Producten uit je winkel beheren op YouTube

Met YouTube Shopping kunnen in aanmerking komende creators hun producten en officiële merchandise promoten op YouTube. Kijkers op deze locaties kunnen je producten ontdekken en kopen op de volgende plekken op YouTube:

• De winkel van je kanaal
  • Producten in videobeschrijving
  • Productplank onder of naast je video's en livestreams
  • Shopping-knop in je video's, Shorts en livestreams
  • Collecties

Je kunt bepalen hoe je producten worden getoond op deze platforms via YouTube Studio of in de mobiele YouTube Studio-app. Gebruik de instellingen op kanaal- en videoniveau om je producten in de gewenste volgorde te zetten.

Je kunt je producten ook presenteren door een link naar de winkel van je kanaal te maken of door collecties te maken en te delen gebaseerd op de wensen van je kijkers.

YouTube Shopping: producten uit je winkel taggen en verkopen

Producten selecteren voor je kanaal

Als je een winkel koppelt en minstens 1 artikel hebt dat in aanmerking komt voor weergave, worden in aanmerking komende producten automatisch getoond in:

• je videobeschrijvingen,
  • het tabblad Winkel op de homepage van je kanaal.

De volgorde waarin je producten worden getoond, is geoptimaliseerd voor betrokkenheid en geautomatiseerd op basis van verschillende factoren, zoals de prijs, populariteit en beschikbaarheid. Je kunt producten selecteren om ze in een bepaalde volgorde te tonen voor je hele kanaal en winkel.

De volgorde op kanaalniveau is niet van toepassing op livestreams.

Zo pas je de weergavevolgorde voor je hele kanaal en winkel aan in YouTube Studio:

1. Klik op Inkomsten genereren.
  2. Klik op het tabblad Shopping
    • Als je de standaardselectie voor het eerst wijzigt, klik je op Je eigen selectie maken.
    • Als je een eerdere selectie wijzigt, klik je op Aanpassen.
  3. Je kunt maximaal 30 artikelen slepen, neerzetten en ordenen.
  4. Klik op Opslaan.

Je kunt teruggaan naar de automatische ordening voor je kanaal en winkel in het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio. Klik daarvoor op het tabblad Shopping en dan Terug naar automatische selectie en dan Opslaan.

Producten voor specifieke content selecteren

Je kunt maximaal 30 artikelen taggen en opnieuw indelen voor afzonderlijke video's of Shorts om je publiek een aangepaste winkelbeleving te bieden. Je kunt er ook voor kiezen maximaal 30 artikelen te taggen en opnieuw in te delen voor een livestream.

Link naar je kanaalwinkel

Je kunt naar het tabblad Winkel linken door de URL te kopiëren en deze in reacties, beschrijvingen en communityposts te plakken. Je kunt ook een link naar de winkel van je kanaal toevoegen in videobeschrijvingen en op andere mediakanalen. Als kijkers op de link klikken, krijgen ze een voorbeeld van de artikelen in je winkel zonder dat ze de video onderbreken. Als ze iets willen kopen, kunnen ze nog een keer klikken om naar je winkel te gaan en hun aankoop af te ronden.

Problemen met je producten beheren

Als je artikelen maakt of aanpast via een ondersteunde verkoper of een ondersteund platform, checken we of de artikelen voldoen aan ons beleid. Deze beoordeling duurt meestal een paar werkdagen.

Zo check je de beoordelingsstatus van je artikelen in YouTube Studio:

1. Klik op Inkomsten genereren in het linkermenu.
  2. Klik op het tabblad Shopping.
  3. Ga naar de kaart Status en klik op Ordenen.
Opmerking: Je producten worden automatisch beoordeeld op naleving van het Google Merchant Center-beleid en het YouTube-beleid. Je vindt je producten alleen terug in YouTube Studio als de producten aan beide beleidsregels voldoen. Elke keer als je iets wijzigt aan een artikel (bijvoorbeeld de titel, beschrijving of afbeelding), beoordelen we het artikel opnieuw op naleving. Deze beoordeling duurt meestal een paar werkdagen.

Neem contact op met je merchandiseverkoper of -platform als je vragen hebt over specifieke artikelen die niet in het deelvenster 'Artikelen ordenen' staan.

Shopping-functies worden niet getoond bij je content als:

Shopping-functies uit je kanaal of specifieke content verwijderen

Je kunt altijd tijdelijk Shopping-functies uit je kanaal verwijderen of je winkel helemaal ontkoppelen.

Als je Shopping-functies uit een afzonderlijke video of Short wilt weghalen, verwijder dan de tags van alle producten uit die video of Short.

Shopping-functies tijdelijk verwijderen uit je kanaal

Gebruik een computer om de Shopping-functies uit je hele kanaal te verwijderen in YouTube Studio:

1. Klik op Inkomsten genereren in het linkermenu.
  2. Klik op het tabblad Shopping.
  3. Zet de schakelaar voor Shopping uit om de productplank tijdelijk te verwijderen.

Gebruik de mobiele YouTube Studio-app voor Android of iPhone om Shopping-functies uit je hele kanaal te verwijderen:

1. Tik in het menu onderaan op Inkomsten genereren.
  2. Tik op het tabblad Shopping.
  3. Tik naast het gedeelte Producten op het kanaal op Meer ''.
  4. Tik op Uitzetten minteken.