Skapa en livestream via webbkamera

Med en webbkamera kan du enkelt sända live med datorn, utan att det krävs någon kodningsprogramvara för livestreaming.

How to Create a Webcam Live Stream on YouTube

1. Se till att du har aktiverat livestreaming för kanalen. Streaming med webbkamera är kompatibelt med Chrome 60+ och Firefox 53+.
  2. Logga in på YouTube.
  3. Klicka på Skapa  följt av Sänd live uppe till höger.
  4. Välj Webbkamera till vänster.
  5. Ange en titel och en beskrivning och välj en integritetsinställning. Du kan också schemalägga din livestream till ett senare datum.
    • För användare på YouTube som är mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen privat som standard. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen offentlig som standard. Alla användare kan ändra den här inställningen och göra sin livestream offentlig, privat eller olistad.
  6. Klicka på Fler alternativ följt av Avancerade inställningar för fler inställningar.
  7. Klicka på Nästa. Kameran tar en miniatyr.
  8. Kontrollera att du har valt rätt webbkamera och mikrofon.
  9. Klicka på Sänd live.
  10. Om du vill hantera din stream, till exempel lägga till taggar, ändra inställningar för intäktsgenerering och chatt, klickar du på Redigera. Du kan ändra de här inställningarna när du vill, oavsett om din stream sänds live eller inte.
  11. När du har streamat klart klickar du på Avsluta stream längst ner. Alla streamar under 12 timmar arkiveras automatiskt. Du kan komma åt tidigare, aktuella och kommande streamar på fliken Live.
Obs! Öppna Kontrollrummet och välj Hantera om du vill komma åt eller starta en schemalagd livestream.

Lägga till en trailer i livestreamen

Skapa förväntningar hos tittarna inför din schemalagda livestream genom att visa en trailer. Trailern spelas för tittarna på visningssidan innan livestreamen börjar.

Trailers kan bara spelas upp på streamar som schemalagts via fliken Hantera i Kontrollrummet.

1. Ladda upp din trailer till YouTube-kanal på samma sätt som du laddar upp andra videor.
  2. Öppna YouTube Studio > Sänd live.
  3. Skapa en schemalagd livestream eller välj en schemalagd livestream på fliken Hantera.
  4. Längst upp till höger klickar du på Redigera.
  5. Klicka på Anpassa.
  6. Klicka på Lägg till under Trailer.
  7. Välj trailervideo.
  8. Klicka på Spara.

Kvalificering

Den här funktionen är tillgänglig för kreatörer som har fler än 1 000 prenumeranter och inga varningar om brott mot communityns riktlinjer.

Krav

• Videotyp: Använd valfri videotyp som stöds på YouTube.
  • Videolängd: 15 sekunder–3 minuter.
  • Bildförhållande och upplösning: Vi rekommenderar att du använder samma bildförhållande och upplösning som för premiären.
  • Ljud- och videorättigheter: Se till att trailern inte innebär intrång i upphovsrätten för annat innehåll.
Se till att inget innehåll strider mot riktlinjerna för communityn.

Hantera livestreamar

I YouTube Studio-översikten får du åtkomst till aktuella, kommande och tidigare livestreamar. Gör så här:
  1. Gå till YouTube Studio eller studio.youtube.com.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Live.
    • Live nu: videor som livestreamas just nu.
    • Kommande: videor som ännu inte har streamats, men är schemalagda att streamas vid en viss tidpunkt.
    • Återuppspelning av liveinnehåll: videor som redan har livestreamats.

Du kan också komma åt och starta schemalagda livestreamar i Kontrollrummet.

1. Välj Hantera till vänster.
  2. Klicka på den schemalagda livestream du vill starta.
  3. Klicka på Sänd live.