Een livestream maken met een webcam

Met een webcam kun je makkelijk live gaan op je computer zonder dat je coderingssoftware voor livestreams nodig hebt.

Een livestream met een webcam maken op YouTube

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

1. Zorg dat je livestreams hebt aangezet voor je kanaal. Voor webcamstreams heb je Chrome 60 (of hoger) of Firefox 53 (of hoger) nodig.
  2. Log in bij YouTube.
  3. Klik rechtsboven op Maken  en dan Live gaan.
  4. Selecteer links Webcam .
  5. Geef een titel en beschrijving op en selecteer een privacyinstelling. Je kunt je livestream ook plannen voor een latere datum.
    • Voor gebruikers van 13 t/m 17 jaar staat de privacyinstelling standaard op privé. Als je 18 jaar of ouder bent, staat je privacyinstelling standaard op openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling aanpassen en zo hun livestream openbaar, privé of verborgen maken.
  6. Klik op Meer opties en dan Geavanceerde instellingen voor meer instellingen.
  7. Klik op Volgende. Je camera maakt dan een foto voor de thumbnail.
  8. Zorg dat je de juiste webcam en microfoon hebt gekozen.
  9. Klik op Live gaan.
  10. Klik op Bewerken om je stream te bewerken. Je kunt dan bijvoorbeeld tags toevoegen en je instellingen voor de chat en inkomsten genereren wijzigen. Je kunt deze instellingen op elk moment wijzigen, of je stream live is of niet.
  11. Klik onderaan op Stream beëindigen als je klaar bent met streamen. Alle streams korter dan 12 uur worden automatisch gearchiveerd. Op het tabblad Live heb je toegang tot oudere, huidige en aankomende streams.
Opmerking: Ga naar de Live regiekamer en kies Beheren om een geplande livestream te openen of te starten.

Het live dashboard gebruiken

Tijdens het livestreamen kun je een compacte versie van de live regiekamer (het live dashboard) gebruiken om het weergavegebied dat je nodig hebt voor je stream te minimaliseren. Het live dashboard toont belangrijke informatie van de live regiekamer, zoals aantal weergaven en Chat-opbrengst, in een kleiner weergavegebied.

Zo zet je het live dashboard aan:

1. Ga in de live regiekamer naar het streamdashboard.
  2. Klik linksonder op Dashboard vergroten Groot weergeven .

Klik buiten het venster om het live dashboard te sluiten.

Opmerking: Je kunt het live dashboard alleen gebruiken als je livestreamt met een coderingsprogramma of webcam.

Scherm delen vanuit de live regiekamer via een webcam

Als je via een webcam livestreamt vanuit de live regiekamer, kun je nu je scherm delen. Nadat je live bent gegaan met een webcam, voer je deze stappen uit:

1. Klik onderaan naast de microfoonknop op SCHERM DELEN .
  2. Selecteer je hele scherm, een venster of een tabblad.
    • Als je een browsertabblad presenteert dat webcams ondersteunt, wordt de audio van die browser standaard gedeeld.
    • Als je een ander tabblad wilt presenteren, selecteer je het tabblad dat je wilt presenteren en klik je op In plaats daarvan dit tabblad delen.
  3. Klik op Delen.

Zo stop je het delen van je scherm in de live regiekamer:

• Klik in de live regiekamer op Delen stoppen, of
  • Klik in het venster met het browsertabblad op Delen stoppen.
Opmerking: Je kunt je scherm alleen delen vanuit de live regiekamer als je een webcam en microfoon hebt aangesloten.

Een trailer toevoegen aan je livestream

Maak je publiek enthousiast over je geplande livestream door een trailer te laten zien. Je trailer wordt afgespeeld op de weergavepagina voordat de livestream begint.

Je kunt trailers alleen afspelen bij streams die zijn gepland op het tabblad Beheren in de live regiekamer.

1. Upload de trailer naar je YouTube-kanaal zoals je een normale video zou uploaden.
  2. Ga naar YouTube Studio > Live gaan.
  3. Maak een geplande livestream of kies een geplande stream op het tabblad Beheren.
  4. Klik rechtsboven op Bewerken.
  5. Klik op Aanpassen.
  6. Klik onder Trailer op Toevoegen.
  7. Kies je trailer.
  8. Klik op Opslaan.

Deelnamevereisten

Deze functie is beschikbaar voor creators met meer dan 1000 abonnees en geen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Vereisten

• Videotype: gebruik een willekeurig door YouTube ondersteund videotype.
  • Videoduur: 15 seconden tot 3 minuten.
  • Beeldverhouding en resolutie: we raden aan voor de trailer dezelfde beeldverhouding en resolutie te gebruiken als voor de premièrevideo.
  • Audio- en videorechten: zorg ervoor dat de trailer geen inbreuk maakt op andere content.
Plaats geen content die onze Communityrichtlijnen schendt.

Livestreams beheren

Via het YouTube Studio-dashboard heb je toegang tot huidige, aankomende en afgelopen livestreams. Dit doe je als volgt:
  1. Ga naar YouTube Studio of studio.youtube.com.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Live.
    • Nu live: video's die momenteel worden gelivestreamd.
    • Straks live: video's die nog moeten worden gestreamd, maar gepland zijn op een bepaald tijdstip.
    • Live opnieuw afspelen: video's die al zijn gelivestreamd.

Je kunt ook geplande livestreams openen en starten in de live regiekamer.

1. Selecteer links Beheren.
  2. Klik op de geplande livestream die je wilt starten.
  3. Klik op Live gaan.