Een YouTube-studentenlidmaatschap afsluiten

Als je student bent, kom je mogelijk in aanmerking voor korting op een betaald YouTube-lidmaatschap. Hier lees je meer over wie in aanmerking komt voor een studentenlidmaatschap en hoe je je aanmeldt.

Als je momenteel een actief betaald YouTube-abonnement hebt en wilt overstappen op een studentenlidmaatschap met korting, moet je je bestaande abonnement opzeggen voordat je je kunt aanmelden voor een YouTube-studentenlidmaatschap.

Wie in aanmerking komt voor een YouTube-studentenlidmaatschap

Als je je voor een YouTube-studentenlidmaatschap wilt aanmelden, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Je bent als student ingeschreven bij een door SheerID goedgekeurde instelling voor hoger onderwijs op een locatie waar YouTube-studentenlidmaatschappen beschikbaar zijn. De geschiktheid van de instelling wordt bepaald door SheerID.

Volg deze stappen om te controleren of er voor jouw onderwijsinstelling studentenabonnementen beschikbaar zijn:
    1. Ga naar de bestemmingspagina van het studentenabonnement voor YouTube Premium of YouTube Music Premium.
    2. Selecteer Studentenabonnement kopen.
    3. Vul de naam van je onderwijsinstelling in op het SheerID-formulier. Als je onderwijsinstelling wordt weergegeven, zijn studentenabonnementen beschikbaar.
  • Je bent als student geverifieerd door SheerID. Neem via customerservice@sheerid.com contact op met SheerID voor hulp bij het verificatieproces.

Als je aan alle lidmaatschapsvereisten voldoet, kun je maximaal vier jaar gebruikmaken van een studentenabonnement. Je moet elk jaar opnieuw verifiëren of je in aanmerking komt.

Landen waar studentenlidmaatschappen beschikbaar zijn

Het YouTube-studentenlidmaatschap is momenteel beschikbaar op de volgende locaties:

• Australië
  • Oostenrijk
  • Bahrein
  • België
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Bulgarije
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Hongarije
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Koeweit
  • Libanon
  • Luxemburg
  • Maleisië
  • Malta
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Noord-Macedonië
  • Noorwegen
  • Oman
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Portugal
  • Qatar
  • Roemenië
  • Rusland
  • Saoedi-Arabië
  • Singapore
  • Slowakije
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkije
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay

Opties voor studentenlidmaatschappen

We bieden verschillende opties aan voor nog meer plezier op YouTube. Je kunt je als student aanmelden voor een lidmaatschap van YouTube Music Premium of YouTube Premium. Je krijgt dan dezelfde voordelen voor een lagere prijs. Lees meer over onze opties voor betaalde lidmaatschappen om te beslissen welke optie het best bij je past.

Een betaald studentenlidmaatschap starten

YouTube Premium

Word lid van YouTube Premium en krijg toegang tot voordelen op YouTube, YouTube Music en YouTube Kids.
  1. Ga naar youtube.com/premium/student via de browser op je computer of mobiele apparaat.
  2. Selecteer Probeer het kosteloos.
  3. Volg de stappen om de verificatie met SheerID te voltooien. Als SheerID kan verifiëren dat je in aanmerking komt, word je doorgestuurd naar YouTube om verder te gaan met het aanmeldingsproces.
    • Als je niet meteen in aanmerking komt, wordt je gevraagd meer documenten te uploaden om te verifiëren of je in aanmerking komt. Deze documenten worden handmatig beoordeeld. Je ontvangt een e-mail waarin staat of je in aanmerking komt. In de VS gebeurt dat binnen 20 minuten en op alle andere locaties binnen 48 uur.
    • Als via de aanvullende verificatiestap is bevestigd dat je in aanmerking komt, moet je opnieuw inloggen op je account. Tik op je profielfoto om naar je profiel te gaan. Selecteer Betaalde lidmaatschappen. Je krijgt een melding waarin je wordt gevraagd de aanmelding te voltooien met onderstaande stappen.
  4. Selecteer de gewenste betaalmethode of voeg een nieuwe betaalmethode toe.
  5. Klik op Kopen om de transactie te voltooien.

Je kunt altijd op youtube.com/paid_memberships kijken voor informatie over je lidmaatschap.

YouTube Music Premium

Als je lid wordt van YouTube Music Premium, krijg je toegang tot miljoenen nummers en muziekvideo's zonder advertenties. Je kunt ook je favoriete nummers en video's downloaden om offline af te spelen. En dit is nog maar het begin.
  1. Ga naar youtube.com/musicpremium/student via de browser op je computer of mobiele apparaat.
  2. Selecteer Probeer het kosteloos.
  3. Volg de stappen om de verificatie met SheerID te voltooien. Als SheerID kan verifiëren dat je in aanmerking komt, word je doorgestuurd naar YouTube om verder te gaan met het aanmeldingsproces.
    • Als je niet meteen in aanmerking komt, wordt je gevraagd meer documenten te uploaden om te verifiëren of je in aanmerking komt. Deze documenten worden handmatig beoordeeld. Je ontvangt een e-mail waarin staat of je in aanmerking komt. In de VS gebeurt dat binnen 20 minuten en op alle andere locaties binnen 48 uur.
    • Als via de aanvullende verificatiestap is bevestigd dat je in aanmerking komt, moet je opnieuw inloggen op je account. Tik op je profielfoto om naar je profiel te gaan. Selecteer Betaalde lidmaatschappen. Je krijgt een melding waarin je wordt gevraagd de aanmelding te voltooien met onderstaande stappen.
  4. Selecteer de gewenste betaalmethode of voeg een nieuwe betaalmethode toe.
  5. Klik op Kopen om de transactie te voltooien.

Je kunt altijd op youtube.com/paid_memberships kijken voor informatie over je lidmaatschap.