Om ikonene for inntektsgenerering i YouTube Studio

Deling av Shorts-annonseinntekter startet 1. februar 2023. Hvis du ser grå ikoner ved siden av Shorts-videoene dine etter denne datoen, betyr det at du ikke har godtatt modulen i YouTube Studio.

I denne artikkelen kan du finne ut hvordan du sjekker statusen for inntektsgenerering for videoer, samt hva de ulike ikonene for inntektsgenerering betyr. Du kan også finne ut hvorfor ikonet for inntektsgenerering ved siden av videoer endres.

Merk: Det er flere faktorer som avgjør om du tjener penger på en video, inkludert opphavsrettskrav, inntektsdeling og om den er annonsørvennlig. Finn ut mer om hvordan du laster opp videoer for å tjene penger på annonser.

Sjekk statusen for inntektsgenerering for videoer

Slik sjekker du statusen for inntektsgenerering for videoer:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. I Inntektsgenerering-kolonnen finner du ikonene for inntektsgenerering. Hvis du vil ha informasjon om hva et ikon betyr, kan du holde markøren over det.

Slik filtrerer du videolisten etter status for inntektsgenerering:

1. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Inntektsgenerering.
  2. For å se videoer med grønt ikon, merk av for Inntektsgenerering. For å se videoer med rødt og grått ikon, merk av for Ikke aktivert for inntektsgenerering. For å se videoer med gult ikon, merk av for Begrenset.
  3. Klikk på BRUK.

Veiledning om ikoner for inntektsgenerering

Med denne tabellen kan du finne ut hva de ulike ikonene betyr.

Ikon og beskrivelse

Når ikonet vises

Hva ikonet har å si for videoens status for inntektsgenerering Tips om denne statusen
 Sjekker Dette ikonet vises ved siden av en video når systemene våre sjekker om videoen er egnet for annonser. Det vises ikke annonser i videoen mens vi sjekker for egnethet.

Systemene våre sjekker om videoen er egnet for annonser, i løpet av opplastingsprosessen. Denne sjekken tar vanligvis i underkant av 20 minutter (og høyst en time).

Når sjekken er fullført, blir ikonet grønt, gult eller rødt.

For å maksimere inntektspotensialet bør du vente med å publisere videoen til alle sjekkene er fullført.

På Dette ikonet vises ved siden av en video når den er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Videoen er egnet for de fleste annonser. Husk at du kanskje ikke mottar alle annonseinntektene for videoen. Iblant kan det hende at inntektene dine holdes midlertidig tilbake på grunn av en opphavsrettsbestridelse eller ugyldig trafikk.
 Unntak Dette ikonet vises ved siden av en video når den er klassifisert som laget for barn. Videoen er bare egnet for annonser som ikke er personlig tilpasset. -
 Deling Dette ikonet vises når du laster opp en coverlåtvideo av en sang som er gjort krav på av en musikkutgiver. Denne musikkutgiveren har godtatt å dele inntektene med skapere i YPP som lager coverversjoner. Du kan dele inntektene for videoen med innehaverne av musikkrettighetene. Du mottar noen av, men ikke alle, inntektene for denne videoen. Finn ut mer om inntektsdeling og hvordan du tjener penger på kvalifiserte coverlåtvideoer.
 Deponering Dette ikonet vises ved siden av en video når inntektene holdes tilbake separat under en Content ID-bestridelsesprosess. Når Content ID-bestridelsen er løst, utbetales inntektene til den rette parten. Hvis du ser en statusbeskrivelse om opphavsrettskrav, betyr dette at videoen inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale, og at opphavsrettseieren gjennomgår bestridelsen eller anken din. Finn ut mer om inntektsgenerering mens en Content ID-bestridelse pågår.
 Begrenset Dette ikonet vises ved siden av en video hvis den ikke er i tråd med alle retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Merkevarer kan velge bort innhold som ikke er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Derfor kan slike videoer generere mindre inntekt enn innhold som egner seg for annonsører.

Hvis det står «Egnethet for annonser» i statusbeskrivelsen, er videoen vurdert av de automatiske systemene våre. Da kan du be om en gjennomgang, som betyr at en spesialist på retningslinjene gjennomgår videoen på nytt. Hvis det er aktuelt, kan vedkommende endre videoens status for inntektsgenerering.

Hvis det står «Egnethet for annonser – under gjennomgang» i statusbeskrivelsen, er videoen under gjennomgang av en spesialist på retningslinjene. Spesialisten kan velge å beholde eller endre statusen for inntektsgenerering. Denne avgjørelsen er endelig.

Hvis det står «Egnethet for annonser – bekreftet etter gjennomgang» i statusbeskrivelsen, har en av våre spesialister gjennomgått videoen og konkludert med at den ikke er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Statusen med gult ikon kan ikke endres.

Merk: Hvis en video har ugyldig trafikk, resulterer det ikke i et gult ikon. Gule ikoner brukes bare for videoer som ikke er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Ikke kvalifisert Dette ikonet vises som regel ved siden av en video hvis det er fremsatt et opphavsrettskrav mot den. Videoen kan ikke generere inntekt. Hvis det står «Opphavsrett» i statusbeskrivelsen, har en rettighetshaver enten gjort krav på videoen din via Content ID eller sendt inn en fullstendig og gyldig opphavsrettslig fjerningsforespørsel for den. Denne situasjonen kan oppstå hvis du har brukt opphavsrettsbeskyttede verk i videoen din uten autorisasjon. Derfor genererer ikke videoen inntekt lenger.
 Av For annonser på videosiden betyr dette ikonet at du ikke har slått på inntektsgenerering for videoen. Hvis du ser dette ikonet ved Shorts-videoene dine, betyr det at du ikke har godtatt modulen for inntektsgenerering av Shorts i YouTube Studio. Videoen genererer ikke inntekt. Hvis det står «Opphavsrett» i statusbeskrivelsen, har noen andre opphavsretten til noe av innholdet i videoen din. Det kjøres annonser på videoen, og inntektene går til opphavsrettseieren. Den gode nyheten er at opphavsrettseieren har åpnet opp for å dele inntektene med deg. Hvis du endrer statusen for inntektsgenerering til «på», mottar du noen av inntektene for denne videoen.

Hvorfor skifter ikonet for inntektsgenerering farge fra grønt til gult?

Iblant kan ikonet for inntektsgenerering skifte fra grønt  til gult . Denne endringen i statusen for inntektsgenerering skjer fordi systemene våre skanner videoen for å se om den er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre denne prosessen mer effektiv og stabil.

Dette kan du gjøre når ikonet endres

Før du publiserer videoen:

Under opplastingsprosessen anbefaler vi at du venter med å publisere videoen til sjekkene er fullført.

Når videoen er publisert:

Når du har lastet opp videoen, kan statusen for inntektsgenerering endres i løpet av de neste 24 til 48 timene. Klassifiseringen stabiliserer seg vanligvis etter 48 timer. Den kan imidlertid endre seg igjen basert på seernes interaksjoner med videoen.

Hvis du mener at det gule ikonet er feil for videoen din, kan du be om manuell evaluering. Når en spesialist på retningslinjene har evaluert en video og tatt en endelig avgjørelse, skal ikke ikonet for inntektsgenerering endres.