Skapa en livestream på mobil enhet

Vi har nyligen höjt tröskelvärdet för YouTube Live med en mobil enhet. För att du ska kunna livestreama på en mobil enhet måste din kanal ha minst 1 000 prenumeranter.

Detta behörighetskrav gäller inte för andra livestreamingverktyg. Innehållsskapare som har mindre än 1 000 prenumeranter kommer fortfarande att kunna streama via dator och webbkamera

YouTube Live finns för Android 5.0 och senare.

Nu kan du livestreama från YouTube-appen på en mobil enhet. När du avslutar en livestream på den mobila enheten skapas ett arkiv på din kanal. Du kan sedan redigera sekretessinställningarna (till exempel göra arkivet privat) eller radera arkivet.

Krav för YouTube Live

Kontrollera att kontot har verifierats och att du inte har fått några begränsningar för livestreaming under de senaste 90 dagarna.

Aktivera YouTube Live för första gången

1. Ladda ned den senaste versionen av YouTube-appen.
  2. Välj kameraknappen .
  3. Ge YouTube-appen åtkomst till kameran, mikrofonen och lagringsutrymmet.
  4. Verifiera kontot om du blir ombedd att göra det.
  5. Välj SÄND LIVE.
Obs! Om du inte har en kanal blir du ombedd att skapa en när du har valt Sänd live.

Skapa en livestream på mobila enheter

1. Tryck på inspelningsknappen .
  2. Välj SÄND LIVE.
  3. Högst upp på skärmen trycker du på  kameraikonen för att spela in med kameran, alternativt  telefonikonen för att streama det som syns på skärmen.
  4. Ange titel och välj sekretessinställning.
  5. Valfritt: Välj Fler alternativ.
    • Lägg till en beskrivning.
    • Schemalägg till senare.
    • För avancerade inställningar trycker du på Visa mer.
      • ​​Aktivera eller inaktivera livechatt.
      • Aktivera eller inaktivera åldersgräns för streamen.
      • Ange om streamen innehåller betald marknadsföring och lägg till information om betald marknadsföring.
      • Aktivera eller inaktivera intäktsgenerering.
      • Tryck på Visa mindre.
  6. Välj Nästa om du vill ta en bild och använda som miniatyr. Du kan ladda upp en anpassad miniatyr.
  7. Valfritt: Streama i liggande läge.
    • Håll enheten i liggande läge.
    • Se till att skärmrotering är aktiverad.
  8. Valfritt: Dela streamen genom att trycka på DELA.
  9. Välj SÄND LIVE.
  10. När du vill avsluta streamen trycker du på AVSLUTA och OK. Då skapas ett arkiv med livestreamen på din kanal.
  11. På sidan Mina videor kan du redigera sekretessinställningen (göra arkivet privat) eller radera arkivet.

Livechatt på mobila enheter

Du kan moderera chattmeddelanden på mobila enheter på samma sätt som du modererar vanliga chattmeddelanden. Du kan tilldela moderatorer, hantera spam, blockera vissa ord i förebyggande syfte och blockera användare i chatten eller ta bort chattmeddelanden. Läs mer om hur du hanterar livechattar.

Schemalägga livestreamar på mobilen

Schemalägga en livestream på mobilen

1. Tryck på inspelningsknappen .
  2. Välj SÄND LIVE.
  3. Ange titel och välj sekretessinställning.
  4. Välj Fler alternativ och aktivera Schema till senare.
    1. Välj datum och starttid.
  5. Välj Nästa om du vill ta en bild och använda som miniatyr. Du kan ladda upp en anpassad miniatyr.
  6. Välj Klart.

Starta en schemalagd livestream

1. Tryck på inspelningsknappen .
  2. Välj SÄND LIVE.
  3. Välj kalenderknappen.
  4. Välj livestream.
    Obs! Du kan radera schemalagda livestreamar genom att trycka på raderingsknappen.
  5. Välj SÄND LIVE.