Pràctiques recomanades per a contingut amb nens

Volem que els creadors continuïn divertint-se i creant continguts, però cal seguir les directrius de la comunitat. Has de ser conscient del contingut que publiques a Internet i demanar permís abans de penjar un vídeo a YouTube en què s'inclogui una altra persona.

Cal que tots els usuaris que pengin contingut amb menors tinguin en compte aquesta informació:

• Respecta la privadesa. Assegura't que disposes del consentiment dels pares o del tutor legal del menor abans d'incloure'l en un vídeo, i que la seva participació sigui voluntària.
  • Modera els comentaris dels usuaris als teus vídeos. Disposes de diverses eines per filtrar i revisar els comentaris, i sempre tens l'opció de marcar-los com a contingut brossa o ús abusiu.
  • Gestiona la configuració de privadesa i de les insercions del vídeo. Disposes de diverses opcions per controlar qui pot veure el vídeo i com es comparteix en llocs web externs.

Comprova que coneixes i compleixes la legislació. Quan treballis amb menors, has de complir totes les lleis, regulacions i normatives pertinents. A continuació, t'indiquem alguns aspectes que cal conèixer:

• Permisos: revisa les lleis i normatives locals per saber si els menors dels teus vídeos necessiten un permís, un registre o una llicència per treballar. També has de saber si necessites un permís o una autorització per contractar menors.
  • Salaris i repartiment d'ingressos: cal que compleixis la legislació aplicable al pagament a menors per la seva feina. En alguns casos, és possible que hagis de pagar-los un salari. En d'altres, és possible que hagis de compartir els ingressos del vídeo directament amb el menor, o bé reservar-n'hi una part.
  • Assistència a l'escola i educació: la participació de menors en el teu contingut ha de complir totes les lleis aplicables per evitar interferir en una educació i una assistència a l'escola adequades.
  • Entorn de treball, horari i descansos: l'entorn laboral ha de ser segur per als menors. Han de tenir temps per descansar, esbargir-se i anar a l'escola cada dia, i no poden treballar a la nit. També cal que segueixis la legislació local sobre els horaris laborals i els límits d'hores de feina per dia o setmana.