Een livestream maken op een mobiel apparaat

Als je wilt livestreamen op je mobiel, geldt het volgende:

Als je meer dan 50 en minder dan 1000 abonnees hebt

We willen dat YouTube voor iedereen een veilige plek is. Daarom beperken we misschien het aantal kijkers voor je mobiele livestream. Je gearchiveerde livestream wordt standaard ingesteld op privé. Vanwege de verwerking kan het een paar weken duren voordat je iets van deze wijzigingen merkt.

Waarom is het publiek van mijn mobiele livestream beperkt?

We willen beginnende creators helpen en tegelijkertijd de community beschermen. Daarom hebben we voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van mogelijk schadelijke content te beperken.

Wat gebeurt er als ik 1000 abonnees heb?

Nadat je 1000 abonnees hebt behaald, kan het nog een paar weken duren voordat de beperkingen voor mobiele livestreams zijn opgeheven. Als het aantal abonnees in deze periode afneemt, kan het langer duren.

Als het aantal abonnees van je kanaal onder de 1000 zakt, gelden weer de beperkingen voor kanalen met minder dan 1000 abonnees. Je raakt je toegang tot mobiele livestreams niet kwijt, tenzij je kanaal minder dan 50 abonnees heeft.

Een mobiele livestream maken en plannen

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan op Maken en dan Live gaan.
    • Je eerste mobiele livestream: Het kan tot 24 uur duren voordat livestreaming aanstaat. Als het eenmaal is toegestaan, kun je direct livestreamen.
  3. Volg de stappen om een livestream te maken.
    • Voor YouTube-gebruikers van 13 t/m 17 jaar is de privacy voor mobiele livestreams standaard ingesteld als verborgen. Als je 18 jaar of ouder bent, is je privacy voor mobiele livestreams standaard ingesteld op openbaar. Je kunt deze instelling veranderen om de livestream openbaar, privé of verborgen te maken.
    • Tik op Meer opties als je de stream voor een later tijdstip wilt plannen.
    • Als je opties wilt instellen voor onder andere live chat, leeftijdsbeperking en inkomsten genereren, tik je op Meer opties en dan Meer tonen. Tik daarna op Volgende.
    • Tik op Kanaal maken en dan Scherm delen .
  4. Tik op Live gaan.
  5. Tik op Voltooien om de stream te beëindigen. Op je kanaal komt een archiefversie van de stream te staan. Je kunt de privacyinstelling altijd aanpassen of de archiefversie verwijderen.

Een geplande mobiele livestream starten

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Maken  en dan Live gaan.
  3. Tik op Agenda en dan Selecteer je livestream.
    Opmerking: Je verwijdert geplande livestreams door op de knop Verwijderen te klikken.
  4. Tik op Live gaan.