Köpa en Super Chat eller Super Sticker

Obs! Vissa nya köp av Super Chat, Super Stickers eller Super Thanks som görs i YouTube-appen för Android faktureras via Google Play. Det påverkar inte priset eller kostnaden, bara varifrån köpet faktureras. På pay.google.com kan du se nya debiteringar och kontrollera hur du faktureras.

Med Super Chat eller Super Stickers kan du lyfta dina livechattmeddelanden ur mängden. När du köper och skickar en Super Chat kan du lyfta fram ditt meddelande i livechattflödet. Med Super Stickers ser du ett digitalt eller animerat meddelande i livechattflödet. Läs mer om tillgänglighet och systemkrav. Kreatörer får merparten av intäkterna från Super Chat och Super Stickers.

Köpa en Super Chat eller Super Sticker

Följ de här anvisningarna för att köpa en Super Chat eller Super Sticker på datorn:
  1. Klicka på dollartecknet i en livechatt. Livechatten måste vara synlig.
  2. Välj något av följande alternativ:​
    1. Super Sticker följt av titta efter ett Super Stickers-paket du gillar följt av välj en enskild Super Sticker att köpa.
    2. Super Chat följt av välj ett belopp genom att antingen dra skjutreglaget eller skriva önskat värde följt av lägg till valfritt meddelande.
      • Meddelandets färg och hur länge det är fäst högst upp i ett chattflöde beror på hur mycket du betalar.
  3. Klicka på Köp och skicka.
  4. Genomför köpet genom att följa anvisningarna.

Det här händer när du har köpt en Super Chat eller Super Sticker:

• Vi kan fästa din Super Chat eller Super Sticker högst upp i livechattflödet, beroende på köpvärdet. En nedräkningstimer visar hur länge din Super Chat eller Super Sticker är fäst. Kreatören kan avsluta livechatten eller livestreamen innan tiden i chattremsan är slut. Det går inte att överföra Super Stickers och Super Chats mellan videor.
  • Som en del av ditt Super Chat- eller Super Sticker-köp kan vi presentera en milstolpe för dina köp offentligt så att andra kan fira din milstolpe, till exempel första gången du köper en Super Chat. Innan du genomför köpet får du en förhandsvisning av meddelandet om milstolpen. Milstolparna baseras på din köphistorik, som du hittar i Min aktivitet.
  • En kreatör eller andra tittare kan interagera med din Super Chat i livechattflödet genom att hjärtmarkera eller gilla den. Om en användare gillar ett Super Chat-meddelande visas det i livestreamen, men det sparas inte eller sparas efteråt, till exempel i arkivet för livestreamen.
Obs!
  • Din Super Chat eller Super Sticker, ditt kanalnamn, din profilbild och det aktuella beloppet visas för alla.
  • Liksom allt på YouTube måste de Super Chats och Super Stickers du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn.
  • YouTube registrerar antalet köp du gör så att du kan få offentlig uppskattning för köpmilstolpar. Om du inte vill delta i köpmilstolpar kan du öppna Min aktivitet och ta bort din köphistorik.

Inköpsbegränsningar

Köp för under 5 USD (eller motsvarande i lokal valuta) visas inte i chattremsan.

Köpgränsen per dag eller vecka varierar beroende på land och region. I allmänhet kan du spendera upp till 500 USD per dag eller 2 000 USD per vecka (eller motsvarande i din lokala valuta) på:

• Super Chats
  • Super Stickers
  • Super Thanks
  • Alla tre kombinerat

Chattmoderering

Alla chattmeddelanden, inklusive texter och grafik, kan modereras av kreatörer och YouTube. Modererade chattar kan tas bort från vyn av dig och/eller av andra när som helst och oavsett anledning utan föregående meddelande.

Du kan också ta bort en Super Chat eller Super Sticker du har köpt och skickat. Klicka på Mer ”följt av Ta bort.

Modererade eller borttagna Super Chats och Super Stickers återbetalas inte. Om du har frågor kan du kontakta YouTubes supportteam eller läsa vår återbetalningspolicy.

Policyer för Super Chat och Super Sticker

Liksom allt på YouTube måste de Super Chats och Super Stickers du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn.

Du måste även fortsätta följa alla gällande lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Pengar du spenderar på Super Chats och Super Stickers kan behandlas annorlunda baserat på lagar som gäller för dig och dina aktiviteter. Observera att Super Chat och Super Stickers inte är crowdfunding- eller donationsverktyg. Du är ansvarig för att du förstår och följer alla gällande lagar, däribland om du får köpa Super Chats eller Super Stickers.

Skicka ett upphovsrättsklagomål för Super Stickers

Om du anser att en Super Sticker gör intrång i din upphovsrätt kan du skicka ett meddelande om intrång i upphovsrätten. Då inleds en juridisk process. För att skicka in klagomålet behöver du webbadressen till den Super Sticker du anser strider mot din upphovsrätt.

Klagomålet skickas till copyright@youtube.com och ska innehålla följande information:

1. Din kontaktinformation
    Du måste skicka information (till exempel e-postadress, postadress eller telefonnummer) som vi och uppladdarna av Super Stickers du tar bort kan använda för att kontakta dig angående ditt klagomål.

2. En beskrivning av materialet som du anser har blivit utsatt för intrång
    Du måste se till att lämna en tydlig och fullständig beskrivning av det upphovsrättsskyddade innehållet som du försöker skydda i ditt klagomål. Om klagomålet gäller flera upphovsrättsskyddade verk tillåts en representativ lista över sådana verk i lagen.

3. Den exakta webbadressen till varje Super Sticker som påstås göra intrång
    Ditt klagomål måste innehålla den exakta webbadressen till den Super Sticker du anser gör intrång i din upphovsrätt. Annars kan vi inte hitta den och ta bort den. Allmän information om en Super Sticker, till exempel en webbadress till en kanal eller ett användarnamn, är inte tillräckligt.

• Hitta webbadressen: Lokalisera Super Sticker-dekalen i chattflödet eller Super Sticker-köpflödet på en dator följt av högerklicka på Super Sticker-dekalen följt av Kopiera bildadress.

4. Du måste godkänna och bifoga följande medgivande:
    ”Jag har anledning att tro att användningen av materialet enligt klagomålet inte är godkänd av upphovsrättsinnehavaren, av dennes agent eller av lagen.”

5. Samt följande medgivande:
    ”Uppgifterna i det här meddelandet är riktiga. Jag intygar även, och jag är medveten om påföljden för mened, att jag äger upphovsrätten som jag anser har utsatts för intrång, eller att jag är behörig att agera å ägarens vägnar.”

6. Din signatur
    Klagomålet är inte fullständigt om det inte har en fysisk eller elektronisk signatur av upphovsrättsinnehavaren eller en representant med befogenhet att agera för hennes eller hans räkning. Du uppfyller det här kravet om du skriver in ditt fullständiga officiella namn (för- och efternamn, inte företagsnamn) som signatur längst ned på sidan för klagomålet.

Platser där Super Chat och Super Stickers är tillgängliga

Super Chat och Super Stickers är tillgängliga i följande länder:
  • Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Argentina
  • Aruba
  • Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Belarus
  • Belgien
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnien-Hercegovina
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Guyana
  • Franska Polynesien
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Jordanien
  • Kenya
  • Kuwait
  • Lettland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malaysia
  • Malta
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Nordmarianerna
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Papua Nya Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Rumänien
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Turks- och Caicosöarna
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Uganda
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay
  • Vietnam