Gestionar el prestatge de marxandatge

El prestatge de marxandatge permet que els creadors que compleixin els requisits mostrin els seus productes de marca oficials a YouTube. El prestatge es mostra a les pàgines dels vídeos dels canals que compleixen els requisits, però no en totes.

En aquest article s'explica com pots organitzar el teu prestatge de marxandatge; també inclou les preguntes més freqüents sobre els productes de marxandatge.

Obtén informació sobre com pots començar a utilitzar el prestatge de marxandatge.

Organitzar el prestatge de marxandatge

Els espectadors podran veure fins a 12 productes al prestatge de marxandatge. L'ordre dels productes de marxandatge que veuen els espectadors pot canviar en funció del següent:

• De manera predeterminada, la botiga selecciona els productes concrets i l'ordre de visualització en funció dels productes que s'han vist recentment, del rendiment de les vendes i de la disponibilitat, entre d'altres.
  • Si vols canviar l'ordre predeterminat de la botiga al teu prestatge de marxandatge, pots triar fins a 12 productes concrets per mostrar-los al prestatge i ordenar-los com tu vulguis al teu canal o vídeo.
Nota: és possible que aleatoritzem la selecció i l'ordre dels productes que es mostren al prestatge de marxandatge per a una part dels d'espectadors. L'aleatorització dels productes de marxandatge ens ajudarà a entendre millor com interaccionen els espectadors amb els prestatges de marxandatge i els possibles efectes sobre les vendes.

Organitzar el prestatge de marxandatge per a tot el canal

Per organitzar el prestatge de marxandatge per a tot el canal, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
  5. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 12 productes. És possible que els espectadors vegin menys productes en funció del dispositiu que utilitzin.
    • A l'ordinador es mostraran els primers 4 o 5 productes. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n més.
    • Als dispositius mòbils només es mostrarà el primer producte. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n la resta.
  6. Fes clic a Desa.
    • Si ja havies organitzat els productes del prestatge en alguns vídeos, veuràs 2 opcions:
      • Desa als vídeos que no mostrin productes de marxandatge personalitzats: la nova configuració es desarà als vídeos en què no hagis definit un ordre personalitzat dels productes de marxandatge.
      • Desa a tots els vídeos: sobreescriurà l'organització al nivell de cada vídeo i el nou prestatge passarà a ser l'opció d'organització predeterminada en tot el canal.

Per tornar a activar l'organització automàtica, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  5. Arrossega i deixa anar tots els productes a la llista de l'inventari o esborra la selecció.
  6. Fes clic a Desa.

Organitzar el prestatge de marxandatge per a vídeos concrets

El prestatge de marxandatge dels vídeos mostrarà els mateixos articles i en el mateix ordre que el prestatge que hagis definit al teu canal. També tens l'opció de triar fins a 12 productes concrets i decidir-ne l'ordre d'aparició al prestatge de marxandatge de cada vídeo.
Si no tries cap ordre específic dels productes per a cada vídeo, el marxandatge s'organitzarà igual que a la resta del canal.
Segueix les instruccions que s'indiquen a continuació per saber com pots triar l'ordre dels productes per a cada vídeo:

Organitzar el prestatge per a un vídeo concret

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeos.
  3. Fes clic al vídeo per al qual vols personalitzar el prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  6. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
  7. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 12 productes. És possible que els espectadors vegin menys productes en funció del dispositiu que utilitzin.
    • A l'ordinador es mostraran els primers 4 o 5 productes. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n més.
    • Als dispositius mòbils només es mostrarà el primer producte. Els espectadors hauran d'interaccionar amb el prestatge per veure'n la resta.
  8. Fes clic a Fet.
  9. A l'extrem superior dret, fes clic a Desa.

Tornar a l'organització del canal

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeos.
  3. Fes clic al vídeo en què vols suprimir la personalització del prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  6. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  7. Arrossega i deixa anar tots els productes a la llista de l'inventari o esborra la selecció.
  8. Fes clic a Desa.

Si vols tornar a activar l'organització automàtica, podràs fer-ho al nivell de canal.

Mostrar productes de marxandatge fora del prestatge

Fixar un producte a la teva reproducció en directe

Si reprodueixes contingut en directe i compleixes els requisits per tenir un prestatge de marxandatge, pots promocionar un producte a la part superior del teu feed en directe.

Fixar els productes de marxandatge durant una reproducció en directe

1. Inicia una reproducció en directe amb la Sala de control en directe.
  2. Fes clic a la pestanya Marxandatge a sota de la previsualització de la reproducció en directe.
  3. Selecciona un producte de marxandatge que vulguis promocionar > fes-hi clic o arrossega'l al tauler "Productes de marxandatge fixats" > fes clic a Fixa al xat.
  4. El producte de marxandatge es mostrarà a la part superior de la teva reproducció en directe.

Deixar de fixar els productes de marxandatge en una reproducció en directe

1. Ves a la Sala de control en directe.
  2. Fes clic a la pestanya Marxandatge a sota de la previsualització de la reproducció en directe.
  3. Fes clic a No fixis.

Incloure marxandatge a les pantalles finals

Si compleixes els requisits per gaudir del prestatge de marxandatge, pots afegir productes de marxandatge a les teves pantalles finals. Segueix aquestes instruccions:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Cerca el vídeo on vols afegir productes de marxandatge a la pantalla final i, a continuació, fes clic a Editor.
  4. Per afegir marxandatge, segueix aquests passos:
    • Si el vídeo ja inclou una pantalla final, fes clic en un espai buit i, a continuació, selecciona Marxandatge.
    • Si el vídeo no inclou cap pantalla final, fes clic a Afegeix una pantalla final i, a continuació, tria una plantilla.
  5. Col·loca la pantalla final amb els productes de marxandatge en el moment i el lloc de la pantalla que vulguis.

Preguntes freqüents sobre el prestatge de marxandatge

Com puc mostrar els meus productes de marxandatge al prestatge?

Un cop hagis creat o modificat els teus productes de marxandatge amb la teva botiga oficial i els hagis enviat a YouTube, es revisaran per comprovar que compleixin les nostres polítiques. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.
Com puc saber si els meus productes de marxandatge estan en procés de revisió?
Per saber en quin estat del procés de revisió es troben els teus productes, segueix aquests passos:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Fes clic a Organitza a la "targeta d'estat".
  5. Al tauler "Organitza els articles":
    • Els productes que s'estiguin revisant es marcaran com a "En procés de revisió".
    • Els productes del tauler que no tinguin aquesta etiqueta ja s'han revisat i es poden mostrar al prestatge.

No trobo alguns dels meus productes de marxandatge a YouTube Studio

Si tens dubtes sobre algun producte de marxandatge que no apareix al tauler "Organitza els articles", contacta amb la teva botiga de marxandatge.

Per què el prestatge de marxandatge no es mostra al meu vídeo?

Això pot passar per diversos motius:

• S'ha definit el contingut del vídeo com a creat per a nens.
  • El teu vídeo ja mostra entrades o donacions.
  • El teu vídeo té una reclamació de drets d'autor.
  • L'espectador no es troba en un país o una regió on el prestatge de marxandatge està disponible.
  • L'espectador està mirant el teu vídeo des d'un navegador mòbil, un televisor intel·ligent o una videoconsola.
  • No tens productes de marxandatge en estoc aprovats.