Ga voor hulpbronnen en praktische tips voor succes in een veranderende omgeving naar yt.be/creatoracademytoolkits

Een livestream maken met een webcam

Met een webcam kun je makkelijk live gaan op je computer zonder dat je coderingssoftware voor livestreams nodig hebt.

How to Create a Webcam Live Stream on YouTube

1. Zorg dat je livestreams hebt aangezet voor je kanaal. Voor webcamstreams heb je Chrome 60 (of hoger) of Firefox 53 (of hoger) nodig.
  2. Log in bij YouTube.
  3. Klik rechtsboven op Maken  en dan Live gaan.
  4. Selecteer links Webcam .
  5. Geef een titel en beschrijving op en selecteer een privacyinstelling. Je kunt je livestream ook plannen voor een latere datum.
    • Voor gebruikers van 13 t/m 17 jaar staat de privacyinstelling standaard op privé. Als je 18 jaar of ouder bent, staat je privacyinstelling standaard op openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling aanpassen en zo hun livestream openbaar, privé of verborgen maken.
  6. Klik op Meer opties en danGeavanceerde instellingen voor meer instellingen.
  7. Klik op Volgende. Je camera maakt dan een foto voor de thumbnail.
  8. Zorg dat je de juiste webcam en microfoon hebt gekozen.
  9. Klik op Live gaan.
  10. Klik op Bewerken om je stream te bewerken. Je kunt dan bijvoorbeeld tags toevoegen en je instellingen voor de chat en inkomsten genereren wijzigen. Je kunt deze instellingen op elk moment wijzigen, of je stream live is of niet.
  11. Klik onderaan op Stream beëindigen als je klaar bent met streamen. Alle streams korter dan 12 uur worden automatisch gearchiveerd. Op het tabblad Live heb je toegang tot oudere, huidige en aankomende streams.
Opmerking: Ga naar de live regiekamer en kies Beheren om een geplande livestream te openen of te starten.

Een trailer toevoegen aan je livestream

Maak je publiek enthousiast over je geplande livestream door een trailer te laten zien. Je trailer wordt afgespeeld op de weergavepagina voordat de livestream begint.

Trailers kunnen alleen worden afgespeeld bij streams die zijn gepland op het tabblad Beheren in de live regiekamer.

1. Upload de trailer naar je YouTube-kanaal zoals je een normale video zou uploaden.
  2. Ga naar YouTube Studio > Live gaan.
  3. Maak een geplande livestream of kies een geplande stream op het tabblad Beheren.
  4. Klik rechtsboven op Bewerken.
  5. Klik op Aanpassen.
  6. Klik onder Trailer op Toevoegen.
  7. Kies je trailer.
  8. Klik op Opslaan.

Deelnamevereisten

Deze functie is beschikbaar voor creators met meer dan 1000 abonnees en geen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen

Vereisten

• Videotype: gebruik een willekeurig door YouTube ondersteund videotype.
  • Videoduur: 15 seconden tot 3 minuten.
  • Beeldverhouding en resolutie: we raden dezelfde beeldverhouding en resolutie aan als de premièrevideo.
  • Audio- en videorechten: zorg ervoor dat de trailer geen inbreuk maakt op andere content.
Plaats geen content die onze Communityrichtlijnen schendt.

Livestreams beheren

Via het YouTube Studio-dashboard heb je toegang tot huidige, aankomende en afgelopen livestreams. Dit doe je als volgt:
  1. Ga naar YouTube Studio of studio.youtube.com.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Live.
    • Nu live: video's die momenteel worden gelivestreamd.
    • Straks live: video's die nog moeten worden gestreamd, maar gepland zijn op een bepaald tijdstip.
    • Live opnieuw afspelen: video's die al zijn gelivestreamd.

Je kunt ook geplande livestreams openen en starten in de live regiekamer.

1. Selecteer links Beheren.
  2. Klik op de geplande livestream die je wilt starten.
  3. Klik op Live gaan.