Videokvalitet

För att du ska få bästa möjliga visningsupplevelse anpassar YouTube kvaliteten på din videostream från SD (t.ex. 240p eller 360p) till HD (720p eller 1080p), baserat hastigheten på din internetanslutning. Det är därför kvaliteten på dina videor förändras när du tittar på dem.

Här är några andra faktorer som påverkar videokvaliteten:

• Videospelarens storlek: Som standard är kvaliteten inställd på Auto och YouTube använder högsta möjliga kvalitet utifrån storleken på din videospelare.
  • Kvaliteten på den ursprungliga uppladdade videon: Om videon till exempel spelades in i SD är den inte tillgänglig i HD.

Ändra videokvalitet

Du kan justera videokvaliteten på den video du tittar på manuellt på en dator eller mobil enhet.

Tv och dator

Så här justerar du videokvaliteten när du tittar på en TV eller dator:
  1. Välj Mer i videospelaren.
  2. Klicka på Kvalitet .
  3. Välj önskad videokvalitet.

Mobil enhet

Så här justerar du videokvaliteten när du tittar på en mobil enhet:
  1. Välj Mer i videospelaren.
  2. Tryck på Kvalitet .
  3. Välj önskad videokvalitet.

Obs! Videor startar snabbare med lägre bildkvalitet (till exempel 240p eller 360p). Valet sparas i videospelaren inför framtida videor du tittar på.