Videokvalitet

Vi på YouTube vill att du ska få bästa möjliga tittarupplevelse. Därför justerar vi kvaliteten på din videoström från standardupplösning (t.ex. 240p eller 360p) till hög upplösning (720p eller 1080p). Justeringen görs utifrån vilken hastighet du har på din internetanslutning (bandbredd). Det är därför kvaliteten på dina videoklipp förändras när du tittar på dem.

Här är några andra faktorer som påverkar videokvaliteten:

• Videospelarens storlek: Som standard är kvaliteten inställd på "Auto". YouTube använder högsta möjliga kvalitet utifrån storleken på din videospelare.
  • Originalvideoklippets kvalitet: Till exempel: om videoklippet spelades in i standardupplösning kan det inte visas som högupplöst.

Ändra videokvalitet

Du kan ändra videokvaliteten genom att öppna Inställningar i hörnet på videospelaren och välja vilken kvalitet du vill ha.

På mobila enheter justerar du kvalitetsinställningarna genom att trycka på Meny och sedan på Inställningar . Det här alternativet är inte tillgängligt för alla enheter (t.ex. TV/spelkonsoler) eller anslutningar (t.ex. iOS på ett mobilt nätverk).

Tänk på att videoklippen startar snabbare med lägre bildkvalitet (till exempel 240p eller 360p). Valet sparas i videospelaren inför framtida uppspelningar.