Gestionar el prestatge de marxandatge

El prestatge de marxandatge permet que els creadors que compleixin els requisits mostrin els seus productes de marca oficials a YouTube. El prestatge es mostra a les pàgines dels vídeos dels canals que compleixen els requisits, però no en totes.

En aquest article s'explica com pots organitzar el teu prestatge de marxandatge; també inclou les preguntes més freqüents sobre els productes de marxandatge.

Obtén més informació sobre com pots començar a utilitzar el prestatge de marxandatge.

Organitzar el prestatge de marxandatge

Organitzar el prestatge de marxandatge a tot el canal

Al prestatge de marxandatge s'hi mostren fins a 12 productes. De manera predeterminada, el comerç selecciona els productes concrets i l'ordre de visualització en funció dels productes que s'han vist recentment, del rendiment de les vendes i de la disponibilitat, entre d'altres. També tens l'opció de triar fins a 12 productes concrets per mostrar-los al prestatge i ordenar-los com tu vulguis.
Els productes i l’ordre d’aparició que decideixis es mantindran a tots els vídeos del teu canal. També pots fer canvis a vídeos concrets.

Organitzar el prestatge de marxandatge a tot el canal

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
  5. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 12 productes. És possible que els espectadors vegin menys productes en funció del dispositiu que utilitzin.
    • A l'ordinador es mostraran els primers 4 o 5 productes. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n més.
    • Als dispositius mòbils només es mostrarà el primer producte. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n la resta.
  6. Fes clic a Desa.
    • Si ja havies organitzat els productes del prestatge en alguns vídeos, veuràs 2 opcions:
      • Desa als vídeos que no mostrin productes de marxandatge personalitzats: la nova configuració es desarà als vídeos que no tinguin una organització personalitzada dels productes de marxandatge.
      • Desa a tots els vídeos: sobreescriurà l'organització personalitzada de vídeos concrets i el nou prestatge passarà a ser l'opció d'organització predeterminada a tot el canal.

Tornar a activar l'organització automàtica

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  5. Arrossega i deixa anar tots els productes a la llista de l'inventari o esborra la selecció.
  6. Fes clic a Desa.

Organitzar el prestatge de marxandatge en vídeos concrets

El prestatge de marxandatge dels vídeos mostrarà els mateixos articles i en el mateix ordre que el prestatge que hagis definit al teu canal. També tens l'opció de triar fins a 12 productes concrets per mostrar-los al prestatge de marxandatge d'un vídeo concret i ordenar-los com tu vulguis.
Si no tries cap ordre específic dels productes en vídeos concrets, el marxandatge s'organitzarà igual que a la resta del canal.
Segueix les instruccions que s'indiquen a continuació per saber com pots triar l'ordre dels productes en vídeos concrets:

Ordenar el prestatge en vídeos concrets

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeos.
  3. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar el prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  6. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
  7. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 12 productes. És possible que els espectadors vegin menys productes en funció del dispositiu que utilitzin.
    • A l'ordinador es mostraran els primers 4 o 5 productes. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n més.
    • Als dispositius mòbils només es mostrarà el primer producte. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n la resta.
  8. Fes clic a Fet.
  9. A l'extrem superior dret, fes clic a Desa.

Tornar a l'organització del canal

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeos.
  3. Fes clic al vídeo en què vols suprimir la personalització del prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  6. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  7. Arrossega i deixa anar tots els productes a la llista de l'inventari o esborra la selecció.
  8. Fes clic a Desa.

Si vols tornar a activar l'organització automàtica, podràs fer-ho a tot el canal.

Preguntes freqüents sobre el prestatge de marxandatge

Com puc mostrar els meus productes de marxandatge al prestatge?

Un cop hagis creat o modificat els teus productes de marxandatge amb la teva botiga oficial i els hagis enviat a YouTube, es revisaran per comprovar que compleixin les nostres polítiques. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.
Com puc saber si els meus productes de marxandatge estan en procés de revisió?
Per saber en quin estat del procés de revisió es troben els teus productes, segueix aquests passos:
  1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  5. Al tauler "Organitza els articles":
    • Els productes que s'estiguin revisant es marcaran com a "En procés de revisió".
    • Els productes del tauler que no tinguin aquesta etiqueta ja s'han revisat i es poden incloure al prestatge.

No trobo alguns dels meus productes de marxandatge a la versió beta de YouTube Studio

Si tens dubtes sobre algun producte de marxandatge que no s'inclou al tauler "Organitza els articles", contacta amb la teva botiga de marxandatge.