Ändra kvaliteten på din video

För att du ska få bästa möjliga visningsupplevelse anpassar YouTube kvaliteten på din videostream baserat på dina visningsförhållanden. Det är därför kvaliteten på dina videor förändras när du tittar på dem.

Här är några faktorer som påverkar videokvaliteten:

1. internetanslutningens hastighet
  2. Videospelare/skärmstorlek: Högkvalitativa videor blir vanligtvis bättre på stora skärmar.
  3. Kvaliteten på den ursprungliga uppladdade videon: Om videon spelades in i SD är den inte tillgänglig i HD.

Obs! Alla webbläsare har inte stöd för nyare videoformat eller kvalitetsalternativ. Läs mer om kvalitetsalternativ som saknas

Ändra videokvalitet

Du kan justera videokvaliteten på den video du tittar på manuellt på en dator, tv eller mobil enhet.

Mobil enhet

Så här justerar du videokvaliteten när du tittar på en mobil enhet:

1. Välj Mer i videospelaren.
  2. Tryck på Kvalitet .
  3. Välj önskad videokvalitet.
Obs! Videor startar snabbare med lägre bildkvalitet (till exempel 240p eller 360p). Valet sparas i videospelaren inför framtida videor du tittar på.

Dator

Så här justerar du videokvaliteten när du tittar på en dator:
  1. Välj Inställningar i videospelaren.
  2. Klicka på Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.

TV

Så här justerar du videokvaliteten när du tittar på en tv:
  1. Välj alternativet Mer  i videospelaren.
  2. Klicka på Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.
Obs! Vissa högkvalitetsformat (1080p, 4K) kanske inte är tillgängliga för alla enheter, eftersom de kanske inte stödjer den senaste videokomprimeringstekniken (VP9).