Løs referanseoverlappinger

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Referanseoverlappinger oppstår når to referansefiler inneholder segmenter som fører til krav på det samme innholdet – lyd, visuelt eller audiovisuelt.

Partneren som har lastet opp den nyeste referansefilen, får en referanseoverlapping som krever handling på Problemer-siden i Studio-innholdsbehandlingen.

For at Content ID skal kunne behandle krav basert på en overlappende referanse på riktig måte, må referanseleverandøren gjøre ett av følgende:

• ekskludere det overlappende segmentet fra referansen sin
  • hevde eierskap over segmentet, gitt av vedkommende har enerett på innholdet

Merknader

• Du har 30 dager på deg til å gjennomgå og iverksette tiltak for referanseoverlappinger med statusen Handling påkrevd.
  • Det er bare referanseleverandøren som kan iverksette tiltak for referanseoverlappinger.
    • Hvis leverandøren ikke lenger eier innholdselementet, kan en annen eier utføre disse handlingene.
    • Hvis et innholdselement har to eller flere eiere, må du kanskje gå sammen med en annen eier for å løse overlappingen.

Iverksett tiltak for et overlappende segment

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Problemer  på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype etterfulgt av Referanseoverlapping etterfulgt av BRUK.
    • Merk: Du kan også gå direkte til denne siden fra oversikten . Klikk på Referanseoverlappinger i Problemer-kolonnen.
  4. Klikk på en referanseoverlapping med statusen Handling påkrevd. En side med mer informasjon om det overlappende segmentet åpnes, inkludert eierskapsinformasjon.
  5. Klikk på SPILL AV SAMSVAR for å spille av og sammenligne de overlappende segmentene.
  6. Velg hva du vil gjøre:
    • NEI, UTELAT OVERLAPPINGENE: Det overlappende segmentet ekskluderes fra referansen. Med dette kan den andre parten hevde eierskap over segmentet.
    • JA, HEVD EIERSKAP: Du bekrefter at du har enerett på det overlappende segmentet. Dette gjør at den andre parten får beskjed om å løse problemet med referanseoverlappingen.
      • Merk: Hvis du velger dette alternativet, får eieren av den andre referansen et varsel på Problemer-siden sin. Eieren kan også ekskludere det overlappende segmentet eller fremsette et motkrav om enerett på det aktuelle segmentet.
Kontakt den andre parten ved å klikke på e-postikonet ved siden av vedkommendes innholdselement. Hvis det fremsettes motkrav for en referanseoverlapping, kan du ikke lenger hevde enerett.

Iverksett tiltak for flere overlappende segmenter

1. Problemer-siden  merker du av i boksene ved siden av referanseoverlappingene du vil utføre den samme handlingen for.
  2. Velg en handling i banneret øverst:
    • GJØR KRAV PÅ REFERANSEOVERLAPPINGEN: Bekreft at du har enerett på referanseoverlappingene du har valgt. Dette gjør at de andre partene får beskjed om å løse problemet med referanseoverlappingen.
    • EKSKLUDER REFERANSEOVERLAPPINGEN: Dette ekskluderer referanseoverlappingene fra referansefilene. Med dette kan de andre partene hevde eierskap over segmentene.
Eventuelle krav basert på det overlappende segmentet forblir hos partneren som først leverte innholdet, frem til saken med referanseoverlapping er løst. Når saken er løst, gjelder kravet på grunnlag av referansen med det endelige eierskapet.

Administrer referanseoverlappinger

Hvis du vil administrere referanseoverlappingen fra Problemer-siden , kan du gjøre følgende:

• Klikk på kolonneoverskriftene for å sortere etter utløpsdato, tittel, opprettingsdato, antall avspillinger, antall videoer med krav eller overlappingsvarighet.
  • Klikk på filterlinjen , og velg Opprettingsdatoer for innholdselementer, Andres eller andre relevante filtre for å finstemme listen.
  • Klikk på Status for å se referanseoverlappinger på forskjellige stadier:
    • Handling påkrevd: Referanseoverlappinger som krever gjennomgang. Du kan velge å hevde eierskap over eller ekskludere de overlappende segmentene.
    • Venter: Referanseoverlappinger som du har hevdet eierskap over, og som venter på handling fra eieren av den andre referansen.
    • Løst: Referanseoverlappinger som er løst. I Statusdetaljer-kolonnen kan du se følgende statuser for de overlappende segmentene:
      • Utelatt: Segmentet er ekskludert fra referansen din, og overlappingen er løst i den andre partens favør.
      • Utelatt (Utløpt): Segmentet er ekskludert fra referansen din, og overlappingen er løst i den andre partens favør. Overlappingen var løst da den utløp.
      • Eies av deg (Manuelt): Segmentet eies av deg, og overlappingen er løst i din favør. Overlappingen ble løst manuelt gjennom en handling du eller den andre parten utførte.
      • Eid (Utløpt): Segmentet eies av deg, og overlappingen er løst i din favør. Overlappingen var løst da den utløp.