Endre videokvaliteten

For at du skal få en best mulig seeropplevelse endrer YouTube kvaliteten på videodatastrømmen etter seerforholdene dine. Disse forholdene er grunnen til at du kan oppleve at kvaliteten på videoen endrer seg mens du ser på.

Følgende faktorer er avgjørende for videokvaliteten:

1. hastigheten på internettilkoblingen din
  2. størrelsen på videospilleren/skjermen – videoer med høyere kvalitet spilles vanligvis av bedre på større skjermer
  3. opplastingskvaliteten på originalvideoen – hvis videoen ble spilt inn i standardoppløsning, er den ikke tilgjengelig i høy oppløsning

Merk: Enkelte nettlesere støtter ikke de nyeste videoformatene eller kvalitetsalternativene. Finn ut mer om manglende kvalitetsalternativer

Endre videokvaliteten

På datamaskin, TV og mobilenheter kan du manuelt endre kvaliteten på videoene du ser på.

Mobilenhet

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på mobilenheten din:

1. Velg Mer i videospilleren.
  2. Trykk på Kvalitet .
  3. Velg ønsket videokvalitet.
Merk: Hvis du velger lavere videokvalitet (for eksempel 240p eller 360p), starter videoene raskere. Videospilleren husker denne innstillingen til de neste videoene du ser på.

Datamaskin

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på datamaskinen:
  1. Velg Innstillinger i videospilleren.
  2. Klikk på Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.

TV

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på TV:
  1. Velg Mer i videospilleren.
  2. Klikk på Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.
Merk: Det kan hende noen høykvalitetsformater (for eksempel 1080p eller 4K) ikke er tilgjengelige for alle enheter. Dette kan skyldes at den aktuelle enheten ikke støtter den nyeste teknologien for videokomprimering (VP9).