Onze supportteams hebben het op dit moment erg druk. Het kan langer dan normaal duren voordat vragen via e-mail, chat en @TeamYouTube op Twitter worden beantwoord.

Een Super Chat of Super Sticker kopen

Opmerking: Sommige nieuwe Super Chat-, Super Stickers- en Super Thanks-aankopen die in de YouTube-app voor Android worden gedaan, worden gefactureerd via Google Play. Deze wijziging heeft geen invloed op de prijzen of kosten, maar alleen op waar de aankoop wordt gefactureerd. Je kunt naar pay.google.com gaan om de nieuwe kosten te bekijken en te bekijken hoe je wordt gefactureerd.

Zorg dat je live chatberichten opvallen met Super Chat of Super Stickers. Als je een Super Chat koopt en stuurt, kun je je bericht tijdens een live chatfeed extra laten opvallen. Met Super Stickers zie je een digitaal of bewegend bericht dat tijdens een live chatfeed wordt weergegeven. Meer informatie over de beschikbaarheid en systeemvereisten Creators krijgen het grootste deel van de opbrengst van Super Chat en Super Stickers.

Een Super Chat of Super Sticker kopen

Volg deze instructies als je een Super Chat of Super Sticker op je computer wilt kopen:
  1. Klik op het dollarteken  in een live chat. De live chat moet zichtbaar zijn.
  2. Selecteer een van deze opties:​
    1. Super Sticker en dan zoek een leuk stickerpakket en dan kies de sticker die je wilt kopen.
    2. Super Chat en dan selecteer een bedrag door de schuifregelaar te verslepen of voer je gewenste bedrag in en dan voeg eventueel een bericht toe.
      • De kleur van je berichten en de tijd dat ze boven in een chatfeed worden vastgezet, zijn afhankelijk van het bedrag dat je besteedt.
  3. Klik op Kopen en sturen.
  4. Volg de instructies om je aankoop af te ronden.

Doe het volgende nadat je een Super Chat of Super Sticker hebt gekocht:

• Afhankelijk van de aankoopwaarde kunnen we je Super Chat of Super Sticker bovenaan de live chatfeed vastzetten. Een aftelticker geeft aan hoelang je Super Chat of Super Sticker nog wordt vastgezet. Het kan zijn dat de creator de live chat of livestream afsluit voordat je tijd in de ticker om is. Je kunt Super Stickers en Super Chats niet overzetten naar andere video's.
  • Als onderdeel van je aankoop van een Super Chat of Super Sticker kunnen we een aankoopmijlpaal openbaar aankondigen, zoals de eerste keer dat je een Super Chat koopt, zodat anderen je mijlpaal kunnen vieren. Voordat je iets koopt, krijg je een voorbeeld van de aankondiging van de mijlpaal. Je mijlpalen zijn gebaseerd op je transactieoverzicht, die je kunt vinden in Mijn activiteit.
  • Een creator of andere kijkers kunnen in de live chatfeed interactie hebben met je Super Chat door deze een hartje te geven of te liken. Als een gebruiker een Super Chat-bericht liket, wordt dit getoond in de livestream, maar later niet opgeslagen of bewaard, bijvoorbeeld in het archief van de livestream.
Opmerkingen:
  • Je Super Chat of Super Sticker, kanaalnaam, profielfoto en aankoopbedrag zijn zichtbaar voor anderen.
  • Net als alles op YouTube moeten de Super Chats en Super Stickers die je stuurt voldoen aan onze Communityrichtlijnen.
  • YouTube houdt bij hoeveel aankopen je doet, zodat je openbaar kunt worden erkend voor aankoopmijlpalen. Als je niet wilt deelnemen aan aankoopmijlpalen, ga je naar Mijn activiteit om je historische aankoopgegevens te verwijderen.

Aankooplimieten

Aankopen van minder dan 5 USD (of hetzelfde bedrag in je lokale valuta) worden niet in de ticker weergegeven.

De dagelijkse en wekelijkse aankooplimiet verschilt per land of regio. Over het algemeen kun je tot 500 USD per dag of 2000 USD per week (of het equivalent van deze bedragen in je lokale valuta) besteden aan het volgende:

• Super Chats
  • Super Stickers
  • Super Thanks
  • Alle 3 gecombineerd

Chatbeheer

Alle chatberichten, inclusief teksten en graphics, kunnen worden gemodereerd door creators en door YouTube. Gemodereerde chats kunnen op elk moment, om elke reden en zonder kennisgeving onzichtbaar worden gemaakt door jou en/of anderen.

Je kunt je Super Chats en Super Stickers ook verwijderen nadat je ze hebt gekocht en gestuurd. Klik op Meer '' en dan Verwijderen.

Voor gemodereerde of verwijderde Super Chats en Super Stickers wordt geen geld terugbetaald. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met het supportteam van YouTube of ons teruggavebeleid bekijken.

Het beleid voor Super Chat en Super Sticker

Net als alles op YouTube moeten de Super Chats en Super Stickers die je stuurt voldoen aan onze Communityrichtlijnen.

Je moet ook altijd voldoen aan alle toepasselijke wetten, zoals beschreven in de Servicevoorwaarden van YouTube. Geld dat je aan Super Chats en Super Stickers besteedt, kan op verschillende manieren worden behandeld op basis van wetten die op jou en je activiteiten van toepassing zijn. Houd er rekening mee dat Super Chat en Super Stickers geen tools voor crowdfunding of donaties zijn. Het is jouw verantwoordelijkheid om alle toepasselijke wetten te begrijpen en na te leven, ongeacht of je nu wel of geen Super Chats of Super Stickers kunt kopen.

Een auteursrechtklacht over Super Stickers indienen

Als je denkt dat een Super Sticker inbreuk maakt op je auteursrecht, kun je een melding van auteursrechtschending indienen. Hiermee wordt een juridische procedure gestart. Als je een klacht wilt indienen, moet je de URL opgeven van de Super Sticker die volgens jou inbreuk maakt op je auteursrecht.

Je kunt een klacht indienen door de volgende informatie te e-mailen naar copyright@youtube.com:

1. Je contactgegevens
    Je moet ons informatie geven waarmee wij en de uploader(s) van de Super Sticker(s) die je wilt verwijderen, contact met je kunnen opnemen over je klacht. Denk aan een e-mailadres, fysiek adres of telefoonnummer.

2. Een omschrijving van het werk waarvan het auteursrecht volgens jou is geschonden
    In je klacht moet je de auteursrechtelijk beschermde content die je wilt beschermen zo duidelijk en zo volledig mogelijk beschrijven. Als je klacht betrekking heeft op meerdere auteursrechtelijk beschermde werken, is het wettelijk toegestaan een representatieve lijst van dergelijke werken te geven.

3. De URL van de Super Sticker die volgens jou het auteursrecht schendt
    Je klacht moet de specifieke URL bevatten van de Super Sticker die volgens jou inbreuk maakt op je rechten. Zonder deze URL kunnen we de Super Sticker niet vinden en verwijderen. Algemene informatie over de Super Sticker, zoals een kanaal-URL of gebruikersnaam, is niet voldoende.

• Als je de URL wilt vinden, ga je op een computer naar de Super Sticker in de chatfeed of naar het aankoopproces voor de Super Sticker en dan Klik met de rechtermuisknop op de Super Sticker en dan Adres van afbeelding kopiëren.

4. Acceptatie van de volgende verklaring:
    'Ik ben te goeder trouw van mening dat het gebruik van het materiaal op de manier waarover een klacht is ingediend, niet is toegestaan door de auteursrechteigenaar, de vertegenwoordiger van de auteursrechteigenaar of de wet.'

5. En de volgende verklaring:
    'De informatie in deze melding is juist en ik verklaar op straffe van meineed dat ik de eigenaar ben, of bevoegd ben te handelen namens de eigenaar, van een exclusief recht dat het onderwerp is van de vermeende inbreuk.'

6. Je handtekening
    Een klacht is alleen volledig als de fysieke of digitale handtekening is toegevoegd van de auteursrechteigenaar of een vertegenwoordiger die bevoegd is namens de eigenaar te handelen. Je kunt aan deze eis voldoen door aan het einde van je klacht je volledige officiële naam (een voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam) te typen ter vervanging van een fysieke handtekening.

Locaties waar Super Chat en Super Stickers beschikbaar zijn

Super Chat en Super Stickers zijn beschikbaar in de volgende landen:
  • Algerije
  • Amerikaans-Samoa
  • Argentinië
  • Aruba
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahrein
  • Belarus
  • België
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnië en Herzegovina
  • Brazilië
  • Bulgarije
  • Canada
  • Kaaimaneilanden
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Frans-Guyana
  • Frans-Polynesië
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Japan
  • Jordanië
  • Kenia
  • Koeweit
  • Letland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Macedonië
  • Maleisië
  • Malta
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Noordelijke Marianen
  • Noorwegen
  • Oman
  • Panama
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Roemenië
  • Saudi-Arabië
  • Senegal
  • Servië
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkije
  • Turks- en Caicoseilanden
  • Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Uganda
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Vietnam