Titta på YouTube på Nintendo Switch

Nu kan du titta på YouTube-videor på Nintendo Switch. Du kan se kanaler du prenumererar på, söka efter innehåll och använda din mobila enhet som fjärrkontroll.

Ladda ned YouTube-appen

Ladda ned YouTube-appen för att komma igång.

Logga in på eller ut från YouTube

1. Öppna Logga in.
  2. Logga in med ditt Google-konto. Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använder med YouTube.
  3. När du har loggat in kan det visas en lista över Google-identiteter som är kopplade till kontot. Välj kontot som är länkat till din YouTube-kanal. Om du väljer ett varumärkeskonto utan YouTube-kanal kan du inte logga in.
Obs! När du öppnar appen blir du ombedd att välja ett Nintendo-konto. Du kan använda vilket Nintendo-konto som helst med YouTube.

Läs mer om hur du tar bort länken till ditt konto från Nintendo Switch.

Videokontroller

Utforska YouTube med den vänstra styrspaken eller styrkorset på den anslutna kontrollen. Det går i nuläget inte att använda sveprörelser i YouTube-appen.
När du har valt en video du vill spela upp visas ett fält med knappar. Med dem kan du göra följande:
  • Start: Återgå till startskärmen genom att trycka på B.
  • Spela upp Play icon: Spela eller återuppta uppspelningen av videon. Du kan även trycka på A.
  • Textning : Visa textning för videon, om det finns någon.

När du spelar en video kan du välja Fler åtgärder. Då hittar du fler alternativ:

• Prenumerera på kanalen.
  • Betygsätt videon.
  • Rapportera att videon bryter mot riktlinjerna för communityn.
Obs! Skärmdumpsfunktionen på Nintendo Switch fungerar inte i YouTube-appen.

Söka efter videor

Tryck på X på YouTubes huvudmeny när du vill söka efter videor. När du söker trycker du på Y för att lägga till ett mellanslag och B för att ta bort ett tecken.
  • Bläddra bland videor: Medan du söker visas relevanta videor längst ned på skärmen. Tryck vänster eller höger på styrkorset eller på vänster styrspak om du vill bläddra till videoresultaten.
  • Ändra sökningen: Tryck på X igen eller klicka på tangentbordsikonen när du vill öppna tangentbordet och skriva.
Obs! Pekskärmsfunktionen fungerar med söktangentbordet när enheten används i handhållet läge.

Rensa visnings- och sökhistoriken

Så här rensar du visnings- och sökhistoriken:
  1. Öppna Inställningar .
  2. Välj Rensa visningshistorik eller Rensa sökhistorik.

Nu rensas visnings- och sökhistoriken för kontot på alla enheter och visningshistoriken för berättelser.

Föräldrakontroll och inloggning för Nintendo

I Nintendo Switch-appen finns en föräldrakontrollfunktion som du ställer in i konsolens systeminställningar. Om föräldrakontrollen är aktiverad är YouTube-appen kanske låst.

Så här aktiverar eller inaktiverar du föräldrakontroller på Nintendo Switch:

1. Öppna System Settings.
  2. Välj Parental Controls.
  3. Välj Parental Controls Settings.
  4. Välj I have the app installed. What’s next? eller I don’t have a smart device! och följ anvisningarna.
  5. Välj önskad Restriction Level.

För nivåerna Pre-Teen och Child är YouTube-appen låst. För Teen och Not Restricted är appen olåst.

Obs! Om du vill aktivera Parental Controls men inte nödvändigtvis för YouTube-appen öppnar du Restriction Level följt av Custom Settings följt av Restricted Software.

Koppla din mobila enhet

Använd din mobila enhet som fjärrkontroll. Du kan koppla denm.youtube.com, i YouTube-appen för Android eller i YouTube-appen för iOS.

Titta på köpt innehåll

Du kan visa och titta på köpt innehåll via fliken Bibliotek i YouTube-appen.
Obs! Det går för närvarande inte att köpa innehåll direkt på enheten.

Se på 360-videor

Du kan titta på 360-gradersvideor på Nintendo Switch. När du tittar på 360-gradersvideor kan du navigera runt i videon med både vänster och höger styrspak.

Videokvalitet

I handhållet läge är upplösningen på den inbyggda displayen högst 720p. I dockat läge är upplösningen högst 1080p.
Så här ändrar du videokvaliteten medan du tittar:
  1. Välj Mer 3 dot menu icon i videospelaren.
  2. Välj Kvalitet .
  3. Välj önskad videokvalitet.