Referentie-overlapping oplossen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Referentie-overlappingen treden op wanneer 2 referentiebestanden segmenten bevatten waarmee claims worden gedaan op dezelfde audio-, video- of audiovisuele content.

De partner die het nieuwste referentiebestand heeft geüpload, heeft een referentie-overlapping waarvoor actie is vereist op de pagina Problemen in Studio Content Manager.

Content ID kan alleen content claimen op basis van een referentie met een overlappingsprobleem als de referentieprovider een van de volgende opties heeft:

• Het overlappende segment uit de referentie verwijderen
  • Beweren dat ze de eigenaar van het segment zijn als ze de exclusieve rechten op de content bezitten

Opmerkingen

• Je hebt 30 dagen de tijd om de referentie-overlappingen met de status Actie vereist te bekijken en actie te ondernemen.
  • Alleen de referentieprovider kan actie ondernemen voor referentie-overlappingen.
    • Als de provider niet langer eigenaar van het item is, kan een andere eigenaar actie ondernemen.
    • Als een item 2 of meer eigenaren heeft, moet je misschien samenwerken met een andere eigenaar om de overlapping op te lossen.

Actie ondernemen op een overlappend segment

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Problemen  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en selecteer Probleemtype en dan Referentie-overlapping en dan TOEPASSEN.
    • Opmerking: Je kunt deze pagina ook openen vanuit het Dashboard  door in de kolom Problemen op Referentie-overlappingen te klikken.
  4. Klik op een referentie-overlapping met de status Actie vereist. Er wordt een detailpagina geopend met meer details over het overlappende segment, inclusief eigendomsinformatie.
  5. Klik op OVEREENKOMST AFSPELEN om de overlappende segmenten af te spelen en te vergelijken.
  6. Kies een actie die je wilt uitvoeren:
    • NEE, OVERLAPPINGEN UITSLUITEN: Sluit het overlappende segment uit de referentie uit. Hiermee kan de andere partij het eigendom van het segment claimen.
    • JA, EIGENDOM CLAIMEN: Hiermee bevestig je dat je de exclusieve rechten op het overlappende segment hebt. De andere partij wordt dan gevraagd de referentie-overlapping op te lossen.
      • Opmerking: Als je deze optie kiest, krijgt de eigenaar van de andere referentie een melding op de pagina Problemen. De eigenaar kan het overlappende segment ook uitsluiten of exclusieve rechten uitsluiten over het segment.
Als je contact wilt opnemen met de andere eigenaar, klik je op het e-mailpictogram naast het item van de andere partij. Als een referentie-overlapping wordt geclaimd, kun je geen exclusieve rechten meer claimen.

Actie ondernemen op meerdere overlappende segmenten

1. Klik op de pagina Problemen  op de selectievakjes naast de referentie-overlappingen waarvoor je dezelfde actie wilt uitvoeren.
  2. Kies een actie in de banner bovenaan:
    • REFERENTIE-OVERLAPPINGEN CLAIMEN: Hiermee bevestig je dat je de exclusieve rechten hebt op de referentie-overlappingen die je hebt geselecteerd. De andere partijen worden dan gevraagd de referentie-overlappingen op te lossen.
    • REFERENTIE-OVERLAPPINGEN UITSLUITEN: Hiermee sluit de referentie-overlappingen uit van hun referentiebestanden. Op deze manier kunnen de andere partijen het eigendom van de segmenten claimen.
Claims op basis van het overlappende segment blijven bij de partner die de content het eerst heeft aangeleverd totdat het referentie-overlapping is opgelost. Zodra de referentie-overlapping is opgelost, gaan deze claims naar de partner die exclusieve rechten op de content kan laten gelden.

Referentie-overlappingen beheren

Je kunt je referentie-overlappingen op de volgende manieren beheren op de pagina Problemen :

• Klik op de kolomkoppen om te sorteren op vervaldatum, titel, aanmaakdatum, weergaven, aantal geclaimde video's of duur van overlapping.
  • Klik op de filterbalk  en selecteer Aanmaakdatums van items, Andere partij of andere relevante filters om de lijst te verfijnen.
  • Klik op Status om referentie-overlappingen in verschillende fasen te bekijken:
    • Actie vereist: Referentie-overlappingen die je moet beoordelen. Je kunt ervoor kiezen om je eigendom te claimen of de overlappende segmenten uit te sluiten.
    • Wachten op: Referentie-overlappingen waarvoor je het eigendom hebt geclaimd en die nu wachten op actie van de eigenaar van de andere referentie.
    • Opgelost: Referentie-overlappingen die zijn opgelost. In de kolom Statusdetails wordt weergegeven of een overlappend segment het volgende was:
      • Uitgesloten: Het segment is uitgesloten van je referentie en de overlapping is opgelost ten gunste van de andere partij.
      • Uitgesloten (verlopen): Het segment is uitgesloten van je referentie en de overlapping is opgelost ten gunste van de andere partij. De overlapping was opgelost toen deze was verlopen.
      • Eigendom (handmatig): Jij bent de eigenaar van dit segment en de overlapping is opgelost ten gunste van jou. De overlapping is handmatig opgelost door een actie die door jou of de andere partij is ondernomen.
      • In eigendom (verlopen): Jij bent de eigenaar van het segment en de overlapping is opgelost ten gunste van jou. De overlapping was opgelost toen deze was verlopen.