Endre videokvaliteten

For at du skal få en best mulig seeropplevelse endrer YouTube kvaliteten på videodatastrømmen etter seerforholdene dine. Disse forholdene er grunnen til at du kan oppleve at kvaliteten på videoen endrer seg mens du ser på.

Følgende faktorer er avgjørende for videokvaliteten:

1. hastigheten på internettilkoblingen din
  2. størrelsen på videospilleren/skjermen – videoer med høyere kvalitet spilles vanligvis av bedre på større skjermer
  3. opplastingskvaliteten på originalvideoen – hvis videoen ble spilt inn i standardoppløsning, er den ikke tilgjengelig i høy oppløsning

Merk: Enkelte nettlesere støtter ikke de nyeste videoformatene eller kvalitetsalternativene. Finn ut mer om manglende kvalitetsalternativer

Endre videokvaliteten

På datamaskin, TV og mobil kan du manuelt endre kvaliteten på videoene du ser på.

How to change the quality of a video you’re watching

Mobilenheter

Slik endrer du kvaliteten på videoen du ser på:

1. Velg Mer i videospilleren.
  2. Trykk på Kvalitet .
  3. Velg ønsket videokvalitet:
    • Automatisk (anbefalt): justeres for å gi deg en best mulig opplevelse basert på forholdene.
    • Høyere bildekvalitet: bruker mer data, slik at det kan ta lengre tid å starte videoer, og du kan oppleve mer bufring.
    • Datasparing: gir lavere bildekvalitet, men videoene kan starte raskere.
    • Avansert: brukes til å angi en bestemt oppløsning.

Slik endrer du videokvaliteten for alle videoer:

1. Trykk på profilbildet ditt .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Innstillinger for videokvalitet.
  4. Velg ønsket videokvalitet for mobilnettverk og Wi-Fi:
    • Automatisk (anbefalt): justeres for å gi deg en best mulig opplevelse basert på forholdene.
    • Høyere bildekvalitet: bruker mer data, slik at det kan ta lengre tid å starte videoer, og du kan oppleve mer bufring.
    • Datasparing: gir lavere bildekvalitet, men videoene kan starte raskere.

Datamaskin

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på datamaskinen:
  1. Velg Innstillinger i videospilleren.
  2. Klikk på Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.

TV

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på TV:
  1. Velg Mer  i videospilleren.
  2. Klikk på Kvalitet .
  3. Velg ønsket videokvalitet.
Merk: Det kan hende noen høykvalitetsformater (for eksempel 1080p eller 4K) ikke er tilgjengelige for alle enheter. Dette kan skyldes at den aktuelle enheten ikke støtter den nyeste teknologien for videokomprimering (VP9).