Lydopptaksandeler for plateselskaper

Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er bare tilgjengelige for partnere som bruker Content ID-samsvarssystemet til YouTube.

Med lydopptaksandeler får du større innsyn i og mulighet til å detaljstyre hvordan rettighetene og dataene dine representeres i Lydopptak-innholdselementer i Content ID-systemet.

For Lydopptak-innholdselementer kan du nå se at det er opprettet et innholdselement av typen «Lydopptaksandel» for hver unike ISRC-kode (International Standard Recording Code) du sender inn til YouTube. Det er også mulig å la verket knyttet til en ISRC-kode være representert ved mer enn én lydopptaksandel hvis du sender inn ulike egendefinerte ID-er.

I motsetning til Lydopptak-innholdselementer representerer lydopptaksandelene bare metadata, eierskap og retningslinjer som sendes inn av én enkelt eier. Det er bare du som kan se og redigere dine egne lydopptaksandeler.

Gjennom oppdeling basert på ISRC-koder kan du bevare tidligere innsendte versjoner av metadata når du oppdaterer eller slår sammen innholdselementer. Med lydopptaksandeler kan det også bli enklere å rapportere til rett plateselskap eller artist i tilfeller der lignende, men forskjellige lydreferanser anses som duplikater innenfor Content ID-systemet og dekkes av det samme Lydopptak-innholdselementet.

Vanlige spørsmål

Hvor finner jeg lydopptaksandelene mine, og hvordan ser de ut?

På Lydopptak-innholdselementer ser du Lydopptak-fanen. I delen Dine andeler ser du alle lydopptaksandeler du har eierskap til.

Hvis du klikker på en lydopptaksandel, åpnes detaljsiden. Hver lydopptaksandel har sin egen unike innholdselement-ID og to faner: Metadata og Eierskap og regler. Fanene Metadata og Eierskap og regler tilsvarer det du ser på et lydopptak-innholdselement per i dag, men inneholder bare metadata, informasjon om eierskap og regler fra deg for akkurat den lydopptaksandelen.

Du kan redigere informasjonen ved å klikke på Rediger-blyantikonet , eller du kan klikke på Sammenlign metadata for å se innsendte metadata for akkurat den lydopptaksandelen.

Husk at når du sammenligner metadata for andeler som er opprettet før februar 2019, kan det hende du ser mer enn én ISRC-kode i sammenligningen. Det er bare den ISRC-koden som ble sendt inn sist for en gitt lydopptaksandel, som gjelder som den offisielle ISRC-koden for delen.

Er egendefinerte ID-er obligatorisk for lydopptaksandeler?

Feltet for egendefinerte ID-er er ikke obligatorisk. Egendefinerte ID-er og ISRC-koder som sendes inn sammen, danner en unik «nøkkel» som brukes under opprettingen av lydopptaksandelen. Bruk av egendefinerte ID-er er imidlertid helt valgfritt. Hvis du vil opprette to eller flere lydopptaksandeler med samme ISRC-kode, må du bruke egendefinerte ID-er for å skille mellom dem.

Kan lydopptaksandeler slettes?

Det finnes ingen offisiell måte å slette informasjon fra en lydopptaksandel på. Men fordi vi bare ser på de nyeste metadataene, den nyeste informasjonen om eierskap og de nyeste reglene for en gitt lydopptaksandel, kan du redigere den aktuelle lydopptaksandelen for å sikre at riktig informasjon vises. Du kan gjøre dette ved å klikke på Rediger-blyantikonet i innholdsbehandlingen eller sende inn en oppdatering.

Vi legger snart til en funksjon for å slå sammen dine egne lydopptaksandeler og dermed «slette» overflødige og uønskede deler.

Hvilken eierskapsinformasjon og hvilke retningslinjer gjelder for Lydopptak-innholdselementet en lydopptaksandel er tilknyttet?

Per i dag er eierskapet ditt og retningslinjene for et gitt Lydopptak-innholdselement kun basert på eierskapsinformasjonen og retningslinjene fra den nyeste eller sist oppdaterte lydopptaksandelen.

I fremtiden tar vi sikte på å utvide denne funksjonaliteten slik at vi kan slå sammen eierskapsinformasjonen for alle lydopptaksandelene du har i et gitt lydopptak-innholdselement, og anvende den mest omfattende eierskapsinformasjonen og de mest restriktive reglene for alle ISRC-kodene du har sendt inn, selv i tilfeller der innholdselementer slås sammen.

Hvordan bør jeg håndtere eierskapskonflikter knyttet til lydopptaksandeler?

Det kan ikke oppstå eierskapskonflikter i tilknytning til lydopptaksandeler, siden hver lydopptaksandel bare har én eier.

Eventuelle eierskapskonflikter utspiller seg på nivået for Lydopptak-innholdselementet, der det samlede eierskapet fra alle eiere av innholdselementet er basert på hver eiers sist innsendte eller sist oppdaterte lydopptaksandel for et gitt Lydopptak-innholdselement. Finn ut mer.

Du finner eventuelle eierskapskonflikter både på Eierskap og regler- og Lydopptak-fanen.

Har lydopptaksandeler referanser, eller har de påvirkning på krav?

Lydopptaksandeler er ikke knyttet til referanser og påvirker ikke krav.

Du ser kanskje at lydopptaksandeler opprettes under innsending av nye referanser, men referansene og kravene forblir tilknyttet Lydopptak-innholdselementet.

Kommer lydopptaksandeler til å påvirke måten jeg sender inn oppdateringer for lydopptak på?

Det at lydopptaksandeler er tatt i bruk, skal ikke påvirke måten du sender inn oppdateringer via innholdslevering på.

Når du sender inn en oppdatering til et Lydopptak-innholdselement, skjer følgende:

• Hvis ISRC-koden du oppgir, ikke eksisterer som den nyeste ISRC-koden for noen av lydopptaksandelene dine, opprettes det en ny lydopptaksandel.
  • Hvis ISRC-koden du oppgir, eksisterer som den nyeste ISRC-koden du har sendt inn for en av lydopptaksandelene dine, blir lydopptaksandelen oppdatert.
  • Hvis ISRC-koden du oppgir, eksisterer som den nyeste ISRC-koden du har sendt inn for mer enn én av lydopptaksandelene dine, og du ikke har oppgitt noen egendefinert ID for å skille mellom dem, blir den av lydopptaksandelene som du opprettet først med denne ISRC-koden, oppdatert.

Hva om jeg ikke sender inn noen ISRC-koder for lydopptaksandelene mine?

ISRC-koder skal oppgis når det er mulig, siden disse identifikatorene er bransjestandarden for identifisering av lydopptak. Men hvis du ikke har noen ISRC-kode for et lydopptak, er det fortsatt mulig å sende det inn med en egendefinert ID eller en ID for lydopptak-innholdselementet. Det opprettes en lydopptaksandel for den første innsendingen din til et lydopptak-innholdselement, men hvis det ikke er oppgitt noen ISRC-kode, kan dataene bli overskrevet ved påfølgende oppdateringer av innholdselementet.

Hvordan søker jeg etter en bestemt lydopptaksandel?

Du kan ikke søke direkte etter lydopptaksandeler ved bruk av ID-en for lydopptaksandelen i listen over innholdselementer. Du kan imidlertid søke etter ID-en for lydopptak-innholdselementet som inneholder lydopptaksandelen. Eventuelt kan du søke med den siste ISRC-koden du sendte inn for en gitt lydopptaksandel.

Vises lydopptaksandeler i YouTube Analytics?

Informasjon om lydopptaksandeler vises ikke i YouTube Analytics. Du kan søke i YouTube Analytics med ID-ene til lydopptak-innholdselementer. For å se en oversikt over dataene dine etter lydopptaksandel kan du laste ned en rapport for lydopptaksandeler.

Hvordan vises lydopptaksandeler i rapportene jeg kan laste ned?

Du kan se alle lydopptaksandeler og tilhørende metadata i en NY rapport om innholdselementdeler under Rapporter > Innholdselement i innholdsbehandlingen.

Lydopptaksandeler fremgår ikke eksplisitt i andre metadata eller nedlastbare finansielle rapporter. I alle andre rapporter vises den nyeste versjonen av metadataene du har oppgitt, eller de aktive metadataene hvis du ikke har oppgitt noen metadata.

Rapporten for innholdselementdeler inneholder imidlertid granulære data for hver lydopptaksandel og for lydopptak-innholdselementet det er tilknyttet, og dermed kan du sammenligne denne informasjonen med den du finner i andre rapporter, slik at du får et tydeligere bilde av forholdet mellom ISRC-kodene og det aktuelle plateselskapet eller den aktuelle artisten.

Hvis du for eksempel har sendt inn en remastret versjon av en sang med en ISRC-kode og den remastrede sangen slås sammen med lydopptak-innholdselementet for den originale versjonen av sangen, som også har sin egen unike ISRC-kode, kan du bruke rapporten om innholdselementdeler til å se de separate lydopptaksandelene for originalen og den remastrede versjonen, som begge er relatert til samme ID for lydopptak-innholdselement. Hvis disse to versjonene eies av forskjellige plateselskaper, kan det være lurt å sammenligne disse dataene med finansielle rapporter, slik at du kan oppgi informasjon om Content ID-resultatene til de to plateselskapene.