Find faktatjek i søgeresultaterne på YouTube

Infopaneler giver mere kontekst om videoer på YouTube. Du vil se forskellige typer oplysninger fra tredjepartskilder, f.eks. links til faktatjek i søgeresultater. Vi giver dig denne kontekst for at hjælpe dig med at træffe dine egne velovervejede beslutninger om de videoer, du ser på YouTube.

Når du søger på YouTube efter noget, der er relateret til en bestemt påstand, vil du nogle gange se et oplysningspanel. Disse paneler indeholder et faktatjek fra en uafhængig tredjepartsudgiver. Disse oplysninger fortæller dig, om de relaterede påstande er sande, falske eller noget andet, f.eks. "delvist sande", ifølge udgiverens faktatjek.

Oplysningspaneler er kun tilgængelige i et begrænset antal lande/regioner og på et begrænset antal sprog. Vi arbejder på at gøre oplysningspaneler tilgængelige i flere lande/regioner.

Sådan ser faktatjek ud på YouTube

Hvis en udgiver har udført et faktatjek på noget, der er relateret til din søgning, får du vist et infopanel, der er markeret som et "uafhængigt faktatjek" med:

• Navnet på den udgiver, der har udført faktatjekket
  • Påstanden, der faktatjekkes
  • Et uddrag af udgiverens faktatjek
  • Et link til udgiverens artikel med flere oplysninger
  • Oplysninger om udgivelsesdatoen for artiklen om faktatjekket

Hvis der er relevante faktatjek fra flere udgivere, får du vist flere resultater.

Hvis du ikke kan se et faktatjek

Der vises ikke faktatjek ved alle søgninger. Der er adskillige faktorer, der har indflydelse på, om der vises et faktatjek. Det gælder særligt, hvis søgetermerne åbenlyst indikerer, at der søges efter oplysninger om en påstands nøjagtighed. Vi tager også højde for faktatjekkets relevans og aktualitet i relation til søgetermerne.

Hvis du ikke får vist et faktatjek, kan det skyldes, at der ikke er en kvalificeret udgiver, der har udgivet en faktatjek-artikel, som er relevant for din søgning. YouTube har ikke redaktionel indflydelse på faktatjek-artikler eller klassificeringssystemer, der vises i infopanelerne.

Feedback om faktatjek

YouTube godkender eller udfører ikke de faktatjek, der vises i infopanelerne på YouTube. Hvis du er uenig i oplysningerne i en bestemt faktatjek-artikel, kan du kontakte ejeren af det website, der har udgivet artiklen. Hvis du finder et faktatjek, der er i strid med vores retningslinjer for fællesskabet, kan du sende os feedback.

Hvem udgiver faktatjek?

Faktatjek-artikler, der vises på YouTube, anvender offentligt tilgængelig schema.org ClaimReview-opmærkning, og udgivere er kvalificerede til at deltage i følgende tilfælde:

• Udgiveren er enten en verificeret underskriver af International Fact-Checking Networks Code of Principles eller vurderes som en pålidelig udgiver.

OG

Udgivere og deres faktatjek gennemgås løbende for at sikre følgende:

Hvis en artikel eller udgiver ikke følger disse retningslinjer, er artiklen muligvis ikke kvalificeret til faktatjek. Det er også muligt, at udgiveren ikke længere har mulighed for at vise faktatjek på YouTube.

Bemærk! I USA viser vi kun faktatjek fra udgivere, der er hjemmehørende i USA.

Sådan vurderer vi pålidelighed

Vi bruger en række signaler til at vurdere pålidelighed og på den måde sikre, at det kun er indhold fra etablerede og relevante kilder, der vises i vores infopaneler. Vi bruger også eksterne kontrollanter til at vurdere ekspertisen og troværdigheden i indholdet. Vi gør en stor indsats for at opbygge vores produkter og håndhæve vores politikker. Det hjælper os med at sikre, at ideologiske eller politiske sympatier ikke tages i betragtning, når kilders pålidelighed vurderes.