Officiella kort i Sök

Med officiella kort blir det enklare för tittarna att hitta innehåll genom att markera officiellt material i YouTube-sökningar. De här korten inkluderar officiella videor från de största kanalerna, till exempel från YouTubes populäraste kreatörer, kändisar och musikartister samt innehåll relaterat till sportlag, filmer och tv-program, musik och särskilda evenemang. Korten genereras automatiskt och går inte att anpassa.

Musikkort

Musikkort kan lyfta fram en musikartist, låt, genre eller nya album och musikvideor. Du kan även se de senaste premiärerna och livestreamarna från dina favoritartister på officiella artistkort. Topplistkort visar populära låtar och musikvideor från YouTube Music i Sök. Läs mer om musiklistor och insikter.

Sportkort

Sportkort visar sportlag, kommande matcher eller livematcher, turneringar eller olika typer av sportinnehåll. De här korten kan även ha de senaste resultaten, höjdpunkter och relaterade lag.

Tv-kort

Tv-kort innehåller särskilda program eller nätverk. De har vanligtvis de senaste avsnitten eller säsongerna, och kan visa en prenumerationsknapp om det finns en verifierad kanal. Vissa program kan vara tillgängliga utan kostnad, andra kan kräva en engångsbetalning och vissa är endast är tillgängliga för Premium-prenumeranter.

Tv-spelskort

Tv-spelskort innehåller officiellt innehåll kopplat till ett visst tv-spel. Om du väljer ett tv-spelskort kan du se mer innehåll om spelet, inklusive livestreamar, senaste uppladdningar och populära videor.

Kort för särskilda evenemang

Kort för särskilda evenemang har innehåll om evenemang som musikfestivaler och stora sporthändelser som fotbolls-VM.

Offentliga personkort

Offentliga personkort visas för personer som användarna söker mest efter på YouTube och som även är kända på eller utanför plattformen, till exempel skådespelare, musiker, idrottare och populära YouTube-kreatörer. De här korten har en prenumerationsknapp och den senast uppladdade videon.

Obs! Offentliga personkort är för närvarande tillgängliga för ett begränsat antal personer. Det går inte att begära ett kort, men vi planerar att utöka funktionen till fler kanaler snart.

Kort för myndighetspersoner

Kort för myndighetspersoner visas i sökfrågor om

• namnen på ledare i en regering med verkställande makt. Beroende på det aktuella landet, inkluderar det premiärministern, presidenten eller en annan befattning som har det yttersta ansvaret för ledningen av ett land.
  • ett regeringskontor med verkställande makt.
Obs! Kortet för myndighetspersoner stöds endast i vissa länder. Det visas inte under tiden inför valet till den här rollen.

Kort för officiella politiska partier

I länder där funktionen är tillgänglig kan kort för officiella politiska partier visas för relevanta sökfrågor. För kvalificering krävs att ett politiskt parti är representerat och invalt i en nationell, representativ regering som ett politiskt majoritetsparti.

Obs! Officiella kort för politiska partier stöds för närvarande bara i USA.

Officiella kort för poddar

På de officiella korten för poddar visas specifika poddserier och de senaste avsnitten av den poddserien.

Obs! Officiella kort för poddar är begränsade till en liten undergrupp av poddare. Vi planerar att utöka till fler kanaler i framtiden.