Minispeler voor desktop

Met de minispeler kun je video's blijven bekijken terwijl je op YouTube browst. De speler ondersteunt playlists, livestreams en alle andere video's.

De minispeler starten

Je opent de minispeler door in de video op de knop Minispeler te klikken, naast de knoppen voor volledig scherm en de theatermodus. Zo ga je terug naar de pagina die je net bekeek, zoals de homepage of zoekpagina.

Video's bekijken in de minispeler

How to use the Miniplayer to watch and browse at the same time | Pro Tips from TeamYouTube

De video wordt in de minispeler afgespeeld terwijl je op de site navigeert. Met de bedieningselementen van de minispeler kun je de video pauzeren, naar een bepaald punt springen of de vorige of volgende video afspelen.

Als je op de homepage browst en op de thumbnail van een andere video klikt terwijl de minispeler actief is, wordt de nieuwe video rechtstreeks in de minispeler geladen en afgespeeld.

De minispeler verlaten

Als je de minispeler wilt verlaten, klik je op de knop X rechtsboven in de speler of druk je op de Esc-knop op je toetsenbord. Je kunt ook teruggaan naar de videoweergavepagina door op de titel in de minispeler of ergens op de minispeler te klikken, behalve de bedieningselementen.