Guide til ikoner for indtægtsgenerering i YouTube Studio

Indtægtsdeling via annoncer på Shorts startede den 1. februar 2023. Hvis du kan se grå ikoner ud for dine Shorts-videoer efter denne dato, betyder det, at du ikke har accepteret modulet i YouTube Studio.

Læs denne artikel for at få oplysninger om, hvordan du tjekker din videos status for indtægtsgenerering, og hvad de forskellige ikoner for indtægtsgenerering betyder. Du kan også få flere oplysninger om, hvad det betyder, når ikonet for indtægtsgenerering ud for din video ændres.

Bemærk! Der er flere faktorer, som er afgørende for, om du tjener penge på en video, f.eks. ophavsretskrav, indtægtsdeling og annoncørvenlighed. Få flere oplysninger om, hvordan du uploader videoer for at tjene penge på annoncer.

Tjek videoens status for indtægtsgenerering

Sådan tjekker du din videos status for indtægtsgenerering:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Du kan finde ikonerne for indtægtsgenerering i kolonnen Indtægtsgenerering. Du kan få oplysninger om, hvad hvert ikon betyder, ved at holde markøren over det.

Sådan filtrerer du din videoliste efter status for indtægtsgenerering:

1. Klik på filterbjælken og så Indtægtsgenerering.
  2. Hvis du vil se videoerne med grønne ikoner, skal du markere afkrydsningsfeltet Genererer indtægter. Hvis du vil se videoerne med røde og grå ikoner, skal du markere afkrydsningsfeltet Genererer ikke indtægter. Hvis du vil se videoerne med gule ikoner, skal du markere afkrydsningsfeltet Begrænset.
  3. Klik på ANVEND.

Guide til ikoner for indtægtsgenerering

I denne tabel kan du se, hvad de forskellige ikoner for indtægtsgenerering betyder.

Ikon og beskrivelse

Hvornår ikonet vises

Hvad ikonet betyder for din videos status for indtægtsgenerering Tips vedrørende denne status for indtægtsgenerering
Tjekkes Dette ikon vises ud for en video, når vores systemer tjekker en videos annonceegnethed. Mens tjekket vedrørende annonceegnethed er i gang, viser vi ikke annoncer på din video.

Vores systemer tjekker en videos annonceegnethed under uploadprocessen. Dette tjek tager normalt mindre end 20 minutter og højst 1 time.

Når tjekket er udført, bliver ikonet grønt, gult eller rødt.

For at maksimere indtægtspotentialet anbefaler vi, at du venter med at udgive din video, indtil tjekkene er afsluttet.

Til Dette ikon vises ud for en video, når den overholder vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Videoen er kvalificeret til de fleste annoncer. Husk på, at du muligvis ikke får alle annonceindtægterne for videoen. I nogle tilfælde kan dine indtægter blive tilbageholdt midlertidigt på grund af en tvist om ophavsret eller ugyldig trafik.
Undtagelser Dette ikon vises ud for en video, når dens målgruppe er angivet som lavet til børn. Videoen er kun kvalificeret til ikke-personligt tilpassede annoncer. -
Deles Dette ikon vises, når du uploader en coverversion af en sang, og en musikudgiver gør krav på den. Musikudgiveren har tidligere aftalt at dele indtægter med youtubere i YouTubes partnerprogram, der laver coverversioner. Videoen deler indtægten med musikrettighedsindehaverne. Du får en del af, men ikke alle indtægterne for denne video. Få flere oplysninger om indtægtsdeling og indtægtsgenerering for kvalificerede covervideoer.
Deponeret Dette ikon vises ud for en video, når indtægten bliver tilbageholdt i forbindelse med Content ID-bestridelsesprocessen. Når Content ID-tvisten er afgjort, udbetaler vi indtægten til den rette part. Hvis statusbeskrivelsen er "Ophavsretskrav": Det betyder, at videoen indeholder ophavsretsligt beskyttet materiale, og at indehaveren af ophavsretten gennemgår din bestridelse eller appel. Få flere oplysninger om indtægtsgenerering i forbindelse med Content ID-tvister.
Begrænset Dette ikon vises ud for en video, når den ikke overholder alle vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Brands kan fravælge indhold, der ikke overholder vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Derfor kan videoen tjene mindre i forhold til indhold, der er egnet til annoncører.

Hvis statusbeskrivelsen er "Annonceegnethed": Denne beskrivelse betyder, at vores automatiserede systemer har vurderet denne video. Du kan anmode om en gennemgang, hvilket betyder, at en specialist i vores politikker gennemgår videoen igen og ændrer videoens status for indtægtsgenerering, hvis det er passende.

Hvis statusbeskrivelsen er "Annonceegnethed – under gennemgang": Denne beskrivelse betyder, at videoen bliver gennemgået af en specialist i vores politikker. Specialisten kan beholde eller ændre statussen for indtægtsgenerering, og vedkommendes beslutning er endelig.

Hvis statusbeskrivelsen er "Annonceegnethed – bekræftet efter gennemgang": Denne beskrivelse betyder, at vores politikspecialister har gennemgået videoen og mener, at den ikke lever op til vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Den gule ikonstatus kan ikke ændres.

Bemærk! Hvis en video har ugyldig trafik, medfører det ikke et gult ikon. Gule ikoner anvendes kun på videoer baseret på vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold.

Ikke kvalificeret Dette ikon vises oftest ud for en video, når der er et ophavsretskrav på den. Du kan ikke tjene penge på videoen. Hvis statusbeskrivelsen er "Ophavsret": Denne beskrivelse betyder, at en rettighedshaver enten har gjort krav på din video via Content ID eller har indsendt en komplet og gyldig anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Denne situation opstår, når din video indeholder et ophavsretsligt beskyttet værk uden tilladelse. Derfor tjener du ikke længere penge på videoen.
Fra For annoncer på afspilningssiden betyder dette ikon, at du har valgt ikke at aktivere indtægtsgenerering for videoen. Hvis du får dette ikon på dine Shorts-videoer, betyder det, at du ikke har accepteret modulet for indtægtsgenerering på Shorts i YouTube Studio. Indtægtsgenerering er ikke aktiveret for videoen. Hvis statusbeskrivelsen er "Ophavsret": Denne beskrivelse betyder, at en anden ejer ophavsretten til indhold i din video. Der vises annoncer, og indtægten går til ejeren af ophavsretten. Den gode nyhed for dig er, at ejeren af ophavsretten er villig til at dele indtægten med dig. Hvis du ændrer status for indtægtsgenerering til "Til", modtager du en del af videoens indtægter.

Grunden til, at ikonet for indtægtsgenerering kan skifte fra grønt til gult

Nogle gange skifter en videos ikon for indtægtsgenerering farve fra grøn til gul . Denne ændring i status for indtægtsgenerering sker, fordi vores systemer fortsætter med at scanne din video for at finde ud af, om videoen opfylder vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Vi arbejder løbende på at gøre denne proces hurtigere og mere stabil.

Hvad kan du gøre ved ikonændringer?

Før du udgiver din video

Under uploadprocessen anbefaler vi, at du venter med at udgive din video, indtil alle tjek er fuldført.

Når din video er live

Når du har uploadet din video, kan videoens status for indtægtsgenerering ændre sig i løbet af de næste 24 til 48 timer. Den stabiliserer sig generelt efter 48 timer. Husk dog på, at den kan ændre sig igen, baseret på hvordan seerne interagerer med din video.

Hvis du mener, at det gule ikon ud for din video er en fejl, kan du anmode om en gennemgang af en menneskelig kontrollant. Når en specialist i vores politikker har gennemgået en video og truffet en endelig beslutning, bør ikonet for indtægtsgenerering ikke ændre sig.