Skapa en livestream via webbkamera

Med en webbkamera kan du enkelt sända live med datorn, utan att det krävs någon kodningsprogramvara för livestreaming.

1. Se till att du har aktiverat din kanal för livestreaming. Webbkameran är kompatibel med Chrome 60+ och Firefox 53+.
  2. Klicka på uppladdningsikonen högst upp till höger .
  3. Klicka på Sänd live.
  4. Välj Webbkamera högst upp.
  5. Ange en titel och beskrivning och välj sekretessinställning. Du kan också schemalägga din livestream till ett senare datum.
  6. Klicka på Fler alternativ > Avancerade inställningar för fler inställningar.
  7. Klicka på Spara. Kameran tar en miniatyr.
  8. Klicka på Sänd live.
  9. När du har streamat klart klickar du på Avsluta stream längst ner. Alla streamar under 12 timmar arkiveras automatiskt. Du kan komma åt tidigare, aktuella och kommande streamar på fliken Live.
Obs! För att komma åt eller starta en planerad livestream går du till Kontrollrummet och väljer Hantera.

Hantera livestreamar

I YouTube Studio-översikten får du åtkomst till aktuella, kommande och tidigare livestreamar. Gör så här:
  1. Gå till YouTube Studio eller studio.youtube.com.
  2. Klicka på Videor.
  3. Klicka på fliken Live.
    • Live nu: videor som livestreamas just nu.
    • Kommande: videor som ännu inte har streamats, men är schemalagda att streamas vid en viss tidpunkt.
    • Återuppspelning av liveinnehåll: videor som redan har livestreamats.

Du kan också komma åt och starta schemalagda livestreamar i Kontrollrummet.

1. Välj Hantera högst upp.
  2. Klicka på den schemalagda livestream du vill starta.
  3. Klicka på översikten live > Sänd live.