Externa utvärderare och rekommendationer

Vi arbetar ständigt med att förbättra rekommendationerna. Våra team med programutvecklare fortsätter att experimentera och testa förbättringar i sökresultat och rekommendationer. Vi använder testresultaten tillsammans med feedback från användare och andra signaler för att uppdatera och förbättra rekommendationerna efter hand.

YouTube använder också externa utvärderare från tredje part för att ge feedback om YouTubes sökresultat, rekommendationer och relevansen av vissa videor. Denna feedback hjälper oss att utvärdera, träna och förbättra våra system samt kvaliteten på rekommendationerna på YouTube. De här utvärderarna utbildas utifrån samma offentliga riktlinjer som de riktlinjer Google använder för sökresultat.

Utvärderarna skiljer sig från våra granskare som utgår ifrån riktlinjerna för communityn. De senare fokuserar på att se till att våra innehållspolicyer för innehåll följs och de tar bort videor som bryter mot riktlinjerna för communityn.