Een livestream maken met een webcam

Met een webcam kun je makkelijk live gaan op je computer zonder dat je coderingssoftware voor livestreams nodig hebt.

How to Create a Webcam Live Stream on YouTube

1. Zorg dat je livestreamen hebt ingeschakeld voor je kanaal. Voor webcamstreams heb je Chrome-versie 60 of hoger nodig of Firefox-versie 53 of hoger.
  2. Klik rechtsboven op Maken .
  3. Klik op Live gaan.
  4. Selecteer links Webcam .
  5. Geef een titel en beschrijving op en selecteer een privacyinstelling. Je kunt je livestream ook plannen voor een latere datum.
  6. Klik op Meer opties > Geavanceerde instellingen voor meer instellingen.
  7. Klik op Volgende. Je camera maakt dan een foto voor de thumbnail.
  8. Zorg dat je de juiste webcam en microfoon hebt gekozen.
  9. Klik op Live gaan.
  10. Klik op Bewerken om je stream te bewerken. Je kunt dan bijvoorbeeld tags toe te voegen en je instellingen voor de chat en inkomsten genereren wijzigen. Je kunt deze instellingen op elk moment wijzigen, of je stream live is of niet.
  11. Klik onderaan op Stream beëindigen als je klaar bent met streamen. Alle streams korter dan twaalf uur worden automatisch gearchiveerd. Op het tabblad Live heb je toegang tot oudere, huidige en aankomende streams.
Opmerking: Ga naar de Live regiekamer en kies Beheren om een geplande livestream te openen en/of te starten.

Livestreams beheren

Via het YouTube Studio-dashboard heb je toegang tot huidige, aankomende en afgelopen livestreams. Dit doe je als volgt:
  1. Ga naar YouTube Studio of studio.youtube.com.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Live.
    • Nu live: video's die momenteel worden gelivestreamd.
    • Straks live: video's die nog moeten worden gestreamd, maar gepland zijn op een bepaald tijdstip.
    • Live opnieuw afspelen: video's die al zijn gelivestreamd.

Je kunt ook geplande livestreams openen en starten in de Live regiekamer.

1. Selecteer links Beheren.
  2. Klik op de geplande livestream die je wilt starten.
  3. Klik op Live gaan.