Oversigt over værktøjer til administration af ophavsret

YouTube har flere værktøjer, som indehavere af ophavsret kan bruge til at beskytte og administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold på YouTube. Værktøjerne til administration af ophavsret er designet til forskellige typer youtubere, lige fra dem, der kun uploader en gang imellem, til etablerede medievirksomheder

Vores værktøjer til administration af ophavsret omfatter:

Som standard er webformularen til fjernelse på grund af ophavsret tilgængelig for alle på YouTube. Tilgængeligheden af de andre værktøjer til administration af ophavsret er baseret på:

• Demonstreret behov for hyppig administration af ophavsret
  • Tilgængelige ressourcer til at administrere dine rettigheder og dit indhold
  • Viden om YouTubes ophavsretssystem

Samtidig med at vi arbejder på at udvide tilgængeligheden af vores værktøjer, bestræber vi os også på at beskytte mod misbrug, der kan resultere i betydelige forstyrrelser.

Til lejlighedsvis administration af ophavsret

Webformular til fjernelse på grund af ophavsret

Alle med en YouTube-konto har adgang til vores webformular til fjernelse på grund af ophavsret. Hvis dit ophavsretsligt beskyttede værk er blevet uploadet uden din tilladelse, kan du bruge vores webformular til at indsende en anmodning om fjernelse for at få indholdet fjernet fra YouTube.

For de fleste indehavere af ophavsret er webformularen den hurtigste og nemmeste metode til at anmode om fjernelse på grund af ophavsret. Det er indehaveren af ophavsretten eller en repræsentant, der er autoriseret til at handle på indehaverens vegne, der skal indsende webformularen.

Få flere oplysninger om indsendelse af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret.

Til hyppig administration af ophavsret

Hvis du vil finde det rigtige værktøj til dit hyppige behov for administration af ophavsret, skal du starte med at udfylde denne formular. Sørg for, at du er logget på med den samme YouTube-konto, som du tidligere har brugt til at indsende anmodninger om fjernelse via webformularen.

Dine svar giver os flere oplysninger om dine behov for administration af ophavsret, så vi kan finde det værktøj, som fungerer bedst for dig. Når du har indsendt formularen, gennemgår vi dine svar og sender dig en mail med vores anbefalinger baseret på:

• Hvor ofte du uploader videoer
  • Hvor ofte dine videoer genuploades
  • Om du administrerer en konto på vegne af en virksomhed
  • Din historik for indsendelse af anmodninger via vores webformular. Mere specifikt, hvordan dine tidligere anmodninger via webformularen har demonstreret en forståelse af ophavsret og et behov for hyppige fjernelser.

Du kan finde flere oplysninger om vores værktøjer til hyppig administration af ophavsret nedenfor:

Copyright Match Tool

Copyright Match Tool kan automatisk identificere videoer, der er kopier eller potentielle kopier af andre videoer på YouTube. Værktøjet finder videoer, der matcher andre videoer, som allerede er uploadet til YouTube eller fjernet på grund af en anmodning om fjernelse. Når der er fundet et match, kan du vælge forskellige handlinger, f.eks.:

• Send en mail til uploaderen af det matchede indhold
  • Anmod om fjernelse af indholdet
  • Arkivér matchet

Copyright Match Tool bruger samme teknologi til matchning som Content ID, men er lettere at administrere og kræver færre ressourcer.

Få flere oplysninger om Copyright Match Tool.

Program til indholdsverificering

Hvis du ofte er nødt til at fjerne indhold og tidligere har indsendt mange gyldige anmodninger om fjernelse, er du muligvis kvalificeret til vores program til indholdsverificering. Programmet giver indehavere af ophavsret mulighed for at søge efter indhold, som de mener er krænkende, og anmode om fjernelse af mange videoer ad gangen.

Hvis du ikke har brug for at søge efter og fjerne videoer løbende, er webformularen til fjernelse på grund af ophavsret det bedste valg.

Få flere oplysninger om programmet til indholdsverificering.

Content ID

Content ID er tilgængeligt for de indehavere af ophavsret, der har de mest komplicerede behov for administration af ophavsret, f.eks. pladeselskaber eller filmstudier. For at være kvalificeret til Content ID skal indehavere af ophavsret bl.a. tidligere have indsendt mange gyldige anmodninger om fjernelse og have ressourcerne til at administrere Content ID.

Content ID er et matchningssystem, som automatisk identificerer indhold, som kan være krænkende. Når videoer uploades til YouTube, bliver de scannet og sammenlignet med en database bestående af filer, som indehavere af ophavsret har indsendt. Hvis Content ID finder indhold, der matcher et af dine værker, kan du bl.a. vælge at:

• Blokere en hel video, så den ikke kan blive vist
  • Tjene penge på videoen ved at tillade annoncer i den. I nogle tilfælde kan indtægten deles med uploaderen
  • Spore videoens seertalsstatistik

Disse handlinger kan være specifikke for bestemte lande/regioner F.eks. kan en video generere indtægt i et land eller i en region, men være blokeret eller sporet i et andet land eller en anden region.

Få flere oplysninger om Content ID.

Bemærkninger

• Selv utilsigtet misbrug af Content ID kan få alvorlige konsekvenser for YouTube og youtubere.
  • Content ID har komplicerede styrefunktioner, som kræver løbende administration og en dybdegående forståelse af ophavsret.
  • Indehavere af ophavsret, der bruger Content ID, skal også sørge for, at deres indhold er kvalificeret til Content ID og sikkert i forhold til brug af teknologi til automatisk matchning.
  • Mange indehavere af ophavsret foretrækker at benytte en tredjepartstjenesteudbyder til at administrere deres rettigheder via Content ID. Disse Content ID-tjenesteudbydere handler på vegne af indehavere af ophavsret imod et gebyr. Du kan finde en i dette register.
Husk!
  • Når du bruger et af disse værktøjer til administration af ophavsret til at indsende en anmodning om fjernelse, betyder det, at du tager retslige skridt.
  • Misbrug af disse værktøjer, såsom indsendelse af falske oplysninger, kan resultere i suspendering af din konto eller få andre juridiske konsekvenser.
  • Før du indsender en anmodning om fjernelse, er det vigtigt at overveje, om fair use, fair dealing eller andre undtagelser til ophavsretslig beskyttelse er gældende i den pågældende situation.