Send direkte via nettkamera

Med et nettkamera er det enkelt å sende direkte via datamaskinen – du trenger ingen enkoderprogramvare for direktesendinger.

1. Sørg for at du har slått på direktesendingsfunksjonen for kanalen din. Nettkamera er kompatibelt med Chrome 60+ og Firefox 53+.
  2. Klikk på Opprett  øverst til høyre.
  3. Klikk på Send direkte.
  4. Velg Nettkamera til venstre.
  5. Skriv inn en tittel og en beskrivelse, og velg en tilgangsinnstilling. Du kan også planlegge direktesendingen din for en senere dato.
  6. Klikk på Flere alternativer > Avanserte innstillinger for å se flere innstillinger.
  7. Klikk på Neste. Kameraet ditt tar et miniatyrbilde.
  8. Klikk på Send direkte.
  9. Når du er ferdig med å sende, klikker du på Avslutt sendingen nederst. Alle sendinger på under tolv timer arkiveres automatisk. På Direkte-fanen finner du tidligere, pågående og kommende sendinger.
Merk: For å få tilgang til og/eller starte en planlagt direktesending går du til kontrollrommet for direktesendinger og velger Administrer.

Administrer direktesendinger

Fra kontrollpanelet i YouTube Skaperstudio kan du få tilgang til pågående, kommende og tidligere direktesendinger. Sånn gjør du det:
  1. Gå til YouTube Skaperstudio eller studio.youtube.com.
  2. Klikk på Videoer.
  3. Klikk på Direkte-fanen.
    • Direkte nå: videoer som sendes direkte akkurat nå
    • Kommer: videoer som foreløpig ikke er sendt, men som er planlagt for et bestemt tidspunkt
    • I opptak: videoer som allerede er sendt direkte

Du kan også få tilgang til og starte planlagte direktesendinger i kontrollrommet for direktesendinger.

1. Velg Administrer på venstre side.
  2. Klikk på den planlagte direktesendingen du vil starte.
  3. Klikk på Send direkte.