YouTube-app op je tv

Zo wijzig je de autoplay-instellingen voor de YouTube-app op je tv:

1. Open de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Scroll naar Autoplay.
  4. Selecteer de opties om autoplay aan of uit te zetten.

Autoplay terwijl je cast naar je tv

Als je een telefoon of tablet hebt verbonden met je tv, kun je autoplay bedienen via dat apparaat.

1. Verbind je mobiele apparaat met je tv en kies de video die je wilt afspelen.
  2. Tik onderaan het scherm op de bedieningsbalk om je wachtrij uit te vouwen en de autoplay-instellingen te openen.
  3. Gebruik de schakelaar om autoplay uit te zetten.

Je ziet de autoplay-schakelaar onder de geselecteerde video.

Autoplay op je smartdisplays met de Google Assistent

Autoplay aan- of uitzetten

Zo zet je autoplay aan of uit als je YouTube op een smartdisplay gebruikt:

1. Open de Home-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op de smartdisplay die je wilt aanpassen.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Meldingen en digitaal welzijn.
  5. Tik op Instellingen voor YouTube.
  6. Je kunt de autoplay-instellingen van je smartdisplay op 2 manieren aanpassen:
    • Als je Voice Match gebruikt, kan autoplay voor je worden aan- of uitgezet.
    • Alle andere gebruikers kunnen autoplay handmatig aan- of uitzetten.