Praktische tips voor content met kinderen

We willen dat creators plezier blijven houden en creatief blijven, maar vragen je wel onze Communityrichtlijnen te volgen. Je moet altijd nadenken over de video's die je online post en toestemming vragen voordat je een video met beelden van iemand naar YouTube uploadt.

Iedereen die content met minderjarigen post, moet zich aan de volgende richtlijnen houden:

• Respecteer de privacy van anderen. Vraag de ouders of voogden van minderjarigen om toestemming voordat je kinderen in je video opneemt. Zorg dat de deelname aan je video vrijwillig is.
  • Beheer reacties van gebruikers op je video's. We bieden tools waarmee je reacties kunt filteren en beoordelen. Ook kun je reacties altijd markeren als spam of misbruik.
  • Beheer de instellingen voor de privacy en insluiting van je video's. Je hebt meerdere opties om te bepalen wie je video kan bekijken en hoe deze wordt gedeeld op externe sites.

Zorg dat je de wet begrijpt en je er ook aan houdt. Je moet je houden aan alle wetten, regels en voorschriften rondom het werken met minderjarigen. Enkele belangrijke zaken waarvan je op de hoogte moet zijn:

• Vergunningen: Raadpleeg de lokale wet- en regelgeving om na te gaan of minderjarigen in je video's een vergunning of registratie nodig hebben. Je moet ook weten of je een vergunning of toestemming nodig hebt om minderjarigen in dienst te nemen.
  • Lonen/opbrengstenaandeel: Je moet je houden aan de toepasselijke wetgeving inzake de betaling van minderjarigen voor hun werk. In sommige gevallen moet je minderjarigen mogelijk loon betalen. In andere gevallen moet je misschien een deel van de opbrengst van de video's rechtstreeks aan de minderjarigen betalen of een gedeelte voor hen reserveren.
  • School en onderwijs: Wanneer minderjarigen meewerken aan je video's, moet je voldoen aan alle toepasselijke wetten die waarborgen dat minderjarigen ongehinderd goede scholing en goed onderwijs kunnen ontvangen.
  • Werkomgeving, werktijden en pauzes: De werkomgeving moet veilig zijn voor minderjarigen. Ze moeten elke dag tijd hebben voor rust, onderwijs en recreatie. Minderjarigen mogen niet 's nachts werken. Je moet je ook houden aan alle lokale werktijdwetten en de toepasselijke limieten voor het aantal gewerkte uren per dag/week.