Päällekkäisten referenssien korjaaminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Referenssien päällekkäisyyttä esiintyy, kun kahdessa viitetiedostossa on samasta audio-, kuva- tai audiovisuaalisesta sisällöstä tehtyjä vaatimuksia.

Uusimman viitetiedoston ladannut kumppani näkee toimia edellyttävän referenssien päällekkäisyyden Ongelmat-sivullaan Studio Content Managerissa.

Jotta Content ID voi tehdä asianmukaisia vaatimuksia sisällöstä, jonka viitteissä on päällekkäisyyksiä, viitteen toimittajalla on kaksi vaihtoehtoa:

• sulkea päällekkäinen segmentti pois viitteestä
  • vaatia segmentin omistajuutta, jos toimittajalla on yksinoikeus sisältöön.

Huomioitavaa

• Sinulla on 30 päivää aikaa tarkistaa ja korjata sellaiset viitteiden päällekkäisyydet, joiden tilana on Edellyttää toimia.
  • Vain viitteen toimittaja voi korjata viitteiden päällekkäisyyksiä.
    • Jos viitteen toimittaja ei enää omista sisältökohdetta, toinen omistaja voi ottaa sen korjattavakseen.
    • Jos sisältökohteella on useita omistajia, päällekkäisyyksien ratkaiseminen voi edellyttää yhteistyötä toisen omistajan kanssa.

Päällekkäisten segmenttien korjaaminen

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ongelmat .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia  ja valitse Ongelman tyyppi ja sitten Päällekkäinen viite ja sitten KÄYTÄ.
    • Huom. Pääset tälle sivulle myös suoraan hallintapaneelista  valitsemalla Ongelmat-sarakkeesta Päällekkäiset viitteet.
  4. Klikkaa päällekkäistä referenssiä, joka on Edellyttää toimia ‑tilassa. Näet tietosivun, joka sisältää päällekkäisestä segmentistä lisätietoja, kuten omistajatiedot.
  5. Klikkaa TOISTA OSUMAKOHTA ja vertaa päällekkäisiä segmenttejä.
  6. Valitse jokin seuraavista toiminnoista:
    • EI, POISTA PÄÄLLEKKÄISYYDET: Sulkee päällekkäisen segmentin pois viitteestä. Tällöin toinen osapuoli voi vaatia segmentin omistajuutta.
    • KYLLÄ, VAADI OMISTAJUUTTA: Vahvistaa yksinoikeutesi päällekkäiseen segmenttiin. Tällöin toista osapuolta pyydetään korjaamaan referenssien päällekkäisyys.
      • Huom. Jos valitset tämän vaihtoehdon, toisen viitteen omistaja saa siitä ilmoituksen Ongelmat-sivulleen. Omistaja voi myös sulkea päällekkäisen segmentin pois tai vaatia sen omistajuutta yksinoikeudellisena omistajana.
Jos haluat ottaa toiseen omistajaan yhteyttä, klikkaa toisen osapuolen sisältökohteen vieressä olevaa sähköpostikuvaketta. Jos toinen osapuoli vaatii päällekkäisen referenssin omistajuutta, et voi enää vaatia oikeuksia itsellesi.

Useiden päällekkäisten segmenttien korjaaminen

1. Valitse Ongelmat  -sivulta niiden päällekkäisten viittausten valintaruudut, joihin haluat käyttää samaa toimintoa.
  2. Valitse yläbannerista toiminto:
    • VAHVISTA PÄÄLLEKKÄINEN VIITE: Vahvistaa, että sinulla on yksinoikeus valitsemiisi päällekkäisiin viitteisiin. Tällöin muista osapuolia pyydetään korjaamaan viitteiden päällekkäisyydet.
    • OHITA PÄÄLLEKKÄINEN VIITE: Sulkee päällekkäiset viitteet pois niiden viitetiedostoista. Tällöin muut osapuolet voivat vaatia segmenttien omistajuutta.
Siihen asti kunnes päällekkäinen referenssi ratkaistaan, päällekkäiseen segmenttiin perustuvat vaatimukset jäävät voimaan kumppanille, joka toimitti sisällön ensin. Kun päällekkäisyys on ratkaistu, vaatimuksia sovelletaan viitteeseen, jonka omistusoikeus on määritetty viimeksi.

Päällekkäisten viitteiden käsittely

Päällekkäisten viitteiden käsittelyyn Ongelmat  -sivulla on seuraavia vaihtoehtoja:

• Klikkaamalla sarakkeen otsikkoja voit lajitella viitteitä vanhenemispäivän, nimen, luontipäivän, katselukertojen, vaatimuksen kohteena olevien videoiden määrän ja päällekkäisyyden keston perusteella.
  • Tarkenna luetteloa klikkaamalla suodatinpalkkia  ja valitsemalla Sisältökohteiden luontipäivät, Muu osapuoli tai muita suodattimia.
  • Näet päällekkäiset viitteet eri tilojen mukaan valitsemalla Tila:
    • Edellyttää toimia: Päällekkäiset viitteet, jotka sinun on tarkistettava. Voit vaatia omistajuutta tai sulkea pois päällekkäisiä segmenttejä.
    • Odottaa toimia käyttäjältä: Päällekkäiset viitteet, joiden omistajuutta olet vaatinut ja jotka odottavat nyt toisen viitteen omistajan toimia.
    • Ratkaistu: Ratkaistut päällekkäiset viitteet. Tilan tiedot ‑sarakkeessa näet päällekkäisestä viitteestä seuraavat tiedot:
      • Poissuljettu: Segmentti suljettiin pois viitteestä ja päällekkäisyys ratkaistiin toisen osapuolen hyväksi.
      • Suljettu pois (Vanhentunut): Segmentti suljettiin pois viitteestä ja päällekkäisyys ratkaistiin toisen osapuolen hyväksi. Päällekkäisyys ratkaistiin, kun se vanheni.
      • Omistettu (manuaalinen): Olet segmentin omistaja, ja päällekkäisyys ratkaistiin hyväksesi. Päällekkäisyys ratkaistiin manuaalisesti joko sinun tai toisen osapuolen toimenpiteiden perusteella.
      • Omistettu (vanhentut): Olet segmentin omistaja, ja päällekkäisyys ratkaistiin hyväksesi. Päällekkäisyys ratkaistiin, kun se vanheni.