Vanliga frågor: min kanal har inte godkänts för intäktsgenerering

Varför blev jag inte godkänd för intäktsgenerering?

Om din ansökan till YouTubes partnerprogram (YPP) avslogs innebär det att våra mänskliga granskare anser att en stor del av din kanal inte uppfyller våra policyer och riktlinjer. Mer information om vad du kan göra härnäst finns i andra frågor i den här artikeln.

Kan jag ansöka på nytt?

Ja. Om det är första gången du får avslag kan du ansöka till YouTubes partnerprogram igen 30 dagar efter att du fick meddelandet om avslag. Om det inte är ditt första avslag, eller om du har ansökt på nytt tidigare, kan du ansöka 90 dagar efter att du fick meddelandet om avslag. Gå igenom din kanal och kontrollera att den inte bryter mot någon policy innan du ansöker igen.

Om du anser att din kanal har avvisats från YouTubes partnerprogram (YPP) på felaktiga grunder kan du överklaga inom 21 dagar, oavsett hur många gånger du har ansökt.

Hur kan jag förbättra min ansökan?

Vi kan inte lova att du godkänns för intäktsgenerering även om du åtgärdar din kanal. Men du kan följa våra allmänna riktlinjer när du gör justeringar så att kanalen blir kvalificerad för programmet.

1. Läs e-postmeddelandet om avslaget. Där ser du vilka policyer din kanal bryter mot.
  2. Kontrollera sedan att ditt innehåll (videor, titlar, beskrivningar, miniatyrer och taggar) följer YouTubes policyer för intäktsgenerering och riktlinjerna för communityn.
  3. Nästa steg är att redigera eller ta bort de videor som bryter mot våra policyer.

Om du ansöker igen kommer våra granskare att gå igenom din kanal noga. Vi meddelar dig så snart processen är klar (det tar ungefär en månad). Du kan även kontrollera ansökningens status i avsnittet Intäkter i YouTube Studio.