Minispeler

Met de minispeler kun je video's blijven bekijken terwijl je op YouTube browst. De speler ondersteunt playlists, livestreams en alle andere video's.

De minispeler verschijnt rechtsonder in de browser.

De minispeler starten

Je opent de minispeler door in de video op de knop Minispeler te klikken, naast de knoppen voor volledig scherm en de theatermodus. Zo ga je terug naar de pagina die je net bekeek, zoals de homepage of zoekpagina.

Opmerking: Als het publiek van een video is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen', is de minispeler niet beschikbaar.

Video's bekijken in de minispeler

De video wordt in de minispeler afgespeeld terwijl je op de site navigeert. Met de bedieningselementen van de minispeler kun je de video pauzeren, naar een bepaald punt springen of de vorige of volgende video afspelen.

Als je op de homepage browst en op de thumbnail van een andere video klikt terwijl de minispeler actief is, wordt de nieuwe video rechtstreeks in de minispeler geladen en afgespeeld.

De minispeler sluiten

Als je de minispeler wilt sluiten, klik je rechtsboven in de speler op de X of druk je op de Esc-knop op je toetsenbord. Je kunt ook teruggaan naar de videoweergavepagina door op de titel in de minispeler of ergens anders op de minispeler te klikken, met uitzondering van de bedieningselementen.