Se YouTube på Nintendo Switch

Nå kan du se YouTube-videoer på Nintendo Switch. Du kan se kanalene du abonnerer på, søke etter innhold og bruke mobilenheten din som fjernkontroll.

Last ned YouTube-appen

Last ned YouTube-appen for å komme i gang.

Logg på eller av YouTube

1. Gå til Logg på.
  2. Logg på med Google-kontoen din. Pass på at du velger den Google-kontoen du bruker med YouTube, hvis du skulle ha flere.
  3. Etter at du har logget på, kan det vises en liste over Google-identitetene forbundet med kontoen. Velg den kontoen som er knyttet sammen med YouTube-kanalen din. Hvis du velger en merkevarekonto som ikke har noen YouTube-kanal, kan du ikke logge på.
Merk: Når du åpner appen, blir du bedt om å velge Nintendo-kontoen du vil bruke. Du kan bruke YouTube sammen med en hvilken som helst Nintendo-konto.

Finn ut hvordan du fjerner tilknytningen mellom kontoen din og Nintendo Switch.

Videokontroller

Du kan utforske YouTube ved å navigere med venstre joystick eller styrepilene på en tilkoblet kontroller. Det er foreløpig ikke mulig å sveipe i YouTube-appen.
Når du har valgt videoen du vil spille av, vises det en linje med avspillingskontroller. Du kan nå velge hva du vil gjøre:
  • Hjem: Gå tilbake til startskjermen ved å trykke på B.
  • Spill av Play icon: Spill av eller gjenoppta avspillingen av videoen. Du kan også trykke på A.
  • Teksting : Vis teksting i videoen (om tilgjengelig).

Mens du spiller av en video, kan du se flere alternativer ved å velge «Flere handlinger»:

• Abonner på den aktuelle kanalen.
  • Gi en vurdering av videoen.
  • Rapportér videoen for brudd på retningslinjene for brukere.
Merk: Skjermdumpfunksjonen på Nintendo Switch støttes ikke i YouTube-appen.

Søk etter videoer

Trykk på X på YouTube-hovedmenyen for å søke etter videoer. Trykk på Y for å legge til et mellomrom når du søker, og B for å slette et tegn.
  • Bla gjennom videoer: Mens du søker, vises det relevante videoer nederst på skjermen. Trykk på venstre eller høyre styrepil eller bruk venstre styrespak til å bla gjennom videoresultatene.
  • Endre søkeordene: Trykk på X igjen eller klikk på tastaturikonet for å åpne tastaturet, slik at du kan skrive inn tekst.
Merk: Berøringsskjermen fungerer med søketastaturet når enheten brukes i håndholdt modus.

Tøm seer- og søkeloggen

Slik tømmer du seer- eller søkeloggen:
  1. Gå til Innstillinger .
  2. Velg Slett seerloggen eller Slett søkeloggen.

Hvis du velger dette, slettes oppføringene i seer- eller søkeloggen i kontoen din på alle enheter. Det samme gjelder oppføringene i seerloggen for snuttsamlinger.

Nintendo – pålogging og foreldrekontroll

Nintendo Switch-appen har foreldrekontroll. Du finner funksjonen i systeminnstillingene på konsollen. Hvis foreldrekontroll er aktivert, kan YouTube-appen bli låst.

Slik slår du foreldrekontrollen på Nintendo Switch av eller på:

1. Gå til System Settings (Systeminnstillinger).
  2. Velg Parental Controls (Foreldrekontroll).
  3. Velg Parental Controls Settings (Innstillinger for foreldrekontroll).
  4. Velg I have the app installed. What’s next? (Jeg har installert appen. Hva skjer nå?) eller I don’t have a smart device! (Jeg har ikke noen smartenhet). Følg veiledningen.
  5. Velg ønsket begrensningsnivå under Restriction Level.

På begrensningsnivåene for yngre barn («Pre-Teen» og «Child») er YouTube-appen låst. På begrensningsnivåene «Teen» og «Not Restricted» er appen låst opp.

Merk: Hvis du vil slå på foreldrekontrollen, men ikke nødvendigvis for YouTube-appen, kan du gå til Restriction Level (Begrensningsnivå) etterfulgt av Custom Settings (Egendefinerte innstillinger) etterfulgt av Restricted Software (Begrenset programvare).

Koble til mobilenheten din

Bruk mobilenheten din som fjernkontroll. Du kan koble den til via m.youtube.com, YouTube-appen for Android eller YouTube-appen for iOS.

Se innhold du har kjøpt

Du kan få tilgang til og se på innhold du har kjøpt, via Bibliotek-fanen i YouTube-appen.
Merk: Akkurat nå kan du ikke kjøpe innhold direkte på enheten.

Se på 360-videoer

Du kan se 360-graders videoer på Nintendo Switch. Når du ser på 360-graders videoer, kan du bruke venstre og høyre joystick på den tilkoblede kontrolleren til å panorere rundt i videoen.

Videokvalitet

I håndholdt modus har den innebygde skjermen en maksimal oppløsning på 720p. Når enheten er dokket, er maksimal oppløsning på 1080p.
Sånn kan du endre videokvaliteten mens du ser på innhold:
  1. Velg Mer 3 dot menu icon i videospilleren.
  2. Velg Kvalitet .
  3. Velg ønsket videokvalitet.