Ändra kvaliteten på din video

För att du ska få bästa möjliga visningsupplevelse ändrar YouTube kvaliteten på din videostream baserat på dina visningsförhållanden. Det är därför kvaliteten på dina videor förändras när du tittar på dem.

Här är några faktorer som avgör videokvaliteten:

1. Internetanslutningens hastighet.
  2. Videospelare/skärmstorlek: Högkvalitativa videor blir vanligtvis bättre på stora skärmar.
  3. Kvaliteten på den ursprungliga uppladdade videon: Om videon spelades in i SD är den inte tillgänglig i HD.
  4. Webbläsaren: Vissa webbläsare har inte stöd för nyare videoformat eller kvalitetsalternativ.
Obs! Om du har YouTube Premium kan du titta på videor i 1080p Premium med telefoner och surfplattor från Apple. Bli YouTube Premium-medlem eller läs mer om YouTube Premium-förmåner.

Ändra videokvalitet

Du kan ändra videokvaliteten på den video du tittar på manuellt på en dator, tv eller mobil enhet.

Ändra kvaliteten på en video som du tittar på

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Så här ändrar du videokvaliteten på tv:n:

1. Välj Inställningar i videospelaren.
  2. Välj Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.
Obs! Vissa högkvalitetsformat (till exempel 1080p, 4K) kanske inte är tillgängliga för alla enheter, eftersom de kanske inte stödjer den senaste videokomprimeringstekniken (VP9).

Så här ändrar du videokvaliteten när du tittar på en dator:

1. Välj Inställningar  i videospelaren.
  2. Klicka på Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.