Opprett en direktesending via en enkoder

Denne veiledningen gjelder det nye kontrollrommet for direktesendinger. Hvis du ikke kan følge denne veiledningen, kan det hende du bruker den klassiske versjonen av Skaperstudio.

Hvis du strømmer via en enkoder, kan du gjøre mer med direktesendingen din. Du kan sende direkte mens du spiller, bruke ekstern maskinvare for lyd/video, bruke flere kameraer med mer. Hvis du ikke vil bruke enkoder, kan du sende direkte med nettkamera (det kreves ingen ekstra programvare).

1. Last ned og konfigurer en enkoder.
  2. Sørg for at du har slått på direktesendingsfunksjonen for kanalen din.
  3. Klikk på opplastingsikonet øverst til høyre.
  4. Klikk på Send direkte.
  5. Velg Direktesending øverst.
  6. Skriv inn en tittel og en beskrivelse, og velg en tilgangsinnstilling. Du kan også legge til et egendefinert miniatyrbilde for sendingen din, planlegge å ha direktesendingen på en senere dato eller slå på inntektsgenerering (hvis du er kvalifisert).
  7. Start enkoderen. Gå tilbake til kontrollpanelet for direktesending, og vent til forhåndsvisningen starter.
  8. Klikk på Send direkte til høyre.
  9. Hvis du vil avslutte sendingen, må du klikke på Avslutt sendingen og slutte å sende innhold fra enkoderen. Alle sendinger på under tolv timer arkiveres automatisk. På Direkte-fanen på kontrollpanelet for YouTube Skaperstudio finner du tidligere, pågående og kommende sendinger. Les mer
Merk: Velg Administrer-fanen for å få tilgang til og starte tidligere planlagte direktesendinger.
Leter du etter Strøm nå eller Arrangementer? Da må du gå tilbake til den klassiske versjonen av Skaperstudio. For å gå tilbake til den klassiske versjonen av Skaperstudio må du først gå til kontrollpanelet i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Klikk på Den klassiske versjonen av Skaperstudio nederst.

Andre funksjoner

• Kopiér og opprett en ny sending: Du kan enkelt opprette en ny sending med de samme innstillingene som en tidligere sending. Når du bruker denne funksjonen, kopieres alle tilknyttede metadata og innstillinger samt strømnøkkelen fra den valgte sendingen til den nye sendingen. Du får muligheten til å justere innstillingene for sendingen etter at den er opprettet. Velg ønsket sending, og klikk på Kopiér og opprett for å komme i gang.
  • Egendefinerte strømnøkler: Bruk den samme strømnøkkelen mer enn én gang, og organiser sendingene dine ved å lagre egendefinerte strømnøkler.
    1. Opprett en ny sending fra Send direkte-fanen.
    2. Gå til «Innstillinger for direktesendinger»-fanen.
    3. Under «Velg strømnøkkel» velger du Opprett en ny strømnøkkel.
    4. Legg inn et navn og en beskrivelse, velg bithastighet, og klikk deretter på Opprett.
    5. Den egendefinerte strømnøkkelen din dukker opp i «Velg strømnøkkel»-listen. Sørg for at du velger den før du starter direktesendingen.
  • Opprett høydepunkter umiddelbart: Du kan raskt opprette videoer med høydepunkter for å lagre favorittøyeblikkene dine i løpet av direktesendingen.
    1. Når du har sendt direkte i ett minutt eller mer, dukker høydepunktikonet opp øverst til høyre.
    2. Klikk på høydepunktikonet
    3. Dra ankeret mot høyre eller venstre for å trimme videoklippet. Du må velge et utsnitt på minst 30 sekunder og maks to timer.
    4. Opprett en tittel, angi en tilgangsinnstilling, og legg til en beskrivelse.
    5. Klikk på Lagre. Nettadressen til videoen din vises nederst til venstre.
    6. Gå til Videobehandler på kontrollpanelet i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Så snart videoen er ferdig behandlet, vises den i videolisten din under Opplasting.
  • Annonseinnsetting med ett klikk: Sett inn en annonse midt i sendingen din raskt.
    • Mens sendingen pågår, klikker du på ikonet for annonseinnsetting øverst til høyre for å sette inn et annonseinnslag i sendingen.
    • Når du sender direkte, er det viktig at annonsepausene har en forhåndsbestemt varighet. Du må bare sende klarert innhold eller et overlegg under annonsepausen, i tilfelle annonsebeholdningen ikke er tilgjengelig.

Endre innstillingene for en direktesending

Konfigurasjon:
  • Slå på DVR: Ved å slå på DVR gjør du det mulig for seerne dine å spole tilbake i direktesendingen din. Dette er slått på automatisk.
  • 360-video: Med 360-graders video kan du gi seerne dine en oppslukende opplevelse. Finn ut mer om 360-graders videoer.
  • Tillat innbygging: Gjør det mulig for seerne å bygge inn videoen din på et nettsted eller i en blogg.
  • Strømoptimaliseringer: Tidsforsinkelsen for direktesendingen er tiden det tar fra kameraet registrerer en hendelse til denne hendelsen vises for seerne. Finn ut mer om de forskjellige innstillingene for tidsforsinkelse.
  • Ekstra forsinkelse: Hvis du legger til en forsinkelse, økes tidsforsinkelsen for sendingen din med enten 30 eller 60 sekunder.
  • Teksting: Slå på teksting. Finn ut mer om teksting.

Detaljer: Her kan du slå på innbygging og aldersbegrensning eller opplyse om hvorvidt sendingen inneholder betalt promotering.

Overføring: Her kan du se og kopiere strømnøkkelen din og nettadressen for strømmen.

Inntektsgenerering: Her kan du slå inntektsgenerering av eller på, hvis dette er aktuelt.

Direktechat: Her kan du slå på direktechat, chatopptak, langsom modus og chat bare for medlemmer. Finn ut mer om direktechat.

Administrer direktesendingene dine
Fra kontrollpanelet i YouTube Skaperstudio kan du få tilgang til pågående, kommende og tidligere direktesendinger. Slik gjør du det:
  1. Gå til YouTube Skaperstudio eller studio.youtube.com.
  2. Klikk på Videoer.
  3. Klikk på Direkte-fanen.
    • Direkte nå: videoer som sendes direkte akkurat nå
    • Kommer: videoer som foreløpig ikke er sendt, men som er planlagt for et bestemt tidspunkt
    • I opptak: videoer som allerede er sendt direkte

Du kan også få tilgang til og starte planlagte direktesendinger i kontrollrommet for direktesendinger.

1. Velg Administrer øverst.
  2. Klikk på den planlagte direktesendingen du vil starte.
  3. Klikk på Kontrollpanel for direktesendingen > Send direkte.