Livestriimaus verkkokameralla

Verkkokameran avulla voit helposti striimata livenä tietokoneella ilman enkooderiohjelmistoa.

Livestriimaus verkkokameralla YouTubessa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

1. Varmista, että livestriimaus on laitettu päälle kanavan asetuksista. Striimaus verkkokameralla toimii Chrome 60+ ja Firefox 53+ ‑selaimissa.
  2. Kirjaudu YouTubeen.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Luo  ja sitten Aloita livelähetys.
  4. Valitse vasemmalta Verkkokamera .
  5. Lisää striimin nimi ja kuvaus ja valitse sen yksityisyysasetus. Voit myös ajastaa livestriimisi myöhempään ajankohtaan.
    • 13–17-vuotiaden YouTube-tileillä oletusarvoinen yksityisyysasetus on yksityinen. Yli 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita livestriimin asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  6. Näet enemmän asetuksia klikkaamalla Lisää vaihtoehtoja ja sitten Lisäasetukset.
  7. Klikkaa Seuraava. Kamerasi ottaa pikkukuvan.
  8. Varmista, että olet valinnut oikean verkkokameran ja mikrofonin.
  9. Klikkaa Aloita livelähetys.
  10. Jos haluat lisätä striimiin tageja, muuttaa kaupallistamisasetuksia ja chat-asetuksia tai tehdä siihen muita muutoksia, klikkaa Muokkaa. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa riippumatta siitä, onko striimisi käynnissä.
  11. Kun haluat lopettaa striimauksen, klikkaa alhaalta Lopeta striimaus. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit Live-välilehdellä.
Huom. Näet ajastetut livestriimit ja voit käynnistää ne Livetapahtumien hallinnan kohdasta Muokkaa.

Livetapahtuma-paneelin käyttäminen

Livestriimin aikana voit käyttää Livetapahtumien hallinnan kompaktia versiota (Livetapahtuma-paneeli), jolloin striimi vie mahdollisimman vähän tilaa näytöltä. Livetapahtuma-paneelista näet Livetapahtumien hallinnan tärkeät tiedot (esim. katselukerrat ja chatin tulot) pienemmässä ikkunassa.

Näin laitat Livetapahtuma-paneelin päälle:

1. Siirry Livetapahtumien hallinnassa striimin hallintapaneeliin.
  2. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Avaa hallintapaneeli ikkunaan Suurenna ikkuna.

Sulje Livetapahtuma-paneeli sulkemalla ikkuna.

Huom. Livetapahtuma-paneeli on käytettävissä vain, kun livestriimaat enkooderilla tai verkkokameralla.

Näytön jakaminen Livetapahtumien hallinnasta

Voit nyt jakaa näyttösi, kun livestriimaat verkkokameralla Livetapahtumien hallinnan kautta. Kun livestriimi on käynnissä verkkokameran kautta:

1. Klikkaa alhaalta keskeltä mikrofonipainikkeen vierestä JAA NÄYTTÖ .
  2. Valitse koko näyttö, ikkuna tai välilehti.
    • Jos jaat verkkokameraa tukevan selaimen välilehden, myös selaimen audio jaetaan oletuksena.
    • Jos haluat vaihtaa jaettavaa välilehteä, valitse haluamasi välilehti ja klikkaa Jaa tämä välilehti.
  3. Klikkaa Jaa.

Näin voit lopettaa näytön jakamisen Livetapahtumien hallinnasta:

• Valitse Livetapahtumien hallinnassa Lopeta jakaminen.
  • Valitse selaimen välilehdeltä Lopeta jakaminen.
Huom. Voit jakaa näytön Livetapahtumien hallinnasta vain, jos verkkokamera ja mikrofoni on yhdistetty.

Trailerin lisääminen livestriimiin

Herätä yleisön kiinnostus ajastettua livestriimiä kohtaan trailerilla. Traileri näkyy katselusivulla ennen livestriimin alkamista.

Trailerin voi lisätä vain striimeihin, jotka on ajastettu Livetapahtumien hallinnan Muokkaa-välilehdellä.

1. Lataa traileri YouTube-kanavallesi tavallisen videon tapaan.
  2. Siirry YouTube Studioon ja valitse Aloita livelähetys.
  3. Luo ajastettu livestriimi tai valitse aiemmin ajastettu striimi Muokkaa-välilehdeltä.
  4. Klikkaa oikeasta yläreunasta Muokkaa.
  5. Valitse Mukauta.
  6. Klikkaa Traileri > Lisää
  7. Valitse trailerina näkyvä video.
  8. Klikkaa Tallenna.

Vaatimukset

Ominaisuus on saatavilla sisällöntuottajille, joilla on yli 1 000 tilaajaa ja jotka eivät ole saaneet varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta.

Vaatimukset

• Videotyyppi: Mikä tahansa YouTuben tukema videotyyppi.
  • Videon kesto: vähintään 15 sekuntia, enintään 3 minuuttia.
  • Kuvasuhde ja resoluutio: Suosittelemme, että videossa on sama kuvasuhde ja resoluutio kuin ensiesitysvideossa.
  • Audion ja videon oikeudet: Varmista, että traileri ei loukkaa muun sisällön oikeuksia.
Varmista, ettei käyttämäsi sisältö riko yhteisön sääntöjä.

Livestriimien ylläpito

Näet nykyiset, tulevat ja aiemmat livestriimisi YouTube Studion hallintapaneelissa. Tee näin:
  1. Mene YouTube Studioon tai osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa Live-välilehteä.
    • Livenä nyt: tällä hetkellä käynnissä olevat livestriimit.
    • Tulossa: videot, joiden striimaus on ajastettu myöhempään ajankohtaan.
    • Livestriimin uudelleentoisto: aiemmin livenä striimatut videot.

Voit nähdä ja käynnistää ajastetut livestriimit myös Livetapahtumien hallinnasta:

1. Valitse vasemmalta Muokkaa.
  2. Klikkaa livestriimiä, jonka haluat käynnistää.
  3. Klikkaa Aloita livelähetys.