YouTubes användarguide

Lösa problem med Content ID

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är bara tillgängliga för partner som använder YouTubes matchningssystem Content ID.

På fliken Problem i Innehållshanteraren visas åtgärder som kräver din uppmärksamhet och kan påverka dina tillgångar, referenser eller anspråk. Om du inte granskar objekt med Åtgärd krävs kan det leda till förlorat ägande och/eller förlorade intäkter. Problem med Åtgärd krävs kan vara följande:

Referensöverlappningar

Gå igenom de segment av dina referenser som överlappar med referenser från andra innehållsägare och specificera vilken part som äger ensamrätt till de överlappande segmenten. Detta gör det möjligt för Content ID att associera anspråk med rätt referens.

Ogiltiga referenser

Gå igenom potentiellt ogiltiga referenser och kontrollera om segmentet är kvalificerat för Content ID. Alla framtida anspråk mot potentiellt ogiltiga referensdelar görs väntande tills segmentet åtgärdas.

Äganderättskonflikter

Äganderättskonflikter för tillgångar uppstår när flera innehållsägare anger 100 % äganderätt för tillgångar inom samma region. Gå igenom tillgångsinformationen för att säkerställa att ditt ägande är aktuellt, begär äganderätt, begär äganderätt eller kontakta de andra ägarna för att lösa konflikten.

Potentiella, bestridda och överklagade anspråk

Gå igenom och åtgärda potentiella anspråk (eventuella anspråk i väntan på granskning, anspråk som omdirigerats för granskning på grund av partnerpolicy) och bestridda och överklagade anspråk från användare som bestrider anspråken i sina videor.