Officiële kaarten bij zoekopdrachten op YouTube

Dankzij officiële kaarten wordt officieel materiaal gemarkeerd in zoekopdrachten op YouTube. Zo hebben kijkers nog makkelijker toegang tot content. De kaarten bevatten officiële video's van topkanalen, bijvoorbeeld die van populaire YouTube-creators, beroemdheden en muziekartiesten, maar ook content over sportteams, films en tv, muziek en speciale evenementen. De kaarten worden automatisch gemaakt en kunnen niet worden aangepast.

Muziekkaarten

Op muziekkaarten vind je muziekartiesten, nummers, genres of recente albums en muziekvideo's. Je vindt er ook recente premières en livestreams van je favoriete artiesten op officiële kaarten voor artiesten. Kaarten van het type Populairst tonen favoriete nummers en muziekvideo's uit YouTube Music bij zoekopdrachten. Meer informatie over hitlijsten en inzichten

Sportkaarten

Sportkaarten tonen sportteams, geplande of live wedstrijden, toernooien of content voor verschillende sporten. Op deze kaarten staan mogelijk ook recente scores, hoogtepunten en gerelateerde teams.

Tv-kaarten

Tv-kaarten gaan over specifieke shows of zenders. Vaak tonen ze recente afleveringen of seizoenen. Voor geverifieerde kanalen kan er ook een abonneerknop op staan. Sommige series zijn beschikbaar zonder betaling, andere vereisen een eenmalige betaling of zijn alleen beschikbaar voor Premium-abonnees.

Kaarten voor videogames

Kaarten voor videogames bevatten officiële content over een bepaalde videogame. Als je een kaart voor videogames selecteert, krijg je meer content over de game. Denk aan livestreams, recente uploads en populaire video's.

Kaarten voor speciale evenementen

Kaarten voor speciale evenementen bevatten content over evenementen zoals muziekfestivals en belangrijke sporttoernooien, zoals het WK.

Officiële kaarten voor personen

Officiële kaarten voor personen worden getoond voor allerlei mensen naar wie veel wordt gezocht op YouTube. Deze mensen zijn bekend op of buiten het platform. Denk hierbij aan acteurs, muzikanten, sporters en populaire YouTube-creators. Deze kaarten hebben een abonneerknop en tonen de meest recent geüploade video.

Opmerking: Officiële kaarten voor personen zijn momenteel voor een beperkt aantal mensen beschikbaar. Je kunt geen kaarten aanvragen, maar we zijn van plan deze functie binnenkort voor meer kanalen beschikbaar te maken.

Kaarten voor ambtsdragers

Kaarten voor ambtsdragers worden getoond bij zoekopdrachten naar het volgende:

• De namen van regeringsleiders met uitvoerende macht. Afhankelijk van het land betekent dit de premier, president of een andere rol die de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het besturen van een staat draagt.
  • Overheidsfuncties met uitvoerende macht.
Opmerking: Kaarten voor ambtsdragers worden alleen in bepaalde landen ondersteund. Ze worden niet getoond in de periode voorafgaand aan de verkiezingen voor deze rol.

Officiële kaarten van een politieke partij

In landen waar de functie beschikbaar is, kunnen er officiële kaarten voor politieke partijen worden getoond voor relevante zoekopdrachten. Of een politieke partij daarvoor in aanmerking komt, wordt bepaald door de vertegenwoordiging en verkiezing ervan voor een nationale, representatieve regeringsvorm als politieke meerderheidspartij.

Opmerking: Officiële kaarten van politieke partijen worden op dit moment alleen ondersteund in de VS.

Officiële kaarten van podcasts

Officiële kaarten van podcasts bevatten specifieke podcastseries en de meest recente afleveringen van die serie.

Opmerking: Officiële kaarten van podcasts zijn beperkt tot een kleine subset van podcastcreators. We willen deze mogelijkheid in de toekomst uitbreiden naar meer kanalen.